Skocz do zawartości
Gość

Artukuł o 1700+ na PClab i to dziwne WC :)

Rekomendowane odpowiedzi

Artukuł jest o możliwościach oc Antka 1700+ (moim zdaniem trochę spuźniony :?) i w sumie nie ma nic w tym dziwnego gdyby nie fakt że autor artukułu napisał jeszcze o tym jakie dobrodziejstwa nie się ze sobą WC (no żadna nowośc :lol:) i to jakiego WC on użył :arrow: http://www.pclab.pl/print.php?sid=5696 mi te bloki wodne coś przypominają a wam :D :twisted: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no mnie rozwalilo w tej recce na samym koncu opis wad:

"Dobre rezultaty podkręcania możliwe tylko przy dobrej płycie głównej i dobrych pamięciach" :lol:

Przeciez to nie wada!!! Przeciez wiadomo ,ze na jakims badziewnym ECS na kt266 i ddr266 nic sie nie podkreci!! Niezla bzdura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez wiadomo ,ze na jakims badziewnym ECS na kt266 i ddr266 nic sie nie podkreci!! Niezla bzdura.

Nie moę zgodzić się z szanownym przedmówcą. Nawet na w/w sprzęcie da się wycisnąć 2-2.3GHz ale trzeba mieć umiejętności większe niż przeciętny user. Myślę tu o zamontowaniu dipów do zmiany mnożnika, v-modzie płyty i drut-modzie.

Ja "jadę" właśnie na kt266 (wprawdzie A) i DDR266. Płyta to wszakże nie ECS tylko Epox 8kha+ i xp1700 wykręciłem na 2577MHz (dla wyniku) i 2400MHz (codzienna praca).

A bloczki faktycznie JAKIEŚ ZNAJOME :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez wiadomo ,ze na jakims badziewnym ECS na kt266 i ddr266 nic sie nie podkreci!! Niezla bzdura.

Nie moę zgodzić się z szanownym przedmówcą. Nawet na w/w sprzęcie da się wycisnąć 2-2.3GHz ale trzeba mieć umiejętności większe niż przeciętny user. Myślę tu o zamontowaniu dipów do zmiany mnożnika, v-modzie płyty i drut-modzie.

Ja "jadę" właśnie na kt266 (wprawdzie A) i DDR266. Płyta to wszakże nie ECS tylko Epox 8kha+ i xp1700 wykręciłem na 2577MHz (dla wyniku) i 2400MHz (codzienna praca).

A bloczki faktycznie JAKIEŚ ZNAJOME :D

:lol::lol::lol:

Przeciez wyraznie napisalem ,ze chodzi mi o ECS ,a nie o epoxa. Zreszta do powyzszej sytaucji mozna by bylo rowniez stwierdzic ,ze podkrecajac na Abitcie NF7-s jakiegos cienkiego 1800+ (0.18u aka Palamino) ,mozna napisac pozniej podsumowanie w stylu:

Wada plyty to: slaba podkrecalnosc plyty na procesorach 0.18u ,a przeciez 0.13u tak sie ladnie kreci :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sPoro loli lolki zamiescili :-)

cytaty:

"Po podkręceniu procesor ten oferuje wydajność porównywalną, a nawet wyższą od dwukrotnie droższego Pentium 4 2 GHz" tatata tere fere tb na 2,35ghz i p4 2,0ghz :lol:

co do znajomych bloczkow " (..cut) i zobaczyć, ile miejsca zajmuje WC. " ;-) a gdzie rurki ?? ;-)

"Na pierwszy rzut oka nie widać jednoznacznej różnicy między procesorami Thoroughbred a Palomino." na pierwszy zut oka okragle trojkaty wydaja sie kwadratami :lol:

a poza tym koles robi testy zamiennie synchro i asynchro fsb133/mem333 sync 166/333 a potem na fsp >190 async na ile nie wiadomo ;-) spox test ogolnie mi sie podoba :lol:

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio był topic o mega-podkręcalności jakichś pamięci. Spójrzcie na to:

Re: Athlon XP 1700+ - stworzony do podkręcania (Wynik: 1) 

Autor: Syriusz Data: 26 sie, 2003 - 00:01

Sam posiadam athlonka 1700+, tylko jego normalne napięcie to nie 1,6V tylko 1,5V, i przy 1,5V chodzi przy ustawieniach 10x200. Normalnie pracuje na ustawieniach 10x233 przy 1,65V przy chłodzeniu powietrzem (Coolermaster HCC-002 copper) i temperatura max to 46. Oczywiście pracuje na FSB 233 synchronicznie z pamięciami, kture to samsungi 266MHz poszły mi właśnie na 466 przy opuźnieniach 3-3-3-5 i napięciu 2,8V . Wszystko to na płycie ABIT NF7-S v2.0.

