friter Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Witam ! Wiem, ze o zasilaczach bylo juz sporo tematow, ale mi chodzi o konkretnie 2 modele: - Chieftec 420W PFC (HPC-420-302-DF) - HuntKey HK400-13BP 400W Potrzebuje wydajnego zasilacza do P4, ale co bardzo ważne musi być cichy, ponieważ mam WC i zalezy mi na ciszy (nie głośniejszy niż dysk Segate 7200.7). Ktory z tych dyskow jest cichszy i ktory wydajniejszy ? Cena nie gra tutaj zadnej roli. Czytalem ze ten HuntKey jest supercichy, ma jeden wielki wentyl 120mm i poziom hałasu jest mniejszym niż 21dB. Jak jest z głośnością pracy Chiefteca ? A moze jakas inna propozycja w tej cenie ?Serdecznie prosze o pomoc w wyborze tych zasilaczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Oczywiście że Chieftec. I człowieku naucz sie używać opcji SZUKAJ . Tematy o zasiłkach były wałkowany już wiele razy. Zastanawiam sie czemu jeszcze nikt go nie przykleił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
friter Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 A jak jest z głośnościa pracy tego Chiefteca ? Bo podobno ten HunKey jest ultra cichy, wiesz moze cos o tym ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Chieftec jest cichy , głównie to zasługa 2 wiatraczków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 ja słysze swoje barracudy 7200.7 :( a mam chiwftec'a jakie głośne masz wc - barracuda jest dużo głośniejsz od twojego wc - bo u mnie zaczyna mnie denerwować ogłos ich pracy :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
friter Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 to dobrze, że slychac baracudy, znaczy ze zasilacz jest cichszy niz te dyski i dyski beda najglosniejsze w calym moim zestawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 A ja mam tego Hunteczka w serwerze (z siriusa) i jest zajeb@! cichy :) no i trzy a nie 2 lata gwarancji - miodzio 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Ja bym bral Chiefa - cichutki i wydajniejszy od HuntKeya. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 A co najlepsze sprawdozony bardziej od tych Huntkeyow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
friter Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 A orientuje się ktoś może jak głośno pracuje ten chieftec (w dB) ? Bo HunKey pracuje na poziomie 21 dB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 A orientuje się ktoś może jak głośno pracuje ten chieftec (w dB) ? Bo HunKey pracuje na poziomie 21 dB. A skad wiesz ze dokladnie 21 dB? Przeciez to tylko dane producenta zwykle zanizone :D. Poza tym uwierz posiadaczom tej zasilki ktorzy organoleptycznie codziennie przez kilka godzin sprawdzaja glosnosc tej zasilki: JEST CICHY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 A orientuje się ktoś może jak głośno pracuje ten chieftec (w dB) ? Bo HunKey pracuje na poziomie 21 dB. A skad wiesz ze dokladnie 21 dB? Przeciez to tylko dane producenta zwykle zanizone :D. Poza tym uwierz posiadaczom tej zasilki ktorzy organoleptycznie codziennie przez kilka godzin sprawdzaja glosnosc tej zasilki: JEST CICHY. Dokładnie. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 A orientuje się ktoś może jak głośno pracuje ten chieftec (w dB) ? Bo HunKey pracuje na poziomie 21 dB. A skad wiesz ze dokladnie 21 dB? Przeciez to tylko dane producenta zwykle zanizone :D. Poza tym uwierz posiadaczom tej zasilki ktorzy organoleptycznie codziennie przez kilka godzin sprawdzaja glosnosc tej zasilki: JEST CICHY. Powiem, ze w porównaniu z Codegenem jest poprostu niesłyszlany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Ja również wkrótce kupuje coś takiego > http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...ennikb=promocje :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 A orientuje się ktoś może jak głośno pracuje ten chieftec (w dB) ? Bo HunKey pracuje na poziomie 21 dB. A skad wiesz ze dokladnie 21 dB? Przeciez to tylko dane producenta zwykle zanizone :D. Poza tym uwierz posiadaczom tej zasilki ktorzy organoleptycznie codziennie przez kilka godzin sprawdzaja glosnosc tej zasilki: JEST CICHY. Powiem, ze w porównaniu z Codegenem jest poprostu niesłyszlany Potwierdzam. Posiadałem kiedyś codeshita i rużnica jest kolosalna . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Witam! Mam pytanie dotyczace predkosci wentyla w chieftecu. Czy chodzi tak samo jak wersja z 1xfan? Wiem, ze ten wentyl wewnetrzny ma regulacje, a czy ten zewnetrzny tez takowa posiada czy jest stale ustawiony na 12V? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Wentyl u mnie(patrz podpis) krieci sie max 1900 obrotow tak ze go nie uslyszysz.Kumpel ma wersje z dwoma fanami ( ja mam jeden) i u niego max to 1700 obrotow.Takze mozna wysnioskowac z tego ze roznca jest +- 200 obrotow.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Ciekawe ile płacicie za Chifteca 420w. Bo ja musiałem kupić na szybko i udało mi się znaleść za 299zł Pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 u mnie ma chyba poniżej 20dB (zalman na lowspeed ma tyle) a dałem za niego 265 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 :roll: jak masz mozliwosc sprowadzic z Zachodu to polecam zasilacz firmy SeaSonic model SS-400FS Active PFC- najcichsze firmowo zasilacze jakie slyszalem - mam model SS-300FS Active PFC i co najlepsze nawet w upaly po kilku dniach ciaglej pracy kompa (XP1700+@2.0GHz,...) wentylator w tym zasilaczu pracowal ponizej 1400 rpm (standard to 1100-1200 rpm) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zabieram się z przyjaciółmi do testu zasiłek - na pierwszy ognień poszły Antec TruePower 430 Chieftec 420 DualFan HuntKey HK400-13BP HuntKey LW-6400H Chieftec 360 (ten stadardowo montowany w budach chiefteca) Fortron 300W (a'la Haszyd) Q-Tec 450W jeśli macie jeszcze jakichś kandydatów i możecie ich wyporzyczyć na 2 dni (Wrocław) chętnie je wrzucimy :) jeśli chodzi o ich chłodzenie (przepływ powietrza wyrzucanego z budy) i ciszę jednak muszę potwierdzić jedno - 12cmx12cm @ ~1450rpm w HuntKey robi swoje, nie jestem w stanie odróżnić który jest cichszy, ale HuntKey wypada najlepiej jeśli chodzi o "dmuchanie" :lol:. Reszta po testach ze sztucznym obciążeniem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 W tej cenie jeszcze: TopPower 420W 3 fan (sic!) 319zł na CennikPC.com- Ponoć dosyć cichy zasilacz. A to budzi szacunek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Ciekawe ile płacicie za Chifteca 420w. Bo ja musiałem kupić na szybko i udało mi się znaleść za 299zł Pozdrówka Widziałem za 290zl ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Ja panowei zamierzam jeszcze przerobić swojego Chiefteca i zamiast orginalnych wiatraków wstawic to NOISEBLOCKER ULTRA SILENT S4,80MM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Ja panowei zamierzam jeszcze przerobić swojego Chiefteca i zamiast orginalnych wiatraków wstawic to NOISEBLOCKER ULTRA SILENT S4,80MMa ja wkładam Akasy 80mm jak te noiseblokery :) - w cennik pc masz najtańsze ale S1 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Jak założę te wiatraczki to dopiero będzie cicha i dobrze chłodzona zasiłka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...