Morgan Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Witam! Sprzet jak w podpisie. Na 2400+(12x166) chodzi bez zmiany napiecia. Dla 2600+ zwiekszylem na 1,6V(12x175), potem podnioslem na 1,625 i poszedl (12,5x175)-2192Mhz, probowalem 1.65V i 13x175 i po starcie od razu restart, wstal jeszcze 12,5x178. Czy podniesienie napiecia procka jeszcze wiecej moze spowodowac ze komp bedzie stabilny bo chcialbym dojsc do 2800+?I o ile maksymalnie moge podniesc to napiecie? Moj zasilacz to Feela 300W. Bede wdzieczny za wszelkie wskazowki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Tak do 1.75 spokojnie, a jak lubisz ryzyko to wyzej :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Feel ktory: sprawdz czy na napieciu 5v ma na obudowie 18,20 czy 25 A. Pozatym sprawdz napiecie w jakims programie proca jak ponizej 4.8 na 5v to zaczyna sie robic kiepsko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 O kurde, przed chwila bylo goraco, ustawilem 1,7V i 12,5x182 nie wystartowal i zblokowalo bios! i jak resetowalem kompa to nie moglem w biosie nic przestawic. Dopiero jak go wylaczylem na 5 minut i odpoczal to spowrotem poszedl na 2400+ i chyba wszystko jest ok, szybko przestawilem napiecie na default. Bylo goraco juz myslalem ze bedzie reset cmos-a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 i co z tego że będzie reset cmosa przecież to normalne przy podkręcaniu a co do srania w portki to patrz to ja mam w podpisie i pomyśl kto powinien bardziej srać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Nikt tu nie sra w portki! A ten podpis to cienizna! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 No właśnie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 ludzie ale wy się na żartach znacie ! co za sztywniaki!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Nikt tu nie sra w portki! A ten podpis to cienizna! jezeli mowisz o podpisie fuxmena to jestem ciekaw czy sam bys tego dokonał na K7s5a , :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 dzięki za podniesienie na duchu myślałęm że gość mnie nie docenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 dzięki za podniesienie na duchu myślałęm że gość mnie nie docenia cienizna patrz na moj podpis a i do 3000+ dociagam :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 jak masz dobry zasilacz i dobre checi i dobrze patrzysz w przyszlosci i masz dobre chlodzenie, i dobra plyte glowna z dobra regulacja napiecia, to dawaj 1.95V!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 cienizna patrz na moj podpis a i do 3000+ dociagam :twisted:A na jakim FSB i napięciu procka ? Bo ja też chcę sobie podciągnąć więcej ale na razie mam za słaby cooler. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 dzięki za podniesienie na duchu myślałęm że gość mnie nie docenia cienizna patrz na moj podpis a i do 3000+ dociagam :twisted: masz lepszego coolera, inną płytę ipewnie lepszy zasilacz ja jakbym miał chiefteca 420 i WC to bym zapodał 1.9v i mnożnik 16*150 i tez by poszedł a tak to mam to co mam więc się nie chwal !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 ja mam bardzo podobnie 12x166 bez zmiany napięcia puźniej już trzeba podnosić no ja podnosząc dojechałem do tego co w podpisie miałem nawet 2.5ghz ale napiecie 1,95v powodowało taki wzrost temperatury że już w biose zrezygnowałem 20sek 1c w góre to najwyżej przy dobrych wiatrach zdażyłbym 3dm zrobić i nara do 1,85v można podnosic puźniej to już trzeba mieć pożądną dmuchwe albo wc pozdro every body overclockers Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Jest zasada, że bezpiecznie dla procesora nie należy przekraczać o ok. 20% napiecie niminalne. Jeśli masz AXDA1700DUT3C to raczej Vcore<1,85V a dla AXDA1700DLT3C to raczej Vcore<1,8V.Jest zasada, że bezpiecznie dla procesora nie należy przekraczać o ok. 20% napiecie nominalne. Jeśli masz AXDA1700DUT3C to raczej Vcore<1,85V a dla AXDA1700DLT3C to raczej Vcore<1,8V.Jest zasada, że bezpiecznie dla procesora nie należy przekraczać o ok. 20% napiecie nominalne. Jeśli masz AXDA1700DUT3C to raczej Vcore<1,85V a dla AXDA1700DLT3C to raczej Vcore<1,8V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Sorki Fuxmen za ta cienizne, napisalem to w wielkim stresie, jesli to byly zarty no to oki. Twoj wynik jest calkiem spox. Ale jak sie nigdy nie robilo resetu cmos-a to mozna bylo troche przydygac. Dzieki wszystkim za podpowiedzi! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 ja też jak pierwszy raz nie odpalił komp to sie prawie popłakałem że coś zepsułem ale reset cmos i spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 ja też jak pierwszy raz nie odpalił komp to sie prawie popłakałem że coś zepsułem ale reset cmos i spoko skad ja to znam? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...