Ktoś tam się dziwił, że pamięci 366 poszły na bodajże 550 czy tak ileś. Tu mamy lepszego "asa"! 266@466 !!!! I co - kto ma takie pamięci??? 8O :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio był topic o mega-podkręcalności jakichś pamięci. Spójrzcie na to:

Re: Athlon XP 1700+ - stworzony do podkręcania (Wynik: 1) 

Autor: Syriusz Data: 26 sie, 2003 - 00:01

Sam posiadam athlonka 1700+, tylko jego normalne napięcie to nie 1,6V tylko 1,5V, i przy 1,5V chodzi przy ustawieniach 10x200. Normalnie pracuje na ustawieniach 10x233 przy 1,65V przy chłodzeniu powietrzem (Coolermaster HCC-002 copper) i temperatura max to 46. Oczywiście pracuje na FSB 233 synchronicznie z pamięciami, kture to samsungi 266MHz poszły mi właśnie na 466 przy opuźnieniach 3-3-3-5 i napięciu 2,8V . Wszystko to na płycie ABIT NF7-S v2.0.

Ktoś tam się dziwił, że pamięci 366 poszły na bodajże 550 czy tak ileś. Tu mamy lepszego "asa"! 266@466 !!!! I co - kto ma takie pamięci??? 8O :lol:

O ja pitole ,ale :lol: Niezle ,tutaj twinmos wypuszcza pamieci DDR400 ,ktore ledwo dochodza do granicy 466 przy 2.8V ,a tu pan z DDR266 wyskakuje z takim wynikiem :lol: Niektozi ,to naprawde marzyciele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.pclab.pl/modules.php?op=modload...ead&tid=956

kupa stron zachwalania cpc na forum    ;-) uwaga tylko dla najtwardszych hardkorowcow    ;-)

ja pie********* co za ściema. Szczególnie ten pierwszy wykres!!! Po rozwinięziu przewodów temperatoura spadła mu o 15*C w ciągu 10sekund. To jest dopiero lolek!!!!! Pewnie zmniejszył obiciążenie do minimum i tak szybko spała temp. Przecież woda ma tak wielkie ciepło właściwe, że musiałby czekać chyba z pół godziy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu mamy lepszego "asa"! 266@466 !!!! I co - kto ma takie pamięci???  8O  :lol:

NIe pamietam dokłądnie kto ale miał ktoś z "wiarygodnych" osób na tym forum nanye ddr266 działające na max. timingach bez zmiany napięcia na 200 magistrali, więc przy 2,8-2,9V i min. timingach miałby szansę na te 233. Ponadto samsungi ddr266 świetnie się kręciły i 200 na nich często nie stanowiło dużego problemu więc teoretycznie mogą chodzić na 233...

To tak jak z prockami. Najczęsciej d850 kręcą się max na ok. 1200 a Berkut pisał iż miał w rękach takiego co na ok. 2V działał stabilnie na 1400 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe pamietam dokłądnie kto ale miał ktoś z "wiarygodnych" osób na tym forum nanye ddr266 działające na max. timingach bez zmiany napięcia na 200 magistrali, więc przy 2,8-2,9V i min. timingach miałby szansę na te 233. Ponadto samsungi ddr266 świetnie się kręciły i 200 na nich często nie stanowiło dużego problemu więc teoretycznie mogą chodzić na 233...

To tak jak z prockami. Najczęsciej d850 kręcą się max na ok. 1200 a Berkut pisał iż miał w rękach takiego co na ok. 2V działał stabilnie na 1400 .

Piszesz o mnie (nanya)- mam nadzieję, że słowa "wiarygodnych" użyłeś bez przekąsu.

Dołączona grafika

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=27316

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz mowa o tym cpu to powiedzcie mi jak zwiekszyc vcore ??? ...przy moim jest max 1.750 :(

pozdrawiam ;)

Albo v-mod płyty, albo (prostrze i nieinwazyjne) drut-mod procka (max 1.85V).

moglys mi podac linka do dokladnego opisu jak zmienic to przy cpu ;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem samsungi PC400 - na 2-2-2-5 nie chcialy biegac wogole nawet na 166mhz, ale jak sie zmienilo timingi na 2.5-3-3-3 zasowaly na 480 spokojnie na 3V

Teraz mam twinmosy pc400, 2-3-3-8, chodza spoko na 245mhz, 3V (ale nie w tym epoxie, musze zrobic vmod'a, tera tylko 225mhz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechl!in  -> mam takie same kostki!  allegro??  nie mam mozliwosci ich przetestowania niestety -> mobo

zuciles skrina wiec jak wyjme pamiec to porownam

Tak- allegro. Ale kupione już jakiś rok temu.

Mnie też ogranicza mobo- nie mogę sprawdzić maxa na jakich polecą- mam 8KHA+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...