Horant Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Witam Mam następujący problem z systemem Win XP Professional pl. Systam wlacza sie, widac ikony, tapete etc. Mozna wtedy otwierac foldery i takie tam. startuje tez czesc programów (np. winamp). Jednak, inne programy sie nie otwieraja...system "zaskakuje" po około 3 minutach i wtedy wszystko już dziala. Nie mam żadnych problemów ze sprzętem, poniżej podaje konfigurację: Athlon XP 2500+ asus a7n8x 1 gb ddr 333mhz (kingston) gf4 mx 440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Odpowiedx jest jedna reinstal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 No moze niekoniecznie. Ja na przykład mam tak dopuki mi modemik od neostrady nie zastaruje. Nie trwa to może 3 min ale jest taki własnie efekt. Wiem że mozna to wyeliminowac odpowiednimi wpisami do właściwości sieciówki ale narazie leń mnie złapał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Reinstal nie wchodzi zupełnie w gre, ponieważ już to robiłem. btw. też mam neo+, więc może to wina modemu adsl'owego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Ja nie mam neostrady a objawy identyczne. Dodam że to się dzieje tylko po pierwszym logowaniu do windowsa, po wylogowaniu i ponownym zalogowaniu wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Ja na przykład mam tak dopuki mi modemik od neostrady nie zastaruje. Nie trwa to może 3 min ale jest taki własnie efekt.Popieram może to być przyczyna, miałem taki sam problem z modemem od stałki AsterCity... tzn. Jak miałem wyłączony modem, więc na początku ustaliłem stałe informacje połączenia: brama, ip, itp. Wszystko po tym było OK... Kurka nie zwróciłem uwagi na post powyżej :oops: tam właśnie o tym mowa... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Widzialem podobny efekt do opisanego tutaj... ale powod byl calkiem inny... Mowiles o kilku programach, ktore startuja... czy wsrod nich jest Deamon Tools - wirtualny cd-rom (czerwony diabelek lub czerwona lub zielona ikonka obok zegara) - jesli tak, to moze byc przyczyna - na niektorych systemach tak dziala, gdy podczas uruchomienia ladowany jest obraz plyty... Sproboj nowsza wersje programu lub wylacz opcje automount... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 twierdze ze modem od neostrady ani deamon tools'y nie maja z tym nic wspolnego. jak to juz napisal sp1mta jest to wina odtwarzania polaczen sieciowych, albo przegladania udostepnionych 'zaplanowanych zadan' w szczegolnosci gdy w lanie sa jeszcze inne okienka niz xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 sp1mta miał racje. Po ustawieniu stałego adresu IP, a nie przydzielanego przez router jak do tej pory problem znikł. Więc to rzeczywiście chodzi o logowanie do sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 mi podobnie zwalniał jak włączał sie program do skanera przy starcie, ale go wyłączyłem i jest spokój:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horant Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 wpsiałem wszystko ręcznie i działa...więc faktycznie to było to O_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...