ndru Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Witam mam dosc powazny problem - przeinstalowalem windows xp na nowo, w poprzedniej instalacji mialem przeniesiony folder "moje dokumenty" na dysk d:/dokumenty i dodatkowo zanaczona opcja "private folder" po instalacji folder jest niedostepny czy jest mozliwosc ustawienia tego gdzies bo sa tam wazne pliki a jako administartor otworzyc folderu nie moge (hasla sie nie zmienily) prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Nie chcę być złym duchem, ale faktycznie masz problem. zasada przed ponowną instalacją systemu odszyfrować foldery. Prawdopodobnie system nie ma skąd wziąć danych na temat metody szyfrowania (klucza szyfru) i nie może rozszyfrować. Dane odnoiśnie haseł, szyfrów itp. są stale przez system przechowywane i gromadzone, dlatego pamięta co gdzie i jak, ale jeśli go postawiłeś na nowo, to zgubił archiwum i już taki mądry nie jest. Niestety nie wiem, czy możliwe będzie jego odtworzenie, ale ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndru Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Dzieki za odpowiedz doszukalem sie w helpie ze nalezy skorzystac z pomocy programu "backup" - najwpierw zakodowany katalog 'backupuje' sie do wybranego folderu a potem mozna go rozpakowac bez atrybutow zabezpieczen - podczas rozpakowywania sciaga z M$ klucze potrzebne do odkodowania pliku. troche z tzm roboty bo w tym katalogu mialem wszystkie moje pliki (kolo 4 gb) ale dalo sie... zrobilem to z rozpedu bo w xp jestem od niedawna a w starych windowskach wszystkie zabezpieczenia mozna bylo w miare latwo obchodzic :) a tu taka niespodzianka... szkoda ze nie ma zadnych komunikatow ostrzegajacych o tym ... ale dobrze ze sie udalo - pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...