Popixs Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 UPDATE tymczasowy opis http://www.gdynia.mm.pl/~popixs/cfd/index.html Witam, mam zaszczyt przedstawic nasze najnowsze dziecko blok wodny na mostki oraz procesor karty graficznej. Zalety bloczku: - wysoka wydajnosc - bardzo niska restrykcyjnosc - szerokie zastosowanie - wersja na gpu posiada obrotowe kolanka (szybkozlaczki wtykowe, super wyglad, cale z metalu)pozwalajace ulozyc weze w dowolnie wybrana strone, ma to znaczenie przy duzej ilosci bloczkow w ukladzie - estetyczny wyglad - mozliwosc instalacji podswietlenia - wyfrezowany stopien umozliwiajacy instalacje na radeonach bez zdejmowania shima, ktory jest na tych kartach zainstalowany wady - nie mozemy dostac nigdzie bardziej estetycznie wygladajacych srub tak wiec od slow do czynow, oto pare slow o dziecku: :lol: - wymiary 40x40x10mm - dno 1,5mm - projekt na zdjeciu ponizej topy polerowana temperaturowo pleksi oto zdjecia projekt stopien na shima w radeonach bez zlaczek bez zlaczek tutaj obrotowe kolanka w wersji na gpu jw jw jw czekamy na opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Ile za to cudo? Jaki rozstaw srub? Jak ywglada porownanie tego bloczku z tym, ktory kiedys oferowaliscie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 projekt jest ciagle ten sam, poprostu wszystko zostalo skompaktowane. co do cen to nie wiem czy moge mowic o tym na forum, jak wroce do domu to zrobie prostego html (nasza strona jest w fazie testow) i wrzuce tam all info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 eh nie moge sie juz doczekac kiedy do mnie dojedzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Bardzo fajne bloczki :D Wydajność będzie na pewno dobra. Tylko ciekawe jak z ceną, ale o tym dowiemy się później. PS sam od wrzesnia (nie bede marnował czasu w wakacje) mam zamiar zrobic kilka blokow na NB/GPU - kasa zawsze sie przyda, a to juz nie taka ciezka robota, tylko że te moje beda robione metodami domowymi, ale jesli ktos widzial moj MK4, ktory robilem rowniez w domu bez zadnych frezarek itp. to wie że jak na takie narzedzia wyszlo ładnie. Pozdro. i sory za mały offtopic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Kurde bajerancki cudaczek ;] Tylko ciekawe jak wujdize z wydajnascia / cena . Popixs macie coraz ciekawsza ta oferte . Ciekawe co na to Mate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Kurde bajerancki cudaczek ;] Tylko ciekawe jak wujdize z wydajnascia / cena . Popixs macie coraz ciekawsza ta oferte . Ciekawe co na to Mate.Zamiast chwalic chlopakow zaczelibyscie kupowac bloczki to mielibysmy duza szanse na ozywienie rynku WC. Tak na marginesie to od dzisiaj sam jestem posiadaczem CopperFielda i bloczek naprawde robi wrazenie :) Jutro moze uda mi sie skompletowac reszte zestawu to w okolicach czwartku sie cos potestuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Widze ze sie rozkrecacie, coraz lepsze te bloczki robicie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Kurde bajerancki cudaczek ;] Tylko ciekawe jak wujdize z wydajnascia / cena . Popixs macie coraz ciekawsza ta oferte . Ciekawe co na to Mate.Zamiast chwalic chlopakow zaczelibyscie kupowac bloczki to mielibysmy duza szanse na ozywienie rynku WC. Tak na marginesie to od dzisiaj sam jestem posiadaczem CopperFielda i bloczek naprawde robi wrazenie :) Jutro moze uda mi sie skompletowac reszte zestawu to w okolicach czwartku sie cos potestuje :)Dasz mi kase to juz biegne :lol: Ale mowie ze narazie sa oni na 1-szym miejscu jesli chodzi o to od kogo mam kupowac blok na CPU i GPU . niech no tylko peso przyjdzie :lol: (tak pod koniec wrzesnia powinienem miec juz blok na CPu ;] ) wiec czekajcie na klienta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 