ssound Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Czy moge to reklamować w serwisie jako usterke czy coś bo mam na gwarancji kompa - athlona XP 1700+ a temperatura to 57° normalnie a jak gram 62°- 65°C Przeczytalem juz chyba cale to forum i wiem ze mam za duzo :( Ewentualnie jak popsuć ten cooler (nie wiem nawet co to jest ale napewno najtansze gowno) zeby mi zalozyli nowy. Nie mam kasy na Volcany itp bajery, wogule to by mi tam nie wszedl 70mm cooler bo mam pionowo zasilacz. Bede dokupowal pamieci wiec moze od razu zareklamować tą temperaturke czy jak? Mialem problemy z tym serwisem i wiem ze bedzie ciezko :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 z serwisami jest roznie raz przyszedlem do goscia w sklepie powiedzialem ze cos kom sie wali wyszlo ze plyta glowna sprzedawca wyciadnol zasilacz podlaczyl do gniastka i pojezdzil po plycie spalil ja i nastepnego dnia mialem juz na kt266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 Ja mialem zajebiste szczescie z serwisem. Spalilem Athlona 1.33 :cry: i wymienili mi na nowego. Fakt ze musialem czekac az 2 miechy, ale 400 zeta piechota nie chodzi :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 z punktu widzenia prawa nie masz szans, no chyba, ze by ci sie wieszal, a jezeli chodzi stabilnie, to bez szans, no chyba, ze amd ustala temperatoorki dla danego coolera i wtedy musisz ich namoowic, na sprawdzenie tego u nich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 z prawnego punktu widzenia nic z tego czy ogranicza to w jakis sposob prace koputera raczej nie! nieprawdasz?? wywal na zewnatrz zasilacz i po sprawie teperatura spadnie diametralnie mozesz tez kupic nieco wiekszy i lepszy cooler zaden tam zalman za 200pln tylko jakiegos titana z aluminium efekt gwarantowany!) a jakbys chcial opzbyc sie zasilacza bo to pierwszy krok do sukcesu to robi sie to nastepujaco odkrecasz) i przykladasz do dzury z drogiej strony moze byc potrzebne nawiercenie otworow w puszce zasilacza(na srobki) i przykrecasz) wazne jest zaklejenie dziur w puszce tych na zewnatrz tak zeby wentylator wyciagal powietrze z obudowy bo co z tego ze masz zasilacz na zewnatrz skoro w obudowie powietrze stoi w miejscu i podgrzewa sie jak w piekarniku))) da ci to pole do popisu twojej maszynce chodzacej) bedzie duzo lepiej wiez mi mam tak u siebie) sory ale cos jestem w melodramatycznym nastroju i zebralo mi sie na piepszenie od rzeczy) najmociej przepraszam wszystkich forumowiczow)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corleone Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 jeśli ludzie są ok , to zagadaj pół żartem że chciałbyś popracować dłużej niż rok gwarancji na tym procku , a swoją drogą będzie coraz cieplej to przecież początek lata :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 teperatura spadnie diametralnie Tak diametralnie dokladnie mowiac o 3 stopnie :( A tak wogule to wejdzie mi ten Volcano 7 lub ten 7 + na ECS k7s5a , pomijajac ze zasilacz przeszkadza?? Moze bym uzbierał na niego :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 u kumpla zakładałem V7+ na ECS K7S5A i pasował, ale mysle ze lepiej kupić siakiegos titana jesli nie masz zamiaru krecic proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 u kumpla zakładałem V7+ na ECS K7S5A i pasował, ale mysle ze lepiej kupić siakiegos titana jesli nie masz zamiaru krecic proca.Ja kręce na tym Itanie i jest spox temp nie przekracza 48* !!! Z AXP1600 zrobiłem AXP2100 8) :D 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 u kumpla zakładałem V7+ na ECS K7S5A i pasował, ale mysle ze lepiej kupić siakiegos titana jesli nie masz zamiaru krecic proca.Ja kręce na tym Itanie i jest spox temp nie przekracza 48* !!! Z AXP1600 zrobiłem AXP2100 8) :D 8)a na jakiej magistrali ? bo tez chciałem sobie kupic drv5 ale podobno na niej sa problemy z zbyt wysokim fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 u kumpla zakładałem V7+ na ECS K7S5A i pasował, ale mysle ze lepiej kupić siakiegos titana jesli nie masz zamiaru krecic proca.Ja kręce na tym Itanie i jest spox temp nie przekracza 48* !!! Z AXP1600 zrobiłem AXP2100 8) :D 8)a na jakiej magistrali ? bo tez chciałem sobie kupic drv5 ale podobno na niej sa problemy z zbyt wysokim fsbNowy BIOS teoretycznie rozwiązuje problemy !!! Ładnie się na niej kręci ja max ustwiłem 150 ale potem ram i sieciówka padały !!! Jutro będę mieć Kingstona więć napisze co i jak na fsb 166 !!! :twisted: 8) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 u kumpla zakładałem V7+ na ECS K7S5A i pasował, ale mysle ze lepiej kupić siakiegos titana jesli nie masz zamiaru krecic proca.Ja kręce na tym Itanie i jest spox temp nie przekracza 48* !!! Z AXP1600 zrobiłem AXP2100 8) :D 8)a na jakiej magistrali ? bo tez chciałem sobie kupic drv5 ale podobno na niej sa problemy z zbyt wysokim fsbNowy BIOS teoretycznie rozwiązuje problemy !!! Ładnie się na niej kręci ja max ustwiłem 150 ale potem ram i sieciówka padały !!! Jutro będę mieć Kingstona więć napisze co i jak na fsb 166 !!! :twisted: 8) :twisted:noto teraz mnie ucieszyłeś :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 kup titana TTC-D5TB , zaplacisz za niego do 40zl max (mam taki coolerek , jest dobry , w windzie 35 a w grach 39) tylko zabardzo nie sugeruj sie moim przykladem mam jeszcze do tego 4 wentylatory 80/80 i szum powiersza slyszalny na przedpokoju :) , poczytaj wczesniejsze posty tam bylo troszku o tym coolerku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 a moze wystarczy to posmarowac pasta termoprzewodzaca ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 jezeli masz zasilacz w pionie to podstawa wywalic go na zewnatrz albo zmienic bude bo on po prostu zaslania doplyw powietrza do radiatora i wentyla !!!! inna sprawa to lepsza pasta termoprzewodzaca a zypelnie inna to jakosc czujnika ktory pokazuje ci temperature!! jezeli jest on pod socketem i dotyka procesora od dolu to na pewno sciemnia o min 10st - holman tak mial kombinowal ze ma za wysoka temp do 69 st na tb1.4 i kulerach nawet z delta6000rpm a potem kupil zlotego zalmana i to samo prawie a jak wsadzil czujnik miedzy proca i radiator to nie mial wiecej jak 50-55 przy max load u mnie abit st6er pokazuje ze na celku mam 28st w idle a be6 II 22st - ten sam proc i radiator pomiar wykonany w ten sam dzien w czasie potrzebnym na zamiane proca z jednej plyty o drugiej i co wy na to a slyszalem ze asusy podaja jeszcze wyzsze temp - nie wierzcie czujnikom pod soketem - no chyba ze masz tyle z diody termicznej w procu to zmien cooler natychmiast i wywal ten zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...