Skocz do zawartości
snooki

Mail z komórki ????

Rekomendowane odpowiedzi

Jak skonfigurować fona by można było odbierać maile i wysyłac ????....Nokia 7650 ...chodzi mi głównie o serwer poczty wychodzącej i przychodzącej ?????? ....bo np .a o2.pl próbowałęm i da się sprawdzic poczte ale wchodząc przez GPRS a ja chce przez skrzynke...i za każdym razem wywala mi bład systemu jak sie chce połączyć ...to samo jest np z kontem w eranet ...też nie wiem jaki mam wpisać serwery ...aha i jeszcze czy z fona to mam wybrać POP3 czy IMAP4 ??? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje wejsć na www.era.pl i tam jest napisane jak skinfigurowac każdy telefon, albo zadzwoń na BOA. Mam skrzynke w eranet i działa jak należy.

...na stronie ery akurat nie ma opisu jak skonfigurować w telefonie poczte e-mail....a poza tym już sobie poradziłem ...miałem ustawone jako połaczenie erawapGPRS a to musi być połączenie z eranet !!! ...ale oczywiście era nie była tak sprytna by wspomniec o tym!!!! (a ja tu już wojuje od 3 dni ...a tu się okazuje że poprostu trzeba zrobić nowy rodzaj połączenia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez nie moge klienta ustawic, z tym że IDEA a telefon SE T310. Lacz uzywajac: INTERNET, i nie dziala tylko pisze: "Nieprawidlowy punkt dostępu (APN)" a pozniej "Nie mozna sie polaczyc z serwerem". Może ma ktoś ten telefon w tej sieci i mu dobrze chodzi???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak z odbiorem ale na zwykłym fonie to mozna wyslac (ja tak robiłem) w ten sposób ze ustawiasz ze chcesz wyslac wiadomosc jako mail (ustawienia wiadomosci) wpisujesz maila (zamiast nr) i wysyłasz na nr 11999 i działa.. z odbiorem to juz najlepiej isc do salonu ery,idei,plusa itd.. w koncu od tego sa aby udzielac takich informacji 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisze to na przykladzie konta xxxxxx@wp.pl i gprs i tel. nokia 7650

nazwa skrzynki pocztowej : jak chcesz

punkt dostepu: gprs (jak skonfigurowac punkt dostepu gprs napisze na koncu)

moj adres pocztowy : xxxxxx@wp.pl

serwer poczty wych. : smtp.wp.pl

wyslij wiadomosc : natychmiast

wyslij kopie do siebie : nie (ale tu wedle uznania)

dołacz podpis : nie (tu tez wedle uznania)

nazwa uzytkownika : taka jaka masz w tym przypadku xxxxxx

haslo: takie jakie masz

serwer poczty przycho: pop3.wp.pl

typ skrzynki pocztowej: pop3

zabezpieczenie poł: wyłoczone

zabezp logow. apop : wylonczone

i to by bylo na tyle .

GPRS:

nazwa poloczenia : gprs

nosnik danych : gprs

nazwa punktu dostep. : erainternet

nazwa uzytkownika : erainternet