Skocz do zawartości
Horant

Win XP problems

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam następujący problem z systemem Win XP Professional pl. Systam wlacza sie, widac ikony, tapete etc. Mozna wtedy otwierac foldery i takie tam. startuje tez czesc programów (np. winamp). Jednak, inne programy sie nie otwieraja...system "zaskakuje" po około 3 minutach i wtedy wszystko już dziala. Nie mam żadnych problemów ze sprzętem, poniżej podaje konfigurację:

Athlon XP 2500+

asus a7n8x

1 gb ddr 333mhz (kingston)

gf4 mx 440

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No moze niekoniecznie. Ja na przykład mam tak dopuki mi modemik od neostrady nie zastaruje. Nie trwa to może 3 min ale jest taki własnie efekt. Wiem że mozna to wyeliminowac odpowiednimi wpisami do właściwości sieciówki ale narazie leń mnie złapał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na przykład mam tak dopuki mi modemik od neostrady nie zastaruje. Nie trwa  to może 3 min ale jest taki własnie efekt.

Popieram może to być przyczyna, miałem taki sam problem z modemem od stałki AsterCity... tzn. Jak miałem wyłączony modem, więc na początku ustaliłem stałe informacje połączenia: brama, ip, itp. Wszystko po tym było OK... Kurka nie zwróciłem uwagi na post powyżej :oops: tam właśnie o tym mowa... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem podobny efekt do opisanego tutaj... ale powod byl calkiem inny...

Mowiles o kilku programach, ktore startuja... czy wsrod nich jest Deamon Tools - wirtualny cd-rom (czerwony diabelek lub czerwona lub zielona ikonka obok zegara) - jesli tak, to moze byc przyczyna - na niektorych systemach tak dziala, gdy podczas uruchomienia ladowany jest obraz plyty...

Sproboj nowsza wersje programu lub wylacz opcje automount...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twierdze ze modem od neostrady ani deamon tools'y nie maja z tym nic wspolnego.

jak to juz napisal sp1mta jest to wina odtwarzania polaczen sieciowych, albo przegladania udostepnionych 'zaplanowanych zadan' w szczegolnosci gdy w lanie sa jeszcze inne okienka niz xp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi