Interloper Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Mam zamiar kupić pamieć do wyboru 256 DDR PC2700 Samsung 256 DDR PC3000 OCZ 256 DDR PC2700 Nanya 256 DDR PC3200 Xtreme opis tu: http://www.allegro.pl/showitem.php?item=6343299 Cena nie ma znaczenia tylko która pamieć najlepsza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Zdecydowanie ter xtreme.Mate76 je sprzedaje więc z nim gadaj.Mka11 je testował i szły świetnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 z tych co przedstawiles to xtreme ddr, ale ja jestem za corsairem osobiscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Budżet pozwala mi do 400zł Corsair za 4 stówy nie kupię :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 ok to bierz xtremy, ale badz gotow na: 'I was unable to go any higher than 175 at cas 2' (xtreme ddr review) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Narazie i tak nie pójdzie na 175 bo musze najpierw sprzedać płytę ma FSB jedynie do 161! bo to rev 1.0 :( Ale najpierw kupię pamiątki a potem zasuwam do sklepu po Abita. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazz Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 ey sory, nie chce sie narazac ani powodowac kolfliktow... ale czy dla was naprawde firma ma tak wielkie znaczenie, przeciez tych kilku dodatkowych pkt. w 3dmarku i tak nie "odczujecie"... peace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Jak juz kupuję takie pamięci to nie po to żeby sobie na nie patrzeć do OC są potrzebne no i dobrze by było zeby jak najwyższe fsb wytrzymywały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Pójdą Kingstoniki DDRAM 256 MB KVR266X64C2 na 166MHz z CAS 3 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Pójdą Kingstoniki DDRAM 256 MB KVR266X64C2 na 166MHz z CAS 3 ??? Musisz sam sprobowac bo nie ma zadnej zasady. Moze pojsc 99 na 100 i ta jedna bedzie akurat Twoja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Pójdą Kingstoniki DDRAM 256 MB KVR266X64C2 na 166MHz z CAS 3 ??? Raczej wątpię ale można spróbować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Pójdą Kingstoniki DDRAM 256 MB KVR266X64C2 na 166MHz z CAS 3 ??? A te kingstoniki w porównaniu z Elixirkami ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 ey sory, nie chce sie narazac ani powodowac kolfliktow... ale czy dla was naprawde firma ma tak wielkie znaczenie, przeciez tych kilku dodatkowych pkt. w 3dmarku i tak nie "odczujecie"... peace ale czy ktos tu sie o cos kloci?, to rzeczowa dyskusja, dla mnie na przyklad dokad ramy ida na cas 2 to jest wazne, i nie kieruje sie tu absolutnie firma, po prostu czytam recenzje wszedzie gdzie sie da i wyrabiam wlasne zdanie, ot co! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Pójdą Kingstoniki DDRAM 256 MB KVR266X64C2 na 166MHz z CAS 3 ??? Osobiście mam takie pamięci i sprawdzałem je na Epoxie 8K3A+ - chodzą max. na 166 ale przy napięci 2,9V, ustawienia w biosie normal. Po podniesieniu chociaż o 1 mhz albo zmaina w biosie na fast powoduje że winda nie wstaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Pójdą Kingstoniki DDRAM 256 MB KVR266X64C2 na 166MHz z CAS 3 ??? A te kingstoniki w porównaniu z Elixirkami ???U mnie Elixiry cas2.5 szły bez podnoszenia napiecia na 155fsb przy Cas2! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Pójdą Kingstoniki DDRAM 256 MB KVR266X64C2 na 166MHz z CAS 3 ??? Osobiście mam takie pamięci i sprawdzałem je na Epoxie 8K3A+ - chodzą max. na 166 ale przy napięci 2,9V, ustawienia w biosie normal. Po podniesieniu chociaż o 1 mhz albo zmaina w biosie na fast powoduje że winda nie wstaje. A na 2,7 V pójdą ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Ile musiałbym dać za pamięć która pojdzie na 166 z CAS 2 lub CAS 2,5 ??? - chodzi o 256 MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 ey sory, nie chce sie narazac ani powodowac kolfliktow... ale czy dla was naprawde firma ma tak wielkie znaczenie, przeciez tych kilku dodatkowych pkt. w 3dmarku i tak nie "odczujecie"... peaceTu nie chodzi glownie o wydajnosc ale o wyciagniecie jak najwiecej ze sprzetu. Poprostu w tym srodowisku to oznacza status spoleczny :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 ey sory, nie chce sie narazac ani powodowac kolfliktow... ale czy dla was naprawde firma ma tak wielkie znaczenie, przeciez tych kilku dodatkowych pkt. w 3dmarku i tak nie "odczujecie"... peaceTu nie chodzi glownie o wydajnosc ale o wyciagniecie jak najwiecej ze sprzetu. Poprostu w tym srodowisku to oznacza status spoleczny :wink: i tu sie zgodze :), lepiej miec nowa celice niz punciaka nie ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Gdzie kupie fajne pamiątki ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Pójdą Kingstoniki DDRAM 256 MB KVR266X64C2 na 166MHz z CAS 3 ??? Osobiście mam takie pamięci i sprawdzałem je na Epoxie 8K3A+ - chodzą max. na 166 ale przy napięci 2,9V, ustawienia w biosie normal. Po podniesieniu chociaż o 1 mhz albo zmaina w biosie na fast powoduje że winda nie wstaje. A na 2,7 V pójdą ?? Na 2.7 idą max. 154, cl2, w biosie turbo - powyżej winda czasami nie wstaje, a jak wstanie to i tak kończy się to restartem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Wofek, a te Elixiry to na ile ci max. chodzą i przy jakim napięci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Wofek, a te Elixiry to na ile ci max. chodzą i przy jakim napięci?Na CL2 idą do 147 - 150 na 2,7V i na 166 wieszają się nawet na CL2.5 i max napięciu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 a ja potrzebuje wypasionych pamieci ktore pojda na 200mhz (400mhz efektywnie) przy Turbo Timmingach na Epoxie 8kha+ bez podnoszenia napiecia. Istnieja w ogle takie pamieci :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 moje Semicony ida na 166mhz przy 2,6V CL 2,5 (Timmings Normal) a na CL2 (Turbo Timmings) na 2,8V ida max na 153mhz wiecej sie nie da nawet jak dam Vdimm 3,2V. Dlatego potrzebuje pamieci jakies dobre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Ja mam Spectecka kosci i na Cl2,5, ale innych ustawieniach na maxa ,ida na 180 Mhz na Cl2 wyciagam troche ponad 150 Mhz . Pozdrawajlu , aha jeszcze roznice na 180 mhz w wynikach w testach sa zauwazalne , ale nie az tak ogromne ,czasem lepiej dac 166Mhz ale na Cl2 :) Dlatego kupuje teraz Samsungi :) AreK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 a ja potrzebuje wypasionych pamieci ktore pojda na 200mhz (400mhz efektywnie) przy Turbo Timmingach na Epoxie 8kha+ bez podnoszenia napiecia. Istnieja w ogle takie pamieci :P.na niektórych samsungach osiągają 200 i w jednej recenzji koleś osiągnął 200fsb na DDR Xtreme. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 hehe a ja mam xelo hehe ciekaew jak to sie kreci... :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 A ja mam teraz takie wypasione pamięci Cas 2.5 przy ustawieniach Normal maxymalne fsb to 140 :D :D full wypas jak dam performance fast i Cas2 to się komp wiesza 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Pójdą Kingstoniki DDRAM 256 MB KVR266X64C2 na 166MHz z CAS 3 ??? Pojda u mnie chodza na 2.5 cas 166 magistrala. Szkoda ze na 2 nie chca za chol.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...