Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Yo W tym topiku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=41954 opisałem problem z moją dzwiękówką uporałem się już z tym problemem okazało się że moja karta nie ma pełnego przyśpieszenia dla DirectX'a dokładnie żecz biorąc pojawia się taki napis: Karta dzwiękowa nie obsługuje bufora sprzętowego. Dzwięk będzie odtwarzany tylko z buforów programowych. I przez to suwaczek w zakładkach DX'a mam ustawiony tylo na 2 miejscu co mnie bardzo dziwi bo na mojeje poprzedniej platformie sprzętowej nie miałem żadnych problemów z tym. Sterowniki mam najnowsze z strony C-media, używam DX'a 9.0b (w dx 8.1b też był ten problem). Proszę o pomoc jeżeli wy też mieliście z tym problem i się z nim uporaliście to wyjaśnijcie mi o co chodzi mo już tracę nerwy :evil:. Z góry wielkie THX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Yo W tym topiku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=41954 opisałem problem z moją dzwiękówką uporałem się już z tym problemem okazało się że moja karta nie ma pełnego przyśpieszenia dla DirectX'a dokładnie żecz biorąc pojawia się taki napis: Karta dzwiękowa nie obsługuje bufora sprzętowego. Dzwięk będzie odtwarzany tylko z buforów programowych. I przez to suwaczek w zakładkach DX'a mam ustawiony tylo na 2 miejscu co mnie bardzo dziwi bo na mojeje poprzedniej platformie sprzętowej nie miałem żadnych problemów z tym. Sterowniki mam najnowsze z strony C-media, używam DX'a 9.0b (w dx 8.1b też był ten problem). Proszę o pomoc jeżeli wy też mieliście z tym problem i się z nim uporaliście to wyjaśnijcie mi o co chodzi mo już tracę nerwy :evil:. Z góry wielkie THX. ale to bardzo dziwne bo tez mam nawet kilka tych kart chodzą dobrze, wlasnie teraz sprawdzilem dxdiagiem, mam pelna akceleracje sprzetowa. wez moze np odinstaluj ja i ponownie zainstaluj, moze jest uszkodzona? pobierznie to wyglada na wine sterownikow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 A nie możesz po prostu używać zintegrowanego dźwięku? Pod względem jakości ten c-media wypada podobnie jak zintegowany kodek ac97 (chyba jakiś via jak dobrze pamiętam). A jeśli koniecznie chcesz mieć 6-ch to zmień dźwiękówkę na chociażby używanego Live 5.1 - u siebie nigdy nie miałem z nim żadnych problemów, naprawdę warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 A nie możesz po prostu używać zintegrowanego dźwięku? Pod względem jakości ten c-media wypada podobnie jak zintegowany kodek ac97 (chyba jakiś via jak dobrze pamiętam). A jeśli koniecznie chcesz mieć 6-ch to zmień dźwiękówkę na chociażby używanego Live 5.1 - u siebie nigdy nie miałem z nim żadnych problemów, naprawdę warto. No wiesz mam tę okartę ok. rok i bardzo się z nią związałem emocjonalnie :D a tak poważnie to wie ktoś jaka jest jakość tego zintegrowanego ac97 i jak bardzo opciaża procka no i jakie standardy spełania :?: :?: :?: poradźcie jeszcze coś z tym cmi bo mi już ręce opadają :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 jesli chodzi o zintegrowanego ac97 to moim zdaniem jakosc jest dobra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...