seeb Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 na co zmienic epoxa 8rda na fic au13 czy solteka sl-75frn2 czy moze wogole nie zmieniac oto jest pytanie ??? aa i czy ten fic albo soltek ma soundstorma ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marechi Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Aby pomóc Ci podjąć decyzję proponuję przeczytać najpierw te dwa głęboko ukryte :D przyklejone tematy: 1.http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=32743 2.http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=30672 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 a jaki sens zmieniać? rozumiem, że taki wybryk. Przecież te płyty różnią się praktycznie tylko kolorami :D . A tak na poważnie, to nie widzę sensu zmiany. Płyty są tej niemalże tej samej klasy. Różnica w wydajności znikoma. A podatność na podkręcalność to loteria. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 A ja proponuje, zupełnie bez złośliwości (wiem, że trudno to w to uwierzyć), żeby kolega jednak nie zmieniał tej płyty, jeżeli sam nie umie odpowiedzieć sobie na pytanie na jaką. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 A ja proponuje, zupełnie bez złośliwości (wiem, że trudno to w to uwierzyć), żeby kolega jednak nie zmieniał tej płyty, jeżeli sam nie umie odpowiedzieć sobie na pytanie na jaką.popieram ps.zmien moze kapcie albo gacie -jak wiesz na jakie (bez złośliwosci ma sie rozumieć) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeb Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ej chodzi o to ze jest taka mozliwosc nie inwestujac w to wiec pytam powaznie czy ktoras z wyzej wymienioych plyt oferuje wiecej niz 8rda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ej chodzi o to ze jest taka mozliwosc nie inwestujac w to wiec pytam powaznie czy ktoras z wyzej wymienioych plyt oferuje wiecej niz 8rda No to trzeba tyło od razu powiedzieć, że nie dopłacasz... Zarówno o Solteku, jak i o FIC'u są przykejone tematy, najlepiej, jakbyś jednak poświęcił trochę czasu i się zapoznał... O FIC'u: (cytat z przyklejonego tematu) AU11 to jest 8RDA+ zarowno w budowie jak i ma takie samo chlodzenie na NB tylko bez zielonego znaczka epox`a, no i bios jest identyczny. AU13 ma dodatkowo serial ata (silicon) a takze karte sieciowa 3com`a (niestety nie giga lecz 10/100). Ma troszke zmieniony bios ale nieduzo, nie ma podnoszenia napiecia na chipset, reszta jest. Plytka w wersji rev.1.2 ma 3coma natomiast wczesniejsze realtek`a.I dalej o FIC'u: płyta ma SoudStorma, z testów wynika, że ciut wydajniejsza od EPOX'a (link) O Solteku tyle: chyba średnio nawyższe FSB osiąga się na tej płycie. W wersji FRN2-L nie ma nic oprócz sieciówki, w wersji FRN2-LR dodatkowo SATA i kontroler RAID (także SATA). SS brak. Reasumując: jeżeli nie jesteś ekstremalnym overclockerem (a chyba nie jesteś, bo nie zadawłbyś pytania o te płyty), to wymieniaj na FIC'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ej chodzi o to ze jest taka mozliwosc nie inwestujac w to wiec pytam powaznie czy ktoras z wyzej wymienioych plyt oferuje wiecej niz 8rda...jak chcesz to zrobić? Chcesz ją oddać do sklepu,ażeby została sprzedana jako nowa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ej chodzi o to ze jest taka mozliwosc nie inwestujac w to wiec pytam powaznie czy ktoras z wyzej wymienioych plyt oferuje wiecej niz 8rda...jak chcesz to zrobić? Chcesz ją oddać do sklepu,ażeby została sprzedana jako nowa? A skąd wiesz, jakie kolega ma układy? Może ktoś mu wisi przysługę np. Przecież wyraźnie napisał, że MA taką możliwość, a nie pyta o to, czy jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeb Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ok thx Dijkstra tzn czy nie jestem extremalnym overclokcerem no nie wiem zalezy co rozumiesz przez extremalny pytam bo sam juz nie wiem tyle sie tego naczytalem ze leb peka i wlasnie fic byl liderem ale chcialem sie tak bardziej upewnic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Sprubuj Abita Nf7 dostać to jedyna płyta co by się opłacało,chociasz jak masz co dopłacać to lepiej kups sobie drugą kośc ramów lub szybsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeb Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 no wlasnie qrcze chodzi o to zeby nie doplacac tez myslalem o abicie ale keszu ni ma wiec chyba jezeli jest okazja wymienic cos co sie jakis czas uzywalo na cos nowego bez doplaty to chyba warto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ej chodzi o to ze jest taka mozliwosc nie inwestujac w to wiec pytam powaznie czy ktoras z wyzej wymienioych plyt oferuje wiecej niz 8rda...jak chcesz to zrobić? Chcesz ją oddać do sklepu,ażeby została sprzedana jako nowa? A skąd wiesz, jakie kolega ma układy? Może ktoś mu wisi przysługę np. Przecież wyraźnie napisał, że MA taką możliwość, a nie pyta o to, czy jest... Może jest szerokie i głębokie :P ?Nie napisał więc spytałem. Znam już taką spółkę,gdzie koledzy dobrze się rozumieją. Jeden kupi mobo a potem gdy się zawiedzie,bądź znudzi oddaje ją z powrotem do sklepu kolegi,który to sprzedaje ją jako nową. Obyś nie miał pecha i takiem przypadkowo nie kupił :bij: ...oj,są kombinatorzy:)-są,są... 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeb Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Może jest szerokie i głębokie :P ?Nie napisał więc spytałem. Znam już taką spółkę,gdzie koledzy dobrze się rozumieją. Jeden kupi mobo a potem gdy się zawiedzie,bądź znudzi oddaje ją z powrotem do sklepu kolegi,który to sprzedaje ją jako nową. Obyś nie miał pecha i takiem przypadkowo nie kupił :bij: ...oj,są kombinatorzy:)-są,są... 8O no nie bardzo nie zgadles zaden sklep...jak to zalatwiam sie nie liczy wazne ze nikt na tym nie ucierpi a wrecz przeciwnie wszyscy zyskaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Albo zamień na Epoxa 8Rda+ mam ją i polecam tą płytke!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Może jest szerokie i głębokie :P ?Nie napisał więc spytałem. Znam już taką spółkę,gdzie koledzy dobrze się rozumieją. Jeden kupi mobo a potem gdy się zawiedzie,bądź znudzi oddaje ją z powrotem do sklepu kolegi,który to sprzedaje ją jako nową. Obyś nie miał pecha i takiem przypadkowo nie kupił :bij: ...oj,są kombinatorzy:)-są,są... 8O no nie bardzo nie zgadles zaden sklep...jak to zalatwiam sie nie liczy wazne ze nikt na tym nie ucierpi a wrecz przeciwnie wszyscy zyskaja ...a tą Twoją starą mobo pewnie zakopią gdzieś w muzeum techniki i nikt z niej nie będzie korzystał :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeb Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ok thx za wszystkie porady...decyzja zapadla fic au13 maj niu mobo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...