hoobi Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 moze zaczne od mozliwosci: mnoznik 24x max fsb 280 V core 1.35-2.3 V vlink 2.5 2.6 2.7 2.8 V DDR 2.5-3.30 V AGP 1.5-2.1 pamiec 200,266,333,400 oraz szeroki wachlarz ustawien tajmingow :) 5xpci 1xAGP 8x tylko 1,5V lub mniej na chipsecie duzy radiator bez wentylatora 2xSATA 8xUSB 2.0 muzyka CMI9739A 6kanalow Jestem z tej plyty bardzo zadowolony. Od pierwszego uruchomienia nie bylo z nia zadnego problemu...Dodac trzeba ze nawet przy pracy z pamieciami na 400MHz nie jest ona wybredna jesli chodzi o producenta kosci, uzywam SEITEC, ale probowalem ELIXIR i jakies noname i nie bylo problemow. Siedzi na niej Procesor AXP1,7 w tej chwili @9*200 i zadnych problemow... max fsb jakei udalo mi sie wycisnac to 230 czyli nie za wiele, ale przez swoja glupote robilem to z pamieciami ustawionymi synchronicznie i zapewne to one odmowily wspolpracy.... Plyta ma bardzo fajnie i wedlug mnie pomyslowo usytuowane zlacze zasilania, tuz obok pamieci na samym koncu plyty, dzieki czemu nie placza sie kable w okolicach wentylatora procesora i wentylatorow wyciagowych... brak radiatorow na stabilizatorach...a mysle ze mogly by sie przydac, bo przy 1,5V 1.8GHz i dluzszym katowaniu byly wyraznie cieple wiec nie wiem czy poradzily by sobie przy napieciu rzedu 1,8V i jakis 2.2-2.4GHz... miejsca wokol socketa jest dosyc sporo...nie ma problemow zeby zalozyc radiator o podstawie 80x80mm... moze kogos zainteresuje, bo mnie to ucieszylo bardzo:) dziala VCOOL :) oraz regulacja szybkosci obrotow wiatraka w SPEEDFANie :) powazna wada jest to, iz przy zbytnim przetaktowaniu komp nie wstaje zamaist wracac do standardowych ustawien :( moze jakis nowy bios to poprawi :) to tyle, jesli macie jakies spostrzezenia na temat uzytkowania tej plyty podzielcie sie :) acha, jak to MSI ostatnio robi tak i tutaj dolacza "okragle" kable IDE i FDD...w komplecie sa tez dwa kable SATA.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 czy ma 5-cio bitową zmiane mnożnika :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 a jak jest ze zmaina vcore, tez mozna zmienic tylko o 0,1V w stosunku do ustawien defaultowych :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 czy ma 5-cio bitową zmiane mnożnika :?:skoro ma mnoznik do 24x to chyba ma, zreszta po co w obecnych czasach gdy FSB ciagle idzie w gore takie duze mnoszniki :?: Wiekszosc jedzie na 200FSB wiec mnoznik 13-15 to i tak wiecej niz potrzeba.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 a jak jest ze zmaina vcore, tez mozna zmienic tylko o 0,1V w stosunku do ustawien defaultowych :?: hoobi napisał: V core 1.35-2.3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 a jak jest ze zmaina vcore, tez mozna zmienic tylko o 0,1V w stosunku do ustawien defaultowych :?: hoobi napisał: V core 1.35-2.3 no i co z tego 8O msi na kt333 i kt400 miala vcore do 1,8V a mozna bylo ustawic tylko 0,1 V wiecej niz defaultowe napiecia i tak dla antka 1,5V max byl 1,6V (jakos tak) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 skoro ma mnoznik do 24x to chyba ma, zreszta po co w obecnych czasach gdy FSB ciagle idzie w gore takie duze mnoszniki :?: Wiekszosc jedzie na 200FSB wiec mnoznik 13-15 to i tak wiecej niz potrzeba.... Nie kazdy ma pamieci pc 333-400 :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 ooo, widzę pierwszą udaną płytęna KT600. hoobi : daj jakieś wyniki testu pamięci, 3DM'01 , widzę że miałeś jakieś shuttle więc porównanie ze starą płytą mało nam da ale niektórzy narzekają na beznadziejnie niską wydajność asusa na kt600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 [no i co z tego 8O msi na kt333 i kt400 miala vcore do 1,8V a mozna bylo ustawic tylko 0,1 V wiecej niz defaultowe napiecia i tak dla antka 1,5V max byl 1,6V (jakos tak) Tak ale tu regulacja musi być wieksza, bo na jakim procesorz na Socket A po dodaniu 0,1 V dostałbyś 2,3V? Na Anandtechu w recenzji MSI KT6 Delta-FIS2R pisze: up to 1.850V in 0.0250V increments up to 2.300V in 0.150V increments after 1.850V Faktycznie niech hoobi to przetestuje na swojej płycie, swoim procesorze i potwierdzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 skoro ma mnoznik do 24x to chyba ma, zreszta po co w obecnych czasach gdy FSB ciagle idzie w gore takie duze mnoszniki :?: Wiekszosc jedzie na 200FSB wiec mnoznik 13-15 to i tak wiecej niz potrzeba.... No i co z tego ? 100% płyt ma mnożniki do 20x lub około tego i co ? I tylko garstka ma 5-cio bitowy mnożnik. To iż ma mnożnik do 24x nie znaczy że jest on 5-cio bitowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 skoro ma mnoznik do 24x to chyba ma, zreszta po co w obecnych czasach gdy FSB ciagle idzie w gore takie duze mnoszniki :?: Wiekszosc jedzie na 200FSB wiec mnoznik 13-15 to i tak wiecej niz potrzeba.... No i co z tego ? 100% płyt ma mnożniki do 20x lub około tego i co ? I tylko garstka ma 5-cio bitowy mnożnik. To iż ma mnożnik do 24x nie znaczy że jest on 5-cio bitowy Własnie..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 witam! przepraszam, pomylka z mnoznikiem:( 14 a nie 24 :( przepraszam, nie wiem czemu zle napisalem:( co do napiec to cytuje za Bisio: up to 1.850V in 0.0250V increments up to 2.300V in 0.150V increments after 1.850V dokładnie sie zgadza, z reszta wszystkie zakresy napiec jakie podalem sa mozliwe do osiagniecia w dowolnej konfiguracji, choc sam nie testowalem czy mozna az tak wysoko podnosic napiecie.... na zyczenie AMD Rulezz wyniki z sandry 2003: 200x9 ram400Mhz cl2,5 reszta najszybciej jak sie dalo: CPU:6706/2695 multimedia:9930/10411 pamiec:3012/2764 CCR: Wynik ogólny : 7576 Suma kontrolna : KCQO Wyniki szczególowe: Render : 6927 Integer : 6803 Float : 6837 Pamięć : 13111 MMX : 7447 3dmark 2001 na ATI R7200 32MB DDR okolo 3700 ale trudno to do czegokolwiek porownac.... moge zrobic jeszcze jakis test, w sumie dowolny jelsi tylko ktos powie czym testowac i najlepiej od razu poda link.... pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Przydało by sie żebyś bardziej FSB pogonił do góry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 wynik pamięci w sandrze po prostu mnie rozwalił. 3012/2764. max miałem 2600/xxxx - nie pamiętam na ile. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 No coż w stosunku do nforce to nic zwalającego znóg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 ech z fsb nie jest lekko...raz chodzi dobrze sie krzaczy:( pokombinuje ile mozna dac realnie napiecia zeby sie plyta nie przegrzewala... wyniki pamieci w miare ok, ale gdyby tak dorwac pamieci na cl2 bylo by jeszcze lepiej...na razie poluje.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 zwiększ Voltaż na chipset :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Hobbi nie przesadzaj z taktowaniem to twoje pójdą na cl2, zapóść powiedzmy 200MHz i CL2 i wtedy przetestuj bo różnica 30MHz nie da takiego kopa jak CL2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 A jak się ma częstotliwość PCI do ustawień FSB? Bo jeśli jest tak jak na poprzednich "czipsetach" VIA (dzielnik) to za wysoko się FSB nie podciągnie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 a ktore to napiecie na chipset?? VAGP czy VLINK?? a poza tym siada mi grafika :( radeon7200 juz przy 225fsb zawiesza 3dmarka2001se :( ale komp odpala sie nawet przy ponad 230, bede sukcesywnie walczyl.... PioZ: co do dzielnika to zwieksza sie wraz z fsb, niestety :( Hipo: nie bardzo chca isc na cl2 :( probowalem nawet napiecie 2,7 i tez nie za bardzo, chyba zebym jakies taimingi lekko zdjal, ale to juz chyba nie warto :( a tak przy okazji to czy najlepiej testowac przepustowosc pamieci, bo ja osobiscie to do sandry jakos nie mam zaufania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 A jak się ma częstotliwość PCI do ustawień FSB? Bo jeśli jest tak jak na poprzednich "czipsetach" VIA (dzielnik) to za wysoko się FSB nie podciągnie :( hmm z tego co widze w testach wieksze fsb mozna osiagnac na kt600 niz na nforce2 tylko ze pci idzie w gore :( hoobi :arrow: Vlink to chipset Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 udalo mi sie w koncu uzyskac stabilnie 230...na VLINK 2,8V na mniejszych juz nawet nie probuje, szkoda czasu:) 233 poki co ejst granica...wyzsze FSB jakos sie opiera, ale wydaje mi sie ze to cos z pamiecia, bo mimo ze ustawiam ja na 266, to jednak ona jest jakas podejrzana.....nie rozumiem jej, na 400 chodzi na cl2,5 a reszta tajmingow super:) ale juz na 420 wali bledami nawet na cl3 i minimalnymi (najgorszymi) tajmingami:( jutor ebdzie nowa pamiec wiec bedzie nowa zabawa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Jest problem:) otoz podobno ten MSI ma troj fazowy regulator napiecia czy cos w tym stylu..coz jednak z tego...w tej chwili mam usyawione napiecie VCore 1,55V jednak wacha sie ono od 1,5 do 1,6 :(takie wachniecie sa rejestrowane moze raz na 20 minut, ale sa... standardowo trzyma sie miedzy 1,52 a 1,57...to uwazam jeszcze za jakas norme..jednak wachniecia o 0.05V uwazam ze to za duzo...gdy sie tak nie wachalo moglbym pusic mojego 1,7XP na 2GHz na defaultowym napiecu...a tak to musze je podniesc w sumie "dosyc" duzo jak na chlodzenie powietrzem:) Jesli ktos z Was ma moze taka plytke MSI KT6DELTA to mam prosbe aby zobaczyl jak sprawdza sie u niego VCore...czyli jake sa maksymalne wachania... dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...