Skocz do zawartości
Orion66

Gainward GF3 Ti450 GS - overlocking

Rekomendowane odpowiedzi

karta ma standardowe chlodzenie od gainwarda, ale z tylu obudowy zamontowalem dodatkowy wentylatorek, bo bez niego na 250/550 nawet zimą np w UT2003 komputer sie zawieszal po 5 min. a w 3dmarku na tescie nature nastepowal zwiech, mam jeszcze miejsce z przodu obudowy na 2 wentylatorki, tylko, że taśmy od dysku uniemożliwiają prawidłową cyrkulacje, więc zanim się w nie zaopatrze powinienem kupic okragle tasmy dyskowe, a wtedy pojdzie moze nawet na 270/570

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ja mam 2 wiatraki na obudowie (no plus ten w zasilce) i moja karta to ti 500 (na ti 200 ale tak sie nazwya) ale jakos ciut dygam sie puscic ja tak wysoko- jak poprawie jej chlodzenie albo rzuce peltiera (lezy u mnie 45w) tylko nie wiem czy styknie ten ktory mam (i mam druga 30w ale to juz totalnie nie do wykorzystania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak bede mial przyplyw gotowki to kupie 2 zalmana cpns 3100 cu+ oem i zamontuje go na grafie z peltierem i wiatrrakiem orginalnym od niego na 5v :) tylko jakiego pelka 45W styknie??

To zalezy, jak chcesz temp ponizej zera to raczej nie. Jak bym wiedzial ile to ciepla wytwarza to bym ci powiedzial dokladnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ejo nie chodzi mi o tem ponizej zera tylko zeby mi sie nie zjaralo - bo jezeli on nie wyrobi to zacznie grzac a nie chlodzic o ile mi wiadomo - a ja tego nie chce!! Orion na jakiej plycie ci to stoi???

A mi chodzi o to ze jak twoja karta wytwarza max 25W to bedziesz mial jakies 5-10*C w stresie, ale jak wytwarza wiecej niz 35W to przestanie sie to oplacac. Powyzej 42W pelt zacznie ogrzewac gpu wiec sam zdecyduj.

ps: Jak nie masz co zrobic z peltem to chetnie odkupie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam obawy jeśli chodzi o puszczenie tej "panienki" na 250/550 - tak na stałe.

Strasznie się grzeje. Może ktoś mi doda otuchy? :lol: 

Ale cóż więcej jak 9500pkt nie wyciągne ze swojego sprzętu.

Na 1700+@2600+ karta w tybie enhanced 200/450 - 8500pkt

po jej podkręceniu 1000pkt więcej....na tym musze poprzestać niestety  :(

Ja na ECS K7S5A 256 DDR 266Mhz ,Athlon 2100+ - nie kręcony i na GEF3 TI 200@ 260/520 od Leadteka maiłem 9300pkt to ty masz jakoś strasznie kijowo!!!!!!!! ECS K7S5A GÓRĄ!!! ,nawet u kumpla na KT400 wyciągałęm mniej niż na swoim ECS.

P.S GRAFA MAX SZŁA 260/570 bez żadnej zmiany chłodzenia!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ja mam kijowo? No co ja moge mieć kijowego????? :( 

Płyta główna MSI KT3 ULTRA (via KT333) 8) 

Ja już nie wiem co tu robić. Naprawde. :cry:

Nic niemasz kijowego,masz takie jakie masz i wiecej 3dmarków juz niebedziesz mial, ja poprostu porównuje tutaj wydajność chipsetu SIS 735 a KT 333 czy 400. I stwierdzam ze chipset sis 735 jest zawaliscie udany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie powiem ze na ecs'ie mialem niecale 7000 na 512 ramach - na msi (na kt266A) mam o 1000 wiecej na tych samych ustawieniach tyle ze mniej ramu wiec ja sie nie zgodze z opinia ze ecs gora :P

Ale na jakim ECS'ie ?? K7S5A SIS 735?? bo ja porównywałem wyniki na swojej mobo do KT400 i niestety w 3dmarku mialem u siebie więcej. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ja mam 2 wiatraki na obudowie (no plus ten w zasilce) i moja karta to ti 500 (na ti 200 ale tak sie nazwya) ale jakos ciut  dygam sie puscic ja tak wysoko- jak poprawie jej chlodzenie albo rzuce peltiera (lezy u mnie 45w) tylko nie wiem czy styknie ten ktory mam (i mam druga 30w ale to juz totalnie nie do wykorzystania)

ale ti500 jest zrobiony z troche lepszych materialow od ti450, wiec wg. mnie powinienes tyle wycisnac, ale oczywiscie ty decydujesz bo to twoja karta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ejo wiec ja mialem ecs k7s5al na sis 735 - a teraz mam msi na kt266A

Ale jak widzisz ja maiłem na tej MOBO 9300pkt a to niejest mało na nie kręconym procku, porównujac to do wyników innych na KT to jest raczej dużo i to na płycie która ma 3 lata!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoją wymieniiałem bo poprzednia padla. I ta pierwsza kata chdziła cichutko, a ta niedość ze jest znaznie głośniejsza, to czasem wpada w wibracje i robi straszenie duż o hałasu i wtedy z buta w obudowe i znowu jest cocho. To zupełnie jak z babamim jak zacznie robić zadużo hałasu to zbuta i spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak miałem 11000k tylko komp mi chodził cos około 176x12.5 i karta na 260/570 wcześniej chodzła mi na tyle zo w podpisie ale nie było sensu jej żyłowac bo prock lipa a teraz jak już jest wszysko to pamieci na grafie nie chcą na 580 chodzic i nie wiem czemu raz już odsyłałem karte to mi nową przysyłali ale teraz już mi chyba nikt gwarancji nie uzna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak miałem 11000k tylko komp mi chodził cos około 176x12.5 i karta na 260/570  wcześniej chodzła mi na tyle zo w podpisie ale nie było sensu jej żyłowac bo prock lipa a teraz jak już jest wszysko to pamieci na grafie nie chcą na 580 chodzic i nie  wiem czemu raz już odsyłałem karte to mi nową przysyłali ale teraz już mi chyba nikt gwarancji nie uzna

Az 11000000 miales pkt 8O, gratuluje. A tak na serio zastanowcie sie czasem co piszecie...:P[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak miałem 11000k tylko komp mi chodził cos około 176x12.5 i karta na 260/570  wcześniej chodzła mi na tyle zo w podpisie ale nie było sensu jej żyłowac bo prock lipa a teraz jak już jest wszysko to pamieci na grafie nie chcą na 580 chodzic i nie  wiem czemu raz już odsyłałem karte to mi nową przysyłali ale teraz już mi chyba nikt gwarancji nie uzna

Az 11000000 miales pkt 8O, gratuluje. A tak na serio zastanowcie sie czasem co piszecie...:P[/b]

Spokojnie to rozgrzewka przed przed prawdziwym wynikiem bo zamieżam wystrugac 12 tysięcy tylko musze te pamięci jakoś odpalić i teraz szykam se 2 kości pamięci która pójdzie mi na 460 bo infineon 333 nie chce wymieka przy tyle co w podpisie a magistrala naprawde duż odaje 2 mhz magistrali i żadne lepsze timingi pamięci nie pomogą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...