Dares Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Qrcze od kilku dni mam mały problem. Podczas pracy Asus PCProbe (najnowsza wersja) zgłasza mi, że przestał chodzić wentyl od proca - TT P4 Spark 7. Obroty spadają do 0, po chwili znów na normalną prędkość i...tak w kółko. Zazwyczaj pomaga dopiero reset kompa. Rozumiem, że w momencie przerwania pracy przez wentyl, powinna rosnąć temp. proca, a ona nawet nie drgnie (sprawdzałem też AIDA32). Dziś już nie wyrobiłem. Jak tylko pokazał mi się komunikat otworzyłem budę, patrzę, a wentyl śmiga jak dziki, żadnych przestojów, nic. Co jest grane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dysan Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 tesz uzywam pcprobe na ASUS a7v8x-x i niemam takiego problemu ale pamietam jak mialem starsza wersje pc probe ( z cd do mobo) to mialem temp na procku zanirzana o 3-4 C niewiem czy mozna ufac temu programijkowi do konca temp procka twoja plyta podaje z podstawki?? umnie mam 40 C ile ty masz ?? wiem ze inny procek ale asus a7v8x-x antek 1800+ 256kingston radek9100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Kiedyś jak miałem jeszcze Asusa CUSL2C, to Asus Probe też mi tak szalał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 tesz uzywam pcprobe na ASUS a7v8x-x i niemam takiego problemu ale pamietam jak mialem starsza wersje pc probe ( z cd do mobo) to mialem temp na procku zanirzana o 3-4 C niewiem czy mozna ufac temu programijkowi do konca temp procka twoja plyta podaje z podstawki?? umnie mam 40 C ile ty masz ?? wiem ze inny procek ale U mnie Asus PC Probe pokazuje temp proca w idle około 30-32 stopni. Przed chwilą jak grałem sobie wzrosła do 37 stopni. Myślę, że trochę zaniża, bo w biosie normalnie pokazuje temp 34-35. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Miałem problem z tym programikiem ale w poprzednich wersjach , mianowicie często przy starcie systemu wywalał błędy o braku jakiś kluczy w rejestrze . Ale odkąd mam najnowszą wersję to jeszcze nie było żadnego komunikatu o błędzie . Tempę mam w windzie od 27 - 33 stopni a w grach dochodzi do 46 , bios pokazuje to samo. Podłączyłem pomiar z zewnątrz bo myślałem że mnie okłamuje i okazało się że jest tak samo !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 U mnie też tak bywało - to tylko błąd programu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 U mnie też tak bywało - to tylko błąd programu. Też mi się tak wydawało, ale trochę jest to denerwujące i powoduje niepotrzebny wzrost adrenaliny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Na poprzednim sprzęcie zarobiłem parę siwych włosów, ale teraz mam Volcano7+ i nawet nie muszę otwierać budy by wiedzieć, że działa :lol: . Jednak jest jakiś plus głośnych wentyli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...