Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Artukuł jest o możliwościach oc Antka 1700+ (moim zdaniem trochę spuźniony :?) i w sumie nie ma nic w tym dziwnego gdyby nie fakt że autor artukułu napisał jeszcze o tym jakie dobrodziejstwa nie się ze sobą WC (no żadna nowośc :lol:) i to jakiego WC on użył :arrow: http://www.pclab.pl/print.php?sid=5696 mi te bloki wodne coś przypominają a wam :D :twisted: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Nie no mnie rozwalilo w tej recce na samym koncu opis wad: "Dobre rezultaty podkręcania możliwe tylko przy dobrej płycie głównej i dobrych pamięciach" :lol: Przeciez to nie wada!!! Przeciez wiadomo ,ze na jakims badziewnym ECS na kt266 i ddr266 nic sie nie podkreci!! Niezla bzdura. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Przeciez wiadomo ,ze na jakims badziewnym ECS na kt266 i ddr266 nic sie nie podkreci!! Niezla bzdura. Nie moę zgodzić się z szanownym przedmówcą. Nawet na w/w sprzęcie da się wycisnąć 2-2.3GHz ale trzeba mieć umiejętności większe niż przeciętny user. Myślę tu o zamontowaniu dipów do zmiany mnożnika, v-modzie płyty i drut-modzie. Ja "jadę" właśnie na kt266 (wprawdzie A) i DDR266. Płyta to wszakże nie ECS tylko Epox 8kha+ i xp1700 wykręciłem na 2577MHz (dla wyniku) i 2400MHz (codzienna praca). A bloczki faktycznie JAKIEŚ ZNAJOME :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Przeciez wiadomo ,ze na jakims badziewnym ECS na kt266 i ddr266 nic sie nie podkreci!! Niezla bzdura. Nie moę zgodzić się z szanownym przedmówcą. Nawet na w/w sprzęcie da się wycisnąć 2-2.3GHz ale trzeba mieć umiejętności większe niż przeciętny user. Myślę tu o zamontowaniu dipów do zmiany mnożnika, v-modzie płyty i drut-modzie. Ja "jadę" właśnie na kt266 (wprawdzie A) i DDR266. Płyta to wszakże nie ECS tylko Epox 8kha+ i xp1700 wykręciłem na 2577MHz (dla wyniku) i 2400MHz (codzienna praca). A bloczki faktycznie JAKIEŚ ZNAJOME :D :lol::lol::lol: Przeciez wyraznie napisalem ,ze chodzi mi o ECS ,a nie o epoxa. Zreszta do powyzszej sytaucji mozna by bylo rowniez stwierdzic ,ze podkrecajac na Abitcie NF7-s jakiegos cienkiego 1800+ (0.18u aka Palamino) ,mozna napisac pozniej podsumowanie w stylu: Wada plyty to: slaba podkrecalnosc plyty na procesorach 0.18u ,a przeciez 0.13u tak sie ladnie kreci :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 sPoro loli lolki zamiescili :-) cytaty: "Po podkręceniu procesor ten oferuje wydajność porównywalną, a nawet wyższą od dwukrotnie droższego Pentium 4 2 GHz" tatata tere fere tb na 2,35ghz i p4 2,0ghz :lol: co do znajomych bloczkow " (..cut) i zobaczyć, ile miejsca zajmuje WC. " ;-) a gdzie rurki ?? ;-) "Na pierwszy rzut oka nie widać jednoznacznej różnicy między procesorami Thoroughbred a Palomino." na pierwszy zut oka okragle trojkaty wydaja sie kwadratami :lol: a poza tym koles robi testy zamiennie synchro i asynchro fsb133/mem333 sync 166/333 a potem na fsp >190 async na ile nie wiadomo ;-) spox test ogolnie mi sie podoba :lol: Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 http://www.pclab.pl/modules.php?op=modload...wthread&tid=956 kupa stron zachwalania cpc na forum ;-) uwaga tylko dla najtwardszych hardkorowcow ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Ostatnio był topic o mega-podkręcalności jakichś pamięci. Spójrzcie na to: Re: Athlon XP 1700+ - stworzony do podkręcania (Wynik: 1) Autor: Syriusz Data: 26 sie, 2003 - 00:01 Sam posiadam athlonka 1700+, tylko jego normalne napięcie to nie 1,6V tylko 1,5V, i przy 1,5V chodzi przy ustawieniach 10x200. Normalnie pracuje na ustawieniach 10x233 przy 1,65V przy chłodzeniu powietrzem (Coolermaster HCC-002 copper) i temperatura max to 46. Oczywiście pracuje na FSB 233 synchronicznie z pamięciami, kture to samsungi 266MHz poszły mi właśnie na 466 przy opuźnieniach 3-3-3-5 i napięciu 2,8V . Wszystko to na płycie ABIT NF7-S v2.0. Ktoś tam się dziwił, że pamięci 366 poszły na bodajże 550 czy tak ileś. Tu mamy lepszego "asa"! 266@466 !!!! I co - kto ma takie pamięci??? 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 jak juz mowa o tym cpu to powiedzcie mi jak zwiekszyc vcore ??? ...przy moim jest max 1.750 :( pozdrawiam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Ostatnio był topic o mega-podkręcalności jakichś pamięci. Spójrzcie na to: Re: Athlon XP 1700+ - stworzony do podkręcania (Wynik: 1) Autor: Syriusz Data: 26 sie, 2003 - 00:01 Sam posiadam athlonka 1700+, tylko jego normalne napięcie to nie 1,6V tylko 1,5V, i przy 1,5V chodzi przy ustawieniach 10x200. Normalnie pracuje na ustawieniach 10x233 przy 1,65V przy chłodzeniu powietrzem (Coolermaster HCC-002 copper) i temperatura max to 46. Oczywiście pracuje na FSB 233 synchronicznie z pamięciami, kture to samsungi 266MHz poszły mi właśnie na 466 przy opuźnieniach 3-3-3-5 i napięciu 2,8V . Wszystko to na płycie ABIT NF7-S v2.0. Ktoś tam się dziwił, że pamięci 366 poszły na bodajże 550 czy tak ileś. Tu mamy lepszego "asa"! 266@466 !!!! I co - kto ma takie pamięci??? 8O :lol: O ja pitole ,ale :lol: Niezle ,tutaj twinmos wypuszcza pamieci DDR400 ,ktore ledwo dochodza do granicy 466 przy 2.8V ,a tu pan z DDR266 wyskakuje z takim wynikiem :lol: Niektozi ,to naprawde marzyciele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 http://www.pclab.pl/modules.php?op=modload...ead&tid=956 kupa stron zachwalania cpc na forum ;-) uwaga tylko dla najtwardszych hardkorowcow ;-) ja pie********* co za ściema. Szczególnie ten pierwszy wykres!!! Po rozwinięziu przewodów temperatoura spadła mu o 15*C w ciągu 10sekund. To jest dopiero lolek!!!!! Pewnie zmniejszył obiciążenie do minimum i tak szybko spała temp. Przecież woda ma tak wielkie ciepło właściwe, że musiałby czekać chyba z pół godziy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 jak juz mowa o tym cpu to powiedzcie mi jak zwiekszyc vcore ??? ...przy moim jest max 1.750 :( pozdrawiam ;) Albo v-mod płyty, albo (prostrze i nieinwazyjne) drut-mod procka (max 1.85V). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Tu mamy lepszego "asa"! 266@466 !!!! I co - kto ma takie pamięci??? 8O :lol:NIe pamietam dokłądnie kto ale miał ktoś z "wiarygodnych" osób na tym forum nanye ddr266 działające na max. timingach bez zmiany napięcia na 200 magistrali, więc przy 2,8-2,9V i min. timingach miałby szansę na te 233. Ponadto samsungi ddr266 świetnie się kręciły i 200 na nich często nie stanowiło dużego problemu więc teoretycznie mogą chodzić na 233... To tak jak z prockami. Najczęsciej d850 kręcą się max na ok. 1200 a Berkut pisał iż miał w rękach takiego co na ok. 2V działał stabilnie na 1400 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 NIe pamietam dokłądnie kto ale miał ktoś z "wiarygodnych" osób na tym forum nanye ddr266 działające na max. timingach bez zmiany napięcia na 200 magistrali, więc przy 2,8-2,9V i min. timingach miałby szansę na te 233. Ponadto samsungi ddr266 świetnie się kręciły i 200 na nich często nie stanowiło dużego problemu więc teoretycznie mogą chodzić na 233... To tak jak z prockami. Najczęsciej d850 kręcą się max na ok. 1200 a Berkut pisał iż miał w rękach takiego co na ok. 2V działał stabilnie na 1400 . Piszesz o mnie (nanya)- mam nadzieję, że słowa "wiarygodnych" użyłeś bez przekąsu. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=27316 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 jak juz mowa o tym cpu to powiedzcie mi jak zwiekszyc vcore ??? ...przy moim jest max 1.750 :( pozdrawiam ;) Albo v-mod płyty, albo (prostrze i nieinwazyjne) drut-mod procka (max 1.85V). moglys mi podac linka do dokladnego opisu jak zmienic to przy cpu ;) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=27072&start=420 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33023 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36532 BTW- co się ostatnio dzieje z tym forum? Mam lagi wielkości słonia :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Mialem samsungi PC400 - na 2-2-2-5 nie chcialy biegac wogole nawet na 166mhz, ale jak sie zmienilo timingi na 2.5-3-3-3 zasowaly na 480 spokojnie na 3V Teraz mam twinmosy pc400, 2-3-3-8, chodza spoko na 245mhz, 3V (ale nie w tym epoxie, musze zrobic vmod'a, tera tylko 225mhz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Ja i tak nie wierzę w to wykręcenie pamięci tego gościa. Rzadko kiedy jakieś pamięci chodzą na CL3 na nForce2. Mi np. jeszcze żadna płyta tak nie wystartowała. A gościu pisze, że ma 3-3-3-5... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 mechl!in -> mam takie same kostki! allegro?? nie mam mozliwosci ich przetestowania niestety -> mobo zuciles skrina wiec jak wyjme pamiec to porownam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 mechl!in -> mam takie same kostki! allegro?? nie mam mozliwosci ich przetestowania niestety -> mobo zuciles skrina wiec jak wyjme pamiec to porownam Tak- allegro. Ale kupione już jakiś rok temu. Mnie też ogranicza mobo- nie mogę sprawdzić maxa na jakich polecą- mam 8KHA+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...