Skocz do zawartości
Dares

Asus PC Probe i...TT P4 Spark 7 na Asus P4P800 Deluxe

Rekomendowane odpowiedzi

Qrcze od kilku dni mam mały problem. Podczas pracy Asus PCProbe (najnowsza wersja) zgłasza mi, że przestał chodzić wentyl od proca - TT P4 Spark 7. Obroty spadają do 0, po chwili znów na normalną prędkość i...tak w kółko. Zazwyczaj pomaga dopiero reset kompa. Rozumiem, że w momencie przerwania pracy przez wentyl, powinna rosnąć temp. proca, a ona nawet nie drgnie (sprawdzałem też AIDA32).

Dziś już nie wyrobiłem. Jak tylko pokazał mi się komunikat otworzyłem budę, patrzę, a wentyl śmiga jak dziki, żadnych przestojów, nic.

Co jest grane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tesz uzywam pcprobe na ASUS a7v8x-x i niemam takiego problemu ale pamietam jak mialem starsza wersje pc probe ( z cd do mobo) to mialem temp na procku zanirzana o 3-4 C niewiem czy mozna ufac temu programijkowi do konca temp procka twoja plyta podaje z podstawki?? umnie mam 40 C ile ty masz ?? wiem ze inny procek ale

asus a7v8x-x antek 1800+ 256kingston radek9100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tesz uzywam pcprobe na ASUS a7v8x-x i niemam takiego problemu ale pamietam jak mialem starsza wersje pc probe ( z cd do mobo) to mialem temp na procku zanirzana o 3-4 C niewiem czy mozna ufac temu programijkowi do konca temp procka twoja plyta podaje z podstawki?? umnie mam 40 C ile ty masz ?? wiem ze inny procek ale

U mnie Asus PC Probe pokazuje temp proca w idle około 30-32 stopni. Przed chwilą jak grałem sobie wzrosła do 37 stopni. Myślę, że trochę zaniża, bo w biosie normalnie pokazuje temp 34-35.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem problem z tym programikiem ale w poprzednich wersjach , mianowicie często przy starcie systemu wywalał błędy o braku jakiś kluczy w rejestrze . Ale odkąd mam najnowszą wersję to jeszcze nie było żadnego komunikatu o błędzie .

Tempę mam w windzie od 27 - 33 stopni a w grach dochodzi do 46 , bios pokazuje to samo.

Podłączyłem pomiar z zewnątrz bo myślałem że mnie okłamuje i okazało się że jest tak samo !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...