TOMAHAWK_ Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Czy można wgrać bios od "normalnej" wersji TNT 2 (ew. TNT 2 Ultra albo TNT 2 Pro) do wersji "odchudzonej" TNT 2 m64 ? Chodzi mi o to że w TNT 2 m64 magistrala pamięci jest 64 bit'owa a w TNT 2 ,TNT 2 Pro i TNT 2 Ultra 128 bit'ów. Przez co podkręcanie GPU (std 125 / oc 150) do wyższej częstotliwości niż pamięci (std 125 / oc 150) na karcie, nie przynosi większej wydajności. Z góry THX za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 raczej nie bo to chyba zalezy od hardware a nie software tzn moze przez jakis mod grafy(nigdy sie z tym nie spotkalem jesli chodzi o ta grafe) P.S. mi rivka smiga jak w podpisie (bez zadnych zwisow artefaktow itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 No to mi udało sie wykrecic Rivki do takich czestotliwosci Winfast Tnt 2 Pro o/c 142/143@175/215 -> 2497 marków http://service.futuremark.com/compare?2k1=6563712 Prolink TNT2 m64 o/c 125/143@153/183 -> 1357 marków http://service.futuremark.com/compare?2k1=6701691 Vigor Tnt2 Vanta 100/125@145/178 -> 1279 marków http://service.futuremark.com/compare?2k1=6521426 Gdzie na nVidia Vanta jestem pierwszy na cały swiat :D Testowalem chyba wszystkie karty z nv do Gf3. W tym tygodniu bede probować poproawic wynik na m64. Fajna zabawa. Aktualnie w testuje Gf 256 na SDr i co udalo mis ei z niego wydusic to 120/148@154/214 z wynikiem 3582 http://service.futuremark.com/compare?2k1=6920543 bardzo sie grzeje wiec najpierw musze zmienic chlodzenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 ejj w sumie to swietna zajawka :-D moze zazucisz m64 vmoda ale by smiegala? teraz ten sprzet jest juz po prostu bez-cen(n)y sou jak bym gdzies zachowal taka to bym ja obracal lutownica we wszystkie strony ! :-) creative m64 ktorego mialem biegal juz nie poamientam dobrze ale cos kolo 160-170 core i 190memki ? ... oczywiscie mial aktywne chlodzenie ;-) mojego kkumpla oem chodzi podobnie a co do moda... nie nie da sie przerobic m64 na pelnego tnt2 a przynajmniej nie slyszalem zeby ktokolwiek wymysli to a potem zrobil ,.,, Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 W tym tygodniu wpadnie mi w rece Tnt2 m64 wiec bede probował cos wymłodzić. No i skonczylem testy Gf 256 wynikiem prawie 3600 wiecej sie eni da chlodzenie lepsze a zaden z coolerków ktore mam na boku nie pasi :/ Karta w stresie osiagneła 82stopnie na chipsecie to duzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Buzzy móglbyśmi zrzucić biosy z tych kart do plików ( z tych TNT 2) ? z góry THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 No wiec Prolink był pozyczony Winfast był moj, ale spotkała go awaria.Po przyklejeniu radiatorków na pamieci okazalo sie ze zrobilem to nie uwaznie i troszke kleju rozlało sie na sciezki [pierwszy raz to robilem] po wlaczeniu kompa karta zostala rozpoznana jako Tnt2pro ale nie 32MB tylko 16MB bardzo sie grzala artefakty i wylaczala wiec musialem ją pochowac poniewaz wyczyszczenie nic nie dalo.Na pamiatke po taq "doskonałej" w swojej klasie karcie zostawilem sobie jej Chipset i kosci ram. Co do rivy vanty z Vigora. Rowniez byla moja własnoscia. Po probie dokonania na niej kilku modyfikacji poprostu nie odpaliła.Pierwsza z nich miauo być dokladne wyczyszczenie chipsetu i okolic.Zdjalem fabryczbny radiator przy czym zobaczylem ze na chipsecie zostaly resztki [bardzo twardego kleju] zdrapalem go delikatnie, nalozylem paste, wyszlifowalem przygotowany juz wczesniej cooler. nastepnym krokiem miauo byc odlutowanie rezystorków i przylutowanie ich po drugiej stronie karty w celu zalozenia radiatorów na pamieci [nie kcialem pociać moich z Gf3 a wlasnie te zakladalem bo innych akurat nie miauem pod reka]. Po odlutowaniu ich zalozylem radiatory puscilem 3dmark. testy przeszly wynik wyslalem na drugi dzien odpalam kompa i ekran nie startuje.pomyslalem ze monita nie podlaczylem ale to nie bylo przyczyna awari ktorej do dzis nie poznalem.Ze zlosci rozwalilem karte oczywiscie Chipset i pamieci zachowalem na pamiatke :D Wiec w ten oto sposob skonczyły rzywot te dwie grafy.Dlatego nie moge Ci wyslac ich biosów. No to ładnie sie napisałem uff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Eeeee wezcie poszukajcie tam ktos wszystko