http://www.copperfield.prv.pl teraz si okaze ze nam sie zapasy skoncza :] spoko, jedyne co mozemy narazie obiecac to ze to nie koniec, gpu mem / hdd / psu wb w drodze, jesli ktos zna sie bardzo dobrze na hardwarze i/lub corelu/autocadzie zapraszamy goraco do teamu. mamy nadzieje ze wszyscy sympatycy wc zyskaja na konkurencji cya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Na bloczek na GPU sa dostepne tylko te obrotowe zlaczki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 na gpu i NB dostepne sa wszystkie, POZA wciskanymi 16mm OD, tylko 12, inne po prostu sie nie mieszcza, reszta jak ci sie podoba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 A to spoko, bo te obrotowe sa niezle tylko szkoda, ze na weze 12 OD no i troszke drogie. Jak tylko bede mial jakis przyplyw kasy (pewnie wrzesien) to bede wiedzial gdzie sie udac :D :wink: . Wykonanie bloczkow widze ze pierwsza klasa, no i walory estetyczne po podswietleniu :wink: . BTW dobrze ze na rynku sie wreszcie cos ruszylo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ceny zlaczek sa takie jak u ogolnopolskiego dystrybutora, czyli taniej niz w sklepie, my do nich nic nie doliczamy, chyba ze rozwiercane, to wtedy + 20%, inaczej na straty przy rozwiercaniu nie bedziemy mieli, a juz otroche spapralismy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 :arrow: bloczek robi wrazenie. jezeli bede takowy potrzebowal, napewno zglosze sie do Was :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 GRATULACJE. Wygląda odpoowiednio. Zastanawiam się nad wydajnością bloku na cpu. Wygląda na to, że wkońcu jest alternatywa na nukleona. Przydały by się jakieś testy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Super pomysł z obrotowymi złączkami. Ja mam blok na GPU od Mate'a na Radku 9500PRO i tak jakoś ma dziwnie złączki, że blok muszę mieć przymocowany pod skosem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Bloczki bardzo dobre. Widac dobre podejscie teoretyczne :) - to co lubie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 UPDATE http://www.overcooled.com Witam, mam zaszczyt przedstawic nasze najnowsze dziecko blok wodny na mostki oraz procesor karty graficznej. Zalety bloczku: - wysoka wydajnosc - bardzo niska restrykcyjnosc - szerokie zastosowanie - wersja na gpu posiada obrotowe kolanka (szybkozlaczki wtykowe, super wyglad, cale z metalu)pozwalajace ulozyc weze w dowolnie wybrana strone, ma to znaczenie przy duzej ilosci bloczkow w ukladzie - estetyczny wyglad - mozliwosc instalacji podswietlenia - wyfrezowany stopien umozliwiajacy instalacje na radeonach bez zdejmowania shima, ktory jest na tych kartach zainstalowany wady - nie mozemy dostac nigdzie bardziej estetycznie wygladajacych srub tak wiec od slow do czynow, oto pare slow o dziecku: :lol: - wymiary 40x40x10mm - dno 1,5mm - projekt na zdjeciu ponizej topy polerowana temperaturowo pleksi oto zdjecia projekt stopien na shima w radeonach bez zlaczek bez zlaczek tutaj obrotowe kolanka w wersji na gpu jw jw jw czekamy na opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Popix odświerzył temat, bloczek fajnie wygląda, ale dalej go nie można kupić :evil: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 poprostu zanim dodalem go na strone to sprzedalismy caly zapas :/ nowe po raz setny powtarzam sa juz w produkcji i zapewniam ze beda jeszcze lepsze! 8) :!: :twisted: odswiezenie tematu to jakis bezsens, zmienialem adres i zamiast edytowania chyba dalem wysylanie z cytatem, blah, za duzo nauki na dzis juz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 1 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2003 Juz sie napaliłem, ze są nowe bloczki, a ten tylko adres zmienił :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...