Skocz do zawartości
lklukas

Bardzo duży ProBleM z SDI

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tzw. stałe łącze ale stałym go nazwać nie można ponieważ conajmniej dwa razy dziennie wywala mi połączenie

Serwer stoi na FRESSCO 3.0

Nie wiem co mam z tym zrobić bo takie resetowanie serwera może mnie kiedyś zabić

Słyszałem że można resetować połączenie przez TELNET'a ale czy to prawda to nie wiem

Z góry dzieki za pomoc !!

:(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powodem zapychania SDI sa tandetne routery na polkach tepsy, ktore nie radza sobie z wieksza iloscia wygenerowanych polaczen. Najbardziej uciazliwe jest to dla kazowiczow, mulow i oslow :) Ci drudzy maja jeszcze jakas szanse na to aby zapychalo sie rzadziej, poprzez stosowanie odpowiednich modow i przez odpowiednia konfiguracje mula.

Nie ma szans pozbycia sie tego kompletnie... Nie z naszej strony lezy wina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jaki sposób wywala połączenie? Co jest w logach?

Telnetu nie polecam - każdy może podsłuchać. ssh jeśli już. A najlepiej jakiś skrypcik resetujący połączenie.

514513[/snapback]

Maszm oze taki skrypcik, potrzebny mi taki co by restartowal połączenie do sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamiętam czy mam ;] Odkopałeś temat sprzed dwóch lat. Co konkretnie chcesz resetować? ;]

1536368[/snapback]

Poprostu restartować połączenie sieciowe. Tak by samo sie ponownie ustanowiło.

(Mam wszystko ustawione na stale ip i dns.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi