Skocz do zawartości
ndru

Windows XP - Private Folder - Prosze o Pomoc ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam dosc powazny problem - przeinstalowalem windows xp na nowo, w poprzedniej instalacji mialem przeniesiony folder "moje dokumenty" na dysk d:/dokumenty i dodatkowo zanaczona opcja "private folder"

po instalacji folder jest niedostepny

czy jest mozliwosc ustawienia tego gdzies bo sa tam wazne pliki a jako administartor otworzyc folderu nie moge (hasla sie nie zmienily)

prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę być złym duchem, ale faktycznie masz problem. zasada przed ponowną instalacją systemu odszyfrować foldery. Prawdopodobnie system nie ma skąd wziąć danych na temat metody szyfrowania (klucza szyfru) i nie może rozszyfrować. Dane odnoiśnie haseł, szyfrów itp. są stale przez system przechowywane i gromadzone, dlatego pamięta co gdzie i jak, ale jeśli go postawiłeś na nowo, to zgubił archiwum i już taki mądry nie jest. Niestety nie wiem, czy możliwe będzie jego odtworzenie, ale .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedz

doszukalem sie w helpie ze nalezy skorzystac z pomocy programu "backup" - najwpierw zakodowany katalog 'backupuje' sie do wybranego folderu a potem mozna go rozpakowac bez atrybutow zabezpieczen - podczas rozpakowywania sciaga z M$ klucze potrzebne do odkodowania pliku. troche z tzm roboty bo w tym katalogu mialem wszystkie moje pliki (kolo 4 gb) ale dalo sie...

zrobilem to z rozpedu bo w xp jestem od niedawna a w starych windowskach wszystkie zabezpieczenia mozna bylo w miare latwo obchodzic :) a tu taka niespodzianka... szkoda ze nie ma zadnych komunikatow ostrzegajacych o tym ...

ale dobrze ze sie udalo - pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi