Skocz do zawartości
badboy11

zasilacz- czy potrzebny drogi?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

na poczatku napisze ze uzylem szukacza ale 1135 watkow nie przejrze a i tak wiekszosc z nich dotyczy tych bardziej profesjonalnych zasilek...

a ja prosze o pomoc w wyborze zasilacza ATX-2 (z dodatkowaym 4-pinowym zlaczem) do sprzetu:

FIC AU13, barton 2500+, na codzien 1 dysk, zadnych zewn urzadzen- jednym slowem normalny, domowy komputer, procesor podkrecany tez raczej nie bedzie- tylko tyle zeby pasowal pod fsb200...

aha..minimum dla plyty glownej to 250W (wg instrukcji...) i cos jeszcze: "..your atx power supply must supply at least 20 amperes on the +5-Volt lead and 1A on the +5-Volt standby lead (+5VSB)..."

pod taki sprzet chyba nie trzeba zasilacza za 200zl???

poleccie cos niedrogiego co by zapewnialo stabilnosc :)

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie na zasilaczach sie nie oszczedza ale co mozna poradzic ni kazdy ma dzianego tatusia :( a dobrze by bylo zebys napisal ile masz kasy na ta zasilke ja polecam to co sam mam (spelnia on twoje wymagania co do A)

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4152&sid=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze forton z allegro ??

jak mozesz to podaj linka, zobacze, Ty sprzedajesz??? :)

czasami warto rozważyć zmiane obudowy dołożyć pare złoty i wybrać jakiś model z dobrym zasilaczem ja tak właśnie niedawno zrobiłem

ja kompletuje zestaw, takze czemu nie..ale jak przegladam oferty w necie to prawie wszedzie siedzi codegen...a sama obudowa to dla mnie sprawa drugorzedna..a razem wychodzi taniej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie na zasilaczach sie nie oszczedza ale co mozna poradzic ni kazdy ma dzianego tatusia :(  a dobrze by bylo zebys napisal ile masz kasy na ta zasilke ja polecam to co sam mam (spelnia on twoje wymagania co do A)

http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=4152&sid=1

Popieram :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie Fortron. Na HuntKeye niektorzy nazekaja, ze im napiec nie trzymaja. Natomiast na Fortonach napiecia sa nie do ruszenia. Mozesz kupic 250 albo 300, i zawsze Ci troche kasy w kieszeni zostanie. Kupuj u haszyda-sprawdzony kontrachent, a w razie np wadliwej sztuki nie robi problemow z wymiana/zwrotem kasy.

Pamietaj ze te Fortrony z regoly nie sa nowe, ale chodza miodzio i masz 3 miesiace gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie Fortron. Na HuntKeye niektorzy nazekaja, ze im napiec nie trzymaja. Natomiast na Fortonach napiecia sa nie do ruszenia. Mozesz kupic 250 albo 300, i zawsze Ci troche kasy w kieszeni zostanie. Kupuj u haszyda-sprawdzony kontrachent, a w razie np wadliwej sztuki nie robi problemow z wymiana/zwrotem kasy. 

Pamietaj ze te Fortrony z regoly nie sa nowe, ale chodza miodzio i masz 3 miesiace gwarancji.

prosze o opinie, czy Fortron 300 od haszyda pociagnie moj sprzet na luzie? tak zebym mogl dalej sobie krecic... ostatnio moj badziewny zasilacz 350W malo mi plyty nie spalil (dym juz lecial... nie wiem jakim cudem udalo mi sie odlaczyc zasilke ;) )

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powracam jeszcze raz bo problem wciaz aktualny, myslalem ze mam kase na chiefteca 360W ale .. nie mam :(

chwilowo mam u siebie Codegena 300W (config ponizej), zero zwisow, napiecia chyba w normie (pogrubione te ktore dluzej sie utrzymuja):

+3,3 - 3,34

+5 - 5,13 : 5,16

+12 - 12,09 : 12,16

-12 - -12,36 : -12,44

-5 - -5,30 : -5,35

Vbattery 2,78

%VSB 4,96 - 4,99

ale nie chce trzymac tego codegena bo troche czytalem o nim na forum :)

fortrony od Haszyda niestety nie maja 4-pinowego lacza, ktore jest wymagane przez moja plyte FIC AU13, podajcie cos podobnego- cos co zapewni stabilnosc za 100-150zl (najlepiej blizej 100 :))

ten Huntkey 300W za 120zl to jest dobre rozwiazanie?? bo tez ludzie na niego narzekaja na forum ...

dzieki za pomoc i wyrozumialosc :)

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..., podajcie cos podobnego- cos co zapewni stabilnosc za 100-150zl (najlepiej blizej 100 :))...

proponuje HPC-300-202 lub HPC-310-202 - niezaleznie czy to Enlight/Chieftec/HighPower

np Chieftec 300W jest za 148zl

ale osobiscie dozbieralbym te 5 dyszek na 360W - jezeli ten Codegen nowy i elektrolity jeszcze nie zdazyly "wyschnac" :P to mozna zaryzykowac te pare dni i dozbierac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FumFel_20

te napiecia odczytalem z biosu wiec chyba dobre?? :) zasilka ma tydzien niecaly wiec moze dlatego :)

benek

jak znasz jakis sklep z wyborem takich zasilaczy to napisz adres :) ciezko takie znalezc gdzies, gdzie by byly dostepne ale jeszcze jutro poszukam.

allegro

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16058491

tutaj gosc pisze ze fortron 300W obsluguje P4 czyli musi miec te dodatkowe 4-pinowe lacze?? i ta cena: 68zl :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...