Skocz do zawartości
Fudoshin

Moj kolejny maly mod. "Zasilacz"

Co powiesz na ten temat?  

1. 1. Co powiesz na ten temat?

• I co sie cieszysz - i tak masz gowniany zasilacz!
      16
    • Fajnie, ale co mnie to obchodzi?
      8
    • Wez idz z tad i nie wracaj!
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz mam watpliwa przyjemnosc posiadania zasilacza codegen300W. Napiecia daje badziewne, itd, a w dodatku sie strasznie grzeje.. a w zasadzie grzal :)

Otoz bedac w sklepie kupilem 2 rezystorki do obnizania obrotow wiatraczkow, oraz jeden wiatraczek 92mm zalmana. Zalman powedrowal w miejsce jakiegos no name'a ze starego zasilacza na bok obudowy (1600rpm w trybie silent). Tamten natomiast powedrowal do zasilacza. Chwila zastanowienia nad jego ulozeniem (wykozystalem pokrywe zasilacza od innego modelu) Teraz jeden wiatrak wieje od dolu do zasilacza a tylny wreszcie wyrzuca powietrze na zewnatrz (przedtem tylko halasowal, a nic nie wyrzucal :) ). Wkurzajaca kratka z tylu zasilacza (kto to w ogole wymyslil???) zostala zastapiona grillem prosto z wiatraka titan d5tb. Normalnie z zewnatrz wyglada jak jakis markowy zasilacz 8)

Obnizylem rowniez obroty titana (nie wiem do ilu bo skubaniec nie chce wyswietlac liczby obrotow ponizej pewnej wartosci, ale skoro zalman na takim samym szedl z 2500 do 1600, to titan pewnie ma cos kolo 2000)

Cicho nie jest (ale bedzie - wc jak bede mial czas) ale jest cool 8)

Jak bede mial aparat to pstrykne zdjecie w ogole moda obudowy i zasilki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej zainwestowac w "lepszejsza" zasilka ?

BTW, pytanka w ankiecie sa za***e :mrgreen:

Lepiej.. oczywiscie, ze lepiej. Ale niedlugo i tak calosc zmieniam, a nie bede kupowal starszemu nowego zasilacza (bo tego kompa dostanie wlasnie on) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej zainwestowac w "lepszejsza" zasilka ?

BTW, pytanka w ankiecie sa za***e :mrgreen:

jakby byly za 150 enermaxy to bym kupil, a tak uzywany psu 250-300W to 30-40 zeta i jak tu nie brac :)

a pytania full wypas hehehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...