bAterion Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 od pewnego czasu nie moge posłuchac swojego ulubionego radia Digitally Imported-European Trance mam łacze 128kbs a nie chce mi pojsc na 64kbs (a nawet na 32)- ciagle przerywa i napełnia bufor, dawniej nie było z tym problemu, na poczatku myslałem ze to chwilowe, bo moze duzo userów czy jak, ale to juz trwa ze 2 mc... uzywam do tego windows media player 9.0 bo radził sobie zawsze najlepiej, winamp cinił zawsze, próbowałem tez Real One Player i nic nie wiem czy to kwestia jakiegos ustawienia, moze bufora, a moze znacie lepsze programy do słuchania??? CO ROBIC??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Prawdopodobnie kwestia łącza. Nie ściągasz nic przypadkiem? Jakie pingi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 nic w tym samym czasie nie sciagam a czy tokwestia łacza nie wiem bo tak jak pisałem dawniej było wszystko lux co to pingi? - co masz na mysli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 ech. po prostu odpal command prompta i wpisz 'ping <adres radia>' i podaj czasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 he he- mów mi LAMA! command prompta? co to, program czy polecenie ...i prosze o wyrozumialosc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Argh... skręca mnie. Wiersz poleceń. start -> programy -> command prompt (gdzieś tu powinno być). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 A jak nie, to menu start->uruchom->(napisz)command W oknie dosa, które wyskoczy napisz ping <adres radia; http/IP> Odczytaj czasy i wrzuć tu. Możesz też napisać tracert zamiast ping, ale wyskoczy Ci więcej ;p. Najlepiej zrób screenshota i wklej tu (zanim zapytasz jak wkleić, zajżyj na forum FAQ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 command lub cmd, zależy od wersji windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 poddaje wasza cierpliwosc probie... :), chyba nie wymiekacie chwilowo thx za pomoc- po robocie sprawdze pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 jeszcze jedna wątpliwosc! nie wiem co mam wpisac (jaki adres radia)? bo po uruchomieniu wmp/tuner radiowy/moje stacje/Digitally Imported-European Trance => odtwarzaj otwiera mi sie automatycznie strona www.di.fm natomiast podczas odtwarzania wmp pokazuje: wykonawca Streaming served by Conxion - www.conxion.net _______________________________________________ ok, wiec zrobiłem zrzut byłem u FAQ'a, a tam jest napisane ze nie moge umiescic w poscie obrazka ze swego komputera- wiec jak? nie mam serwera _______________________________________________ ping www.di.fm czas=155ms TTL=47 czas=201 czas=154 czas=131 ping www.conxion.net upłynal limit czasu zadania pakiety wysłane=4, odebrane=0 czy o to chodzi?? jak to rozumiec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 chyba o mnie nie zapomnieliscie ? :) zagrałem w waszego pInga- jakies wnioski? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Z tego co widzę serwer po prostu padł ;] A nie odpowiedziałem wcześniej bo spałem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 ParanoIk, zrobiłem to samo w robocie (tu mam lepszy transfer) i dla ConXion ping podaje to samo, czyli: upłynal limit czasu zadania pakiety wysłane=4, odebrane=0 choc tu moge sluchac DI-ET bez problemu :!: :?: dla di.fm czasy podobne jak w chacie (nawet gorsze) ??? nic nie kumam ____________________________________ wlasciwie nie wiem ktora stacje trzeba wpisac po <ping> aby sprawdzic te czasy dla DigitalImportedET moze to ktos zrobic u siebie i zobaczyc, tzn odpalic wmp i wystartowac radio tuner ewent. sprawdzic ping dla conxion? bylbym zobowiazany ____________________________________ to jeszcze jedna ciekawostka: w robocie mamy sdi 128 kb/s, łącze jest dzielone, wlasnie sprawdzilem transfer: waha sie 75-85 kbs, a ja w domu mam transfer rzedu 120-140 kbs teraz osioł moze czuc sie przy mnie naprawde nie głupio, bo ja juz nic nie rozumiem jesli tak jest to moze nie transfer jest tu problemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Jakie dokładnie masz łącze w domu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 w kablówce- Vectra Net 128kbs why? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Bo możliwe jest, że provider założył jakieś ograniczenie po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 ograniczenie? po co i jakie? bo nie rozumiem tak jak juz pisałem, wczesniej nie było z tym problemu moge sie tego gdzies dowiedziec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Najlepiej skontaktować się z adminem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 jutro do nich dzwonie, ale sam admin jest niedostepny na telefon- sie kryje he he chwilowo thx za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...