Szopen77 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Mam zamiar zakupić jeden z wyżej wymienionych zestawów. Czy miał ktoś okazje na własne uszy porównać te dwa komlety? Chcę się dowiedzieć bo nie wiem czy jest sens dopłacać prawie 500 zł do 510D. Wszędzie czytam pochlebne opinie na temat obu zestawów i nie wiem który wybrać. Proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McQueen Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Hmm, ja osobiście mam w domu 6700 i musze powiedzieć że jestem zadowolony. SubWoofer (jak za tę cene) jest dość mocny - 22W, satelitki też niczego sobie, mają po 8W, w tym głośnik centralny 20W. Jednak jeżeli masz tyle kasy żeby dopłacić do 510D, to myśle że warto, choćby ze względu na dużo mocniejszy bas niż w serii Inspire 6700 (mocy nigdy za wiele :D ). Wprawdzie zestaw 6700 pracuje w systemie 6.1 (obsługa Dolby EX), jednak aby go wpełni wykożystać trzeba się wyposażyć w karte np. Audigy 2 lub Hercules Fortissimo 7.1. Serią 510D będziesz mógł się w pełni cieszyć już na Audigy 1,czy nawet SB Live 5.1 Wybór należy do ciebie pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 SB Live 5.1 Digital ma możliwość EMULACJI dzwięku 6.1 i Inspire 6700 grają BARDZO dorze na tej właśnie emulacji, jednak faktycznie żeby cieszyć się W PEŁNI ich mocą dobrze jest się wposarzyć w Audigy 8) Teras troche moich spostrzeżeń: Inspire 5100 5.1 SubWoofer 12W RMS 5 satelit 6W RMS każda Moc zestawu 42W RMS Inspire 6700 6.1 SubWoofer 22W RMS 5 sateli 8W RMS każda głośnik centralny tylny 20W RMS Moc zestawu 82W RMS 6700 są dwa razy mocniejsze niż 5100, ja baaardzo chciałem kupić zestaw 6700+SB 5.1 (cena 511,- w komputroniku była za zestaw, ale go wycofali z oferty), słuchałem w sklepie obu zestawów, OBYDWA grają PIĘKNIE !! 6700 jest jednak prawie 2 razy mocniejszy i mozna to odczuć słuchająć. Niestety do czasu aż dozbierałem kase to zestawy 6700+SBLive! wyszły z hurtowni więc kupiłem 5100+SB Live 5.1 Digital - do mojego pokoju (2m x 4,5m) całkowicie wystarczają, mają bardzo głęboki BASS 8) Siostra mi co chwila wpada do pokoju krzycząc ŚCISZ TO bo nie słysze televizora w pokoju obok !!! :wink: Ciężko wysiedzieć prz kompie na 1/2 głośności zestawu. Jak masz spory pokój i mozliwość zakupu obu zestawów to POLECAM jednak 6700 ze względu na jego moc muzyczną :) ponad 80W w RMSie 8) BTW. przesiadłem sie z dwóch brzęczyków 2x 4W 8O Jak pierszy raz odpaliłem Inspire 5100 w chacie :!: 8O O KU*WA :!: 8O Szczena mi opadła, GRY, DIVXY, nawet MP3 wszystko brzmi poprostu PIĘKNIE... to nie to co wzmacnaicz + jakieś porządne kolumny ale jak na głośniki komputerowe to dają czadu :wink: Napewno lepsze niż jakieś Mediatechy 5.1 1200W P.M.P.O :P :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Inspire 5100 SubWoofer 12W RMS 5 satelit 6W RMS każda Moc zestawu 42W RMS Inspire 6700 SubWoofer 22W RMS 5 sateli 8W RMS każda głośnik centralny tylny 20W RMS Moc zestawu 82W RMS 5.1 1200W P.M.P.O :P :wink: Chodzi o 5100D wiec mocniejszą wersje tego co ty podałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Inspire 5100 SubWoofer 12W RMS 5 satelit 6W RMS każda Moc zestawu 42W RMS Inspire 6700 SubWoofer 22W RMS 5 sateli 8W RMS każda głośnik centralny tylny 20W RMS Moc zestawu 82W RMS 5.1 1200W P.M.P.O :P :wink: Chodzi o 5100D wiec mocniejszą wersje tego co ty podałeś Racja, mój błąd :) Moje oczy wzięły D za 0 8) A znacie to: Zdognie z nanjwoymszi baniadmai perzporawdzomyni na bytyrijskch uweniretasytch nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Dzijee sie tak datgelo, ze nie czamyty wyszistkch lteir w sołwie, ale cłae sołwa od razu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...