na temat Rivek i wrzucajcie tutaj linki wszystkie V-mody itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Znalazłem te biosy o które mi chodzilo. Są też biosy do innych kart. LINK Ale nie umiem go wgrać użyłem NVFLASH i daje mi komunikat "Not PCI Bios Found" czy jakoś tak. Pomorzecie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Wlasnie dotarła do mnie rva Tnt2 M64 taktowana 125/125. Puscilem 3DMarka bes zadnego o/c i wykresałem ze niej 837Marków. Po lajtowym podkreceniu jej do wartosi 160/160 wynik skoczył do wartosci 1158marków. Przy dalszym kreceniu zaczely sie pojawiac problemy. Podnioslem czestotliwoci do 170/170 i przy Chase high detal zwis [nie wiem dlaczego skoro nie bylo zdnych artefaktów przekłaman kropek i innych smieci w wyswietlanym obrazie]. Zmniejszylem taktowanie do 170/165 dalej to samo. Zero artefaktów ale zwis tyle ze przy ostatnim tescie. Wydaje mi sie ze moze to byc wina zbyt malego napiecia na karcie ponieważ pamieci na niej umieszczone sa zimne. Chipset jest ciepły [nie gorący] ale na gpu jest Cooler. Najprawdopodobniej to wina zbyt niskiego napiecia co Wy o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Wlasnie dotarła do mnie rva Tnt2 M64 taktowana 125/125. Puscilem 3DMarka bes zadnego o/c i wykresałem ze niej 837Marków. Po lajtowym podkreceniu jej do wartosi 160/160 wynik skoczył do wartosci 1158marków. Przy dalszym kreceniu zaczely sie pojawiac problemy. Podnioslem czestotliwoci do 170/170 i przy Chase high detal zwis [nie wiem dlaczego skoro nie bylo zdnych artefaktów przekłaman kropek i innych smieci w wyswietlanym obrazie]. Zmniejszylem taktowanie do 170/165 dalej to samo. Zero artefaktów ale zwis tyle ze przy ostatnim tescie. Wydaje mi sie ze moze to byc wina zbyt malego napiecia na karcie ponieważ pamieci na niej umieszczone sa zimne. Chipset jest ciepły [nie gorący] ale na gpu jest Cooler. Najprawdopodobniej to wina zbyt niskiego napiecia co Wy o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 GPU się przegrzewa podkręć gpu do 165 a pamiątki podkręcaj dalej aż do artefaktów. Ile "ns" są te pamięci ?? Nie umiem wgrać bios'u do karty , użyłem NVFLASH i daje mi komunikat "Not PCI Bios Found" czy jakoś tak. Pomożecie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Moze to co teras powiem bedzie glupie ae nigdy sie tym nie zajmowalem wiec mam prawo nei wiedziec. Da sie z poziomu Windowsa wgrac biosa na karte? Slyszalem ze ktores z MSI miauy to w opcji ale czy wszystkie to nei wiem. Aha apropos jakie programy mi sa potrzebne do przerobienia biosa na karcioe[chodzi mi o napis poczatkowy i taktowanie] czy ktos wie jakie programy i jaq sie nimi obslugiwac bo nei mam zamiaru zepsuc jush po raz ktorys karty. NV FLASH jest kilka wartosci do zmiany czestotliwosci pamieci i nie wiem ktore zmienic [jest chyba osiem] prosilbym o kontakt na gg 2160709 moj numer bo na forum sie troche niewygodnie rozmawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 dzisiaj dorwalem rivke tnt 2 m64 i chodzi nawet spoko gpu 125/180 , mem 125/190 pamieci poszly by wiecej ale suwak mi sie skonczyl w riva tune , a nie chcialo szukac mi sie innego proga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 8 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2003 No to wykrec maxymalnie i napisz sprawozdanie co i jak jakie osiagi ile marków. aha z jakiej frmy masz to cudeńko? Ja jush mam 3 Rive M64 i kreci sie beznadziejnie max to bylo 143/183 na pozyczonym prolinku a na mojej Power Color miauem max 160/165 moze wkoncu trafie na jakis lepszy egzemlarz. W tym tygodniu przez rece mi przeleci Gf2mx Winfast 64SDr to zobacze co i jak i napisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Nie ma możliwości przerobić m64 na "pełną" TNT2. Było by to zbyt piękne by być prawdziwe :wink: . Jest to sprawa hardwarowa i raczej bez możliwości obejścia, gdyby się dało nie istniał by problem z 64bitowymi kartami (m64, MX200/400 niektóre, inne gf włączająć fx i radeony -niektóre). Ew. może dało by się dolutować pamięci i tym samym zwiększyć szerokość magistrali mem :wink: :wink: :P jeszcze zysk bo było by więcej ramu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Dostalem w lapy kolejna rive i jej max to 150/165 nie wiem czemu trafiaja mi sie takie slabe okazy najlepszy krecil mi sie 150/185 Macie moze zdjecia swoich rivek ktore sie bardzo mocna krecą bo chcialbym taka kajś na gieldzie nabyc ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 ja mialem tnt2m64 125/125 3demona szla 160/190 wgralem do niej biosa od winfasta ultry (ladne mial napisy takie kolorowe i fajnie liczyl ram :) i karta zglaszala sie biosem jako ultra i dzialala na 150/183 czy jakos tak - kolega uzywa jej tak do dzisiaj (oczywiscie wyniki miala jak m64 a nie ultra :) mam tez w domciu rivke od pine na 6ns pmieciach ale z tego co pamietam to szit Kolega mial palit daytona z tvout i mu szla hardcorowo 180 core i ponad 200 pamiec - niestety w koncu ja spalil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 Prolink mojego kumpla ktorego dorwalem idzie tylko 125@160 / 145/160 (~1300 3dmarkow )dalej to juz sie sypie :wink: "GPU" idzie nawet do 180 ale po 2~3 testach artefakty leca, chyba temp plytki sie podnosi i pamiatki leca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 zrobilem vmoda na moim winfascie juz dawno. core poszedl na 225 stabilnie i skonczyl sie suwak w riva tunerze,ale pamiatki tylko 163 :( nie wiem jak na nich vmoda zapodac. vmoda zrobilem metoda prob i bledow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 witam... tez jestem posiadecz rivki czyli potwora...Posiadam Tnt2 m64 32mb jakies noname:(( max co udalo mi sie wykrecic to 125/143@145/170 dzis bede sprobowal to troszke podniesc ale watpie zebym dal rade.Na pamieciach mam pozakladane radiatory , na chipsecie jest duzo wiekszy radiator z coolerem, od gory karte chlodzi wentylator 60x60mm , wiec podejzewam ze juz nic zniej nie wykrece:(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidt Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Heh tez mam TNT 2 M64 :) od tygodnia bez oc daje 850ptk w 3dmarku 2001 [build 330] a po oc do 165/185 daje 1250ptk na procu 1600+ Grafa firmy Ennyah czy jakos tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Heh tez mam TNT 2 M64 :) od tygodnia bez oc daje 850ptk w 3dmarku 2001 [build 330] a po oc do 165/185 daje 1250ptk na procu 1600+ Grafa firmy Ennyah czy jakos tak :D kurcze gdyby nie ten oc to moja stara celinka375 z gf1 na sdrach by cie przegraniala ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 Heh tez mam TNT 2 M64 :) od tygodnia bez oc daje 850ptk w 3dmarku 2001 [build 330] a po oc do 165/185 daje 1250ptk na procu 1600+ Grafa firmy Ennyah czy jakos tak :D słaby ten twoj wynik ja miałem jeszcze nie tak dawno rivke ktora szła z def 110gpu/120ram na ~145gpu/190ram na konfigu ecs k7s5a 256 ddr 266mhz i procu XP1600+ było 1444 w 3dm01se Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 To ladny wynik... Jakiej firmy miales ta rivke ? i co to byl dokladnie za model?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 To ladny wynik... Jakiej firmy miales ta rivke ? i co to byl dokladnie za model??to chyba do mnie ? noname m64 32mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 No moj rekord na TNT2M64 ktory niedawno ustanowilem wynosi [/size]1451 http://service.futuremark.com/compare?2k1=7090729 Moze ktoś mnie pobije zapraszam do rywazlizacji :D Re5pEcT dla osoby ktora przejdzie 1.5k ja na TNT2 Pro wydusilem 2500co jest dobrym wyniiem wiekszosc osob z GF2 tyle niewyciąga jak chcecie linki to pisac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 ja na TNT2 Pro wydusilem [/size]2500co jest dobrym wyniiem wiekszosc osob z GF2 tyle niewyciąga jak chcecie linki to pisac Chcecie bo niedowierzacie :P jakie oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 No moj rekord na TNT2M64 ktory niedawno ustanowilem wynosi [/size]1451 http://service.futuremark.com/compare?2k1=7090729 Moze ktoś mnie pobije zapraszam do rywazlizacji :D Re5pEcT dla osoby ktora przejdzie 1.5k ja na TNT2 Pro wydusilem 2500co jest dobrym wyniiem wiekszosc osob z GF2 tyle niewyciąga jak chcecie linki to pisac na na moim aktualnym konfigu nie była by to rzecz trudna do zrobienia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 moze ja sie wlacze do rywalizacji, ale nie w 1024/768 bo mam tylko 16mb na karcie i 3d mark sie pluje, ze to za malo dla tej rozdzialki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...