baczko Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 mam takie parametry i ogranicza mnie moc zasilacza(300w) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5496 <- taki mam..., nie chce go spalic , a wiec na ile moge ustawic napiecie na proka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Polecam forum wróżka.pl A poważnie musi sam sprawdzic, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 pamietaj ze przy opkazji moezsz uszkodzic inne podzespoly :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frytek Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 mam dokladnie takiego kompa jak ty baczko... moglbys mi dac jakis link albo cos gdzie moge znalezc inf na temat krecenia wlasnie tego procka.... masz juz jakies doswiadczenie? odp. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Jezu co tydzien prawie taki sam topic - jak podkrecic bartona na plycie ......... Podnies szyne zwiększ mnoznik i napięcie a będzie smigac az milo tylko kontroluj napiecia na +5V i 3.3 V bo jak za wysoko spadną to zadymi się z zasilki ( jak niema zabespieczenia to takze z reszty sprzętu ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 A te bartony maja poblokowane mnozniki czy moze tez zalezy od modelu "b" czy "a" ? Tak ze ciekawosci pytam. :arrow: funfel, czym chlodzisz tego bartka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 niestety niema bartonow A lub B są tylko bartony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 kniestety niema bartonow A lub B są tylko bartony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Czyli jak sie domyslam mnoznik jest blokniety. A na ile? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 jezu barton ma odblokowane mnozniki, chodza bez mydela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frytek Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 no rzeczywscie poprzestawiac i juz... ale od czego zaczac... tzn najpierw mnoznik potem napiecie? a fsb w ogole nie ruszac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 wieksze osiagi uzyskuje sie przez fsb, bo podnosie sie wydajnosc nie tylko proca. Jak bedziesz podkrecal i komp nie bedzie stabilny to sproboj napiecie zwiekszyc. Ja mam pytanie: mam komp jak w podpisie z zasilaczem Rubikon ATX 2.03 P4 i na SpeedFanie mam napiecia: +3,3V: 1,50V +5V: 4,78V +12V: 12,28V -12V: 1,60V -5V: 0,56V Komp jest nie krecony, czy te napiecia takie sa na Epoxach czy jest cos nie tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 wieksze osiagi uzyskuje sie przez fsb, bo podnosie sie wydajnosc nie tylko proca. Jak bedziesz podkrecal i komp nie bedzie stabilny to sproboj napiecie zwiekszyc. Ja mam pytanie: mam komp jak w podpisie z zasilaczem Rubikon ATX 2.03 P4 i na SpeedFanie mam napiecia: +3,3V: 1,50V +5V: 4,78V +12V: 12,28V -12V: 1,60V -5V: 0,56V Komp jest nie krecony, czy te napiecia takie sa na Epoxach czy jest cos nie tak? Miałem też Epoxa i sądze że masz nieprawidłowy odczyt napięc, mysle ze jedynie napięcia +12V i +5V masz prawidlowy odczytane. A sprawdzałes w biosie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 mam pytanie: dzisiaj kręciliśmy z kumplem mojego palomino (mnożnikiem) i na 1700+ i 1800+ idzie bez zmiany napiecia, ale na 1900+ trzeba było zwiekszyc. Najpierw dodałem 0,025 V, później 0,050 (moge maksymalnie w biosie do +0,100), ale bałem sie dać na +0,075 V ze wzgledu na zasiłke (Rubikon 300W :( ). Jak myślicie - wytrzyma +0,100V :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 zapomniałem dodac, że nominalne napięcie tego proca palomino to 1,75 V. Wytrzyma mi na 1,825 V i 1,85 V ten Rubikon :?: Proszę o odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 A taq wolge to w bartonach seria ma jakiekolwiek znaczenie czy one sa wszystkie na jedno kopyto? zaniedlugo bede kupowac i wole wiedziec. Aha a jesli ma znaczenie to niech ktos rzuci jakas dobra serią Thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 a ja mam krowe i nie wiem ile moge wydoic z niej mleka - ma 5 lat i 240kg wagi ludzie - zadajecie wlasnie takie pytania - o co tu chodzi zasilacze jak i wszystkie elementy elektroniczne maja rozrzut parametrow - jeden rubicon 300W spali sie na Vcore 1,8V a drugiego nie ruszy 2,0V - sprobuj i zobacz - jak bedzie cos piszczec w zasilce albo zwisy to znaczy ze nie wyrabia i wrocisz do porzednich ustawien. Buzzy - a gdzie by tam seria miala znaczenie - przeciez procek to procek co nie - jak napisali ze 2500+ to 2500+ i ja nie wiem jak mozna w ogole go podkrecac jak producent go przystosowal do takiej predkosci. (przeczytaj moj opis, a zaraz po tym z ironii tej wypowiedzi sam odpowiedz sobie na postawione przez siebie pytanie, po czym uzyj wyszukiwarki na forum) Moderatorzy mysle ze czas juz na ten topic... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 sorki ze jeszcze pisze :wink: Ale może by być tak, że zasilacz padnie od razu :?: I jeszcze jedno: jak mam gniazdko z uziemieniem, to chroni to coś przed uszkodzeniem innych podzespołów w razie awarii zasiłki :?: Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 uziemienie nie ma nic do rzeczy - jak sie bedzie mialo cos spalic to sie spali. Zasilacz raczej nie kleka od razu - najwyzej po jakims czasie dzialania - dlatego proponuje raczej wymiane na chociazby Chieftec'a 360W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 wieksze osiagi uzyskuje sie przez fsb, bo podnosie sie wydajnosc nie tylko proca. Jak bedziesz podkrecal i komp nie bedzie stabilny to sproboj napiecie zwiekszyc. Ja mam pytanie: mam komp jak w podpisie z zasilaczem Rubikon ATX 2.03 P4 i na SpeedFanie mam napiecia: +3,3V: 1,50V +5V: 4,78V +12V: 12,28V -12V: 1,60V -5V: 0,56V Komp jest nie krecony, czy te napiecia takie sa na Epoxach czy jest cos nie tak? 5v masz troche niskie jak na niekreconego proca 3.3v to zasilanie AGP ,masz karte agp4x to jest 1.5v jak bys wlozyl agp2x to bys mial 3.3v (przy takim zasilaczu 3.2-3.25v :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...