snooki Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Jak skonfigurować fona by można było odbierać maile i wysyłac ????....Nokia 7650 ...chodzi mi głównie o serwer poczty wychodzącej i przychodzącej ?????? ....bo np .a o2.pl próbowałęm i da się sprawdzic poczte ale wchodząc przez GPRS a ja chce przez skrzynke...i za każdym razem wywala mi bład systemu jak sie chce połączyć ...to samo jest np z kontem w eranet ...też nie wiem jaki mam wpisać serwery ...aha i jeszcze czy z fona to mam wybrać POP3 czy IMAP4 ??? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Proponuje wejsć na www.era.pl i tam jest napisane jak skinfigurowac każdy telefon, albo zadzwoń na BOA. Mam skrzynke w eranet i działa jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snooki Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Proponuje wejsć na www.era.pl i tam jest napisane jak skinfigurowac każdy telefon, albo zadzwoń na BOA. Mam skrzynke w eranet i działa jak należy. ...na stronie ery akurat nie ma opisu jak skonfigurować w telefonie poczte e-mail....a poza tym już sobie poradziłem ...miałem ustawone jako połaczenie erawapGPRS a to musi być połączenie z eranet !!! ...ale oczywiście era nie była tak sprytna by wspomniec o tym!!!! (a ja tu już wojuje od 3 dni ...a tu się okazuje że poprostu trzeba zrobić nowy rodzaj połączenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Ja tez nie moge klienta ustawic, z tym że IDEA a telefon SE T310. Lacz uzywajac: INTERNET, i nie dziala tylko pisze: "Nieprawidlowy punkt dostępu (APN)" a pozniej "Nie mozna sie polaczyc z serwerem". Może ma ktoś ten telefon w tej sieci i mu dobrze chodzi??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 nie wiem jak z odbiorem ale na zwykłym fonie to mozna wyslac (ja tak robiłem) w ten sposób ze ustawiasz ze chcesz wyslac wiadomosc jako mail (ustawienia wiadomosci) wpisujesz maila (zamiast nr) i wysyłasz na nr 11999 i działa.. z odbiorem to juz najlepiej isc do salonu ery,idei,plusa itd.. w koncu od tego sa aby udzielac takich informacji 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 A od czego ma *22 (bezplatne) - przedzwonie se. Wole babki w BOKu :] Wedlug mnie bardziej poinformowane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel007 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 napisze to na przykladzie konta xxxxxx@wp.pl i gprs i tel. nokia 7650 nazwa skrzynki pocztowej : jak chcesz punkt dostepu: gprs (jak skonfigurowac punkt dostepu gprs napisze na koncu) moj adres pocztowy : xxxxxx@wp.pl serwer poczty wych. : smtp.wp.pl wyslij wiadomosc : natychmiast wyslij kopie do siebie : nie (ale tu wedle uznania) dołacz podpis : nie (tu tez wedle uznania) nazwa uzytkownika : taka jaka masz w tym przypadku xxxxxx haslo: takie jakie masz serwer poczty przycho: pop3.wp.pl typ skrzynki pocztowej: pop3 zabezpieczenie poł: wyłoczone zabezp logow. apop : wylonczone i to by bylo na tyle . GPRS: nazwa poloczenia : gprs nosnik danych : gprs nazwa punktu dostep. : erainternet nazwa uzytkownika : erainternet zadanie hasla : nie haslo : erainternet uwierzytelnianie : normalne adres ip bramy : 0.0.0.0 i wszystko powinno chodzic pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...