Skocz do zawartości
vespereq

taśma termoprzewodząca??

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie, poniewaz niedługo dostaje nowy zasilacz i bede kręcil swojego szaraka chcialbym się poradzic jednej rzeczy, jak powszechnie wiadomo Sb na epoxie sie strasznie grzeje mam stary radiator titana chce go pociać i przykleic na SB tylko jest pytanie czym to zrobic zeby dalo się potem odkleić, myślałem o jakiejś taśmie termoprzeworzacej o ile cos takiego jest, bo termopox tooo eee moze byc krucho z odlepieniem tego,a zalezy mi na utrzymaniu gwary, tak samo chce zrobic z NB zdrapać ta wstrętną gume czy co to tam jest i jakąś pastą tam przysmarować, tylko jest pytanie czy zostawiac orginalby radiator czy moze tez cos wyciac z tego titana i przykleic tasmą.... aa i jeszcze jedno czy taką taśmą możnaby było radiatorki do pamieci na grafie przyczepic. Z góry dzieki za Help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tasma termoprzewodzaca jest jak najbardziej OK, pisalismy dosc duzo o niej.

Kolega Rosio nawet sprzedaje chyba do dzis takie tasmy z dosc dobrej firmy 3M.

Na dziale Sprzedam byly ogloszenia.

Osobiscie mam juz druga grafe z radiatorkami na pamieciach na takiej tasmie.

Dziala i to dobrze, a daje sie usunac bez sladu.

Polecam.

Radiatorek z chipsetu zdejmij i usun ten glut, zapodaj paste prawdziwa, a najlepiej zamien go na Zalmana, wydajnosc fabrycznego jest zalosna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde na miescie nigdize nie mogłem dostac tasmy, ale kupilem cooler Glacialtecha, bo wszyscy mi go polecali ze super chłodzi i takie tam a poniewaz stary mi piadl to go wziolem w jakich testach wypadal super zajebiscie i takie tam dalem za sk**** 80 zł a chlodzi gorzej albo tak samo jak moj colorfull za 45 zł ja piernicze co za dół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi