Skocz do zawartości
Interloper

Samsung? OCZ? NANYA? A może Xtreme DDR?

Rekomendowane odpowiedzi

ey sory, nie chce sie narazac ani powodowac kolfliktow... ale czy dla was naprawde firma ma tak wielkie znaczenie, przeciez tych kilku dodatkowych pkt. w 3dmarku i tak nie "odczujecie"... peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ey sory, nie chce sie narazac ani powodowac kolfliktow... ale czy dla was naprawde firma ma tak wielkie znaczenie, przeciez tych kilku dodatkowych  pkt. w 3dmarku i tak nie "odczujecie"... peace

ale czy ktos tu sie o cos kloci?, to rzeczowa dyskusja, dla mnie na przyklad dokad ramy ida na cas 2 to jest wazne, i nie kieruje sie tu absolutnie firma, po prostu czytam recenzje wszedzie gdzie sie da i wyrabiam wlasne zdanie, ot co!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pójdą Kingstoniki DDRAM 256 MB KVR266X64C2

na 166MHz z CAS 3 ???

Osobiście mam takie pamięci i sprawdzałem je na Epoxie 8K3A+ - chodzą max. na 166 ale przy napięci 2,9V, ustawienia w biosie normal. Po podniesieniu chociaż o 1 mhz albo zmaina w biosie na fast powoduje że winda nie wstaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 166MHz z CAS 3 ???

Osobiście mam takie pamięci i sprawdzałem je na Epoxie 8K3A+ - chodzą max. na 166 ale przy napięci 2,9V, ustawienia w biosie normal. Po podniesieniu chociaż o 1 mhz albo zmaina w biosie na fast powoduje że winda nie wstaje.

A na 2,7 V pójdą ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ey sory, nie chce sie narazac ani powodowac kolfliktow... ale czy dla was naprawde firma ma tak wielkie znaczenie, przeciez tych kilku dodatkowych  pkt. w 3dmarku i tak nie "odczujecie"... peace

Tu nie chodzi glownie o wydajnosc ale o wyciagniecie jak najwiecej ze sprzetu. Poprostu w tym srodowisku to oznacza status spoleczny :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi glownie o wydajnosc ale o wyciagniecie jak najwiecej ze sprzetu. Poprostu w tym srodowisku to oznacza status spoleczny :wink:

i tu sie zgodze :), lepiej miec nowa celice niz punciaka nie ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 166MHz z CAS 3 ???

A na 2,7 V pójdą ??

Na 2.7 idą max. 154, cl2, w biosie turbo - powyżej winda czasami nie wstaje, a jak wstanie to i tak kończy się to restartem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja potrzebuje wypasionych pamieci ktore pojda na 200mhz (400mhz efektywnie) przy Turbo Timmingach na Epoxie 8kha+ bez podnoszenia napiecia. Istnieja w ogle takie pamieci :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje Semicony ida na 166mhz przy 2,6V CL 2,5 (Timmings Normal) a na CL2 (Turbo Timmings) na 2,8V ida max na 153mhz wiecej sie nie da nawet jak dam Vdimm 3,2V. Dlatego potrzebuje pamieci jakies dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Spectecka kosci i na Cl2,5, ale innych ustawieniach na maxa ,ida na 180 Mhz na Cl2 wyciagam troche ponad 150 Mhz .

Pozdrawajlu , aha jeszcze roznice na 180 mhz w wynikach w testach sa zauwazalne , ale nie az tak ogromne ,czasem lepiej dac 166Mhz ale na Cl2 :)

Dlatego kupuje teraz Samsungi :)

AreK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja potrzebuje wypasionych pamieci ktore pojda na 200mhz (400mhz efektywnie) przy Turbo Timmingach na Epoxie 8kha+ bez podnoszenia napiecia. Istnieja w ogle takie pamieci :P.

na niektórych samsungach osiągają 200 i w jednej recenzji koleś osiągnął 200fsb na DDR Xtreme.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...