Skocz do zawartości
Loader

Kablówka a internet

Rekomendowane odpowiedzi

Sam jestem użytkownikiem UPC - CHELLO, a wygląda to tak, że jak chcesz mieć internet to Ci puszczają po tym samym kablu co TV, ale płacisz za TV + Internet razem, nie można zamówić tylko internetu w Chello ta ucługa kosztuje 179 zł miesięcznie, a jak podpiszesz umowę na rok to bodajże 159 zł. Ja tam nie podpisałem w bloku mam dwie kablówki z czego narazie internet oferuje PTK, ale ASTER CITY też ma się włączyć więc sobie poczekam i zobaczę co się bardziej opłaca, - wkurza mnie, że nie mogę zamówić samego internetu /wtedy byłoby taniej :)/, ale z kosztami i tak sobie poradziłem chociaż w Chello mówią, że to nie możliwe :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam chelo i nie polecam astera, bo w chello transmiscia 512/128, a w asterze 128/32  :lol:  :lol:  :lol:

po 1 - cos masz nieaktualne informacje - podstawowy pakiet w AsterCity (TwojDom) to 128/96 a w sieci lokalnej 512/128 - a najfajniejsze jest to ze jak cos robisz przez PROXY Astera to jest to traktowane jako polaczenie w sieci lokalnej

po 2 - ja nie polecam Chello bo - takie fajne parametry masz tylko na papierze, nieraz nie dzialaja takie rzeczy jak eDonkey itp i najciekawsze w Chello jest limit na sciaganie danych w miesiacu :o i jeszcze jedno cena netto w Chello 179zl a w Aster 119zl - za 179zl to mam w Aster pakiet TwojSwiat gdzie max predkosc to 1Mb/s (w sieci lokalnej czyli np kozystajac z PROXY Astera)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom to faktycznie mam nieaktualne info :)

jezeli chodzi o chelo, to od jakiegos czasu zmieniane jest wyjscie na polske, w chelo pingi lepsze niz w asterze, a transmisja z wp, to ful lacza, czyli ponad 60 kilo i pingi lepsze niz w asterze

a co do limitu, to nie znam nikogo, kto by sie do niego zblizyl :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom to faktycznie mam nieaktualne info :)

jezeli chodzi o chelo, to od jakiegos czasu zmieniane jest wyjscie na polske, w chelo pingi lepsze niz w asterze, a transmisja z wp, to ful lacza, czyli ponad 60 kilo i pingi lepsze niz w asterze

a co do limitu, to nie znam nikogo, kto by sie do niego zblizyl :P

tak zmieniali z PQWST (czy jak to sie tam pisze ) na TELIE, po tej zmianie chodzi szybciej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi