Skocz do zawartości
jackkpl

gf4 ti 4200 za 395 zl!!

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zakupilem takiego gf-a, firmy aopen. Ludzie z okolicy Olsztyna (war-maz) moga sie zainteresowac, pewna firma w Olsztynie sprzedaje po tyle, dzisiaj mieli 4 sztuki, zostaly juz tylko 3 ;-). Info na maila jkedzior@go2.pl.......zainteresowanym podam gdzie co i jak. Narazie bawie sie 30 minut 275/550 przeszlo marka ->13.7 K bez manipulowania lod biasem na detkach 41.09. Az milo sie przesiazc z ti200, a mowili ze nie ma praktycznie roznicy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mowili ze nie ma praktycznie roznicy :-)

jacys idioci chyba :) no fajnie ci sie udało ja wydalem swoje ciężko zarobione 280zł na fx5200 winfasta z allegro (mialem se kui 9100 ew 8500 LE ale zabrakło kaski :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ja moge miec za 370 zl. Podaj jak mozesz jakie ma pamieci. Do ilu ci sie ta karta kreci max stabilnie. Czy ma wiatraczek tylko czy na pamieciach ma radiatory. Ile dostales na nia gwarancje?? Jak mozesz to podaj standardowe jej taktowanie i ile wyciaga w 3Dmarku 2001se na defoult karcie i procku. Pozdro Peter:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta ma pamieci 3.5 ns bez radiatorow na pamieciach. Ma dosc duzy radiator na jadrze, ktory oczywiscie sciagnalem :-). Kreci sie narazie 290/560 (przy 570 sa juz artefakty, trzeba dolozyc radiatorki). gwarancje ma na 1 rok. na default karty przy procku 3.2 ghz (nie chce mi sie ustawiac na default) mam 12800. standardowe taktowanie 250/513. chyba wszystko o co pytales ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś to podejrzane bo tydzień temu widziałem dokładnie taką samą aukcje tylko że za 500zł i została sprzedana w ciagu 20 min a najciekawsze jest to że miała ten sam opis czyli że karta nie mieści się w kompie :D także odradzam tą aukcje chyba że ktoś ma możliwośc odebrania osobistego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moje ti4200 to Aopen :-). pudelko + kabelek svideo -> chinch , stery itp.. Kreci sie juz a 290/565........ wiecej raczej nie wykrzesam (no moze 295/570 do 3dmarka). gdybym mial tylko lepsze pamieci to 15k bym przebil na 200% , a tak to tylko 14.7 http://service.futuremark.com/compare?2k1=6924877

troche nie na temat napisze, ale przy takiej samej konfiguracji sprzetu , jeden timing pamieci byl gorszy i wynik z 14747 na 14667 spadl - jeden timing i 80 pkt mniej.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To widze ze ta karta kreci sie slabo. Pamieci bardzo slabiutko jak na 3.5 ns tylko 560.

Może zgadnę- pamięci są firmy EtronTech? Jeżeli tak, to bez v-moda 600MHz pozostaje poza zasięgiem. Max 560-570MHz. Te 3.5ns to niestety chwyt marketingowy. Wiem, bo miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To widze ze ta karta kreci sie slabo. Pamieci bardzo slabiutko jak na 3.5 ns tylko 560.

Może zgadnę- pamięci są firmy EtronTech

eee ja ma takie pamiątki na GF3 ti200 tylko, że 4ns i rzeczywiście maksymalnie idą na 550-560Mhz bez radiatorów, powyżej (nawet 600) 3DMark się nie uruchamia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mam tą karte wziełem do testów są w rad an komputer w ince cena do ustalenia ale napewni poniżej 390 moja poszła 295/575 na pamieci koniecznie jakieś duże radiatory i bedzie 590 bo sie strasznie grzeją ja wycisnołem 13k ale to poczatek dopiero miałem dopiero 200x11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam radiatorki na pamieciach od nowosci (tzn pierwsze co zrobilem po wlozeniu karty do kompa to wtykalem paluchy wszedzie i rzeczywiscie memorki sie grzeja , wiec zalozylem radiatorki, ale duzo nie daly). Pamieci sie slabo kreca, ale coz.....takie zycie. Ciesze sie z nabytku, gdyz cenowo od ti200 duzo sie nie rozni a wydajnosciowo roznica jest zauwazalna...... 14.7k w 3dmarku mowi samo za siebie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jeszcze na kiepslkim confiu(fsb200x11)13k a duże są te twoje radiatorki bo na te pamięci to by sie jakieś 4ch midziaki przydłały jak ktoś chce nią ostro kręcić mam pare pytań do ciebie jesteś z tego samego miasata wiedz mogli byśmu sie wymienić informacjami ja możesz to odezwij sie na gg 4237411 daj znać a jak by mnie nie było akura to na pewno sie odezwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myslicie o tym

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15625523

oplaca sie ?

Co to za karta - nie kupie jej do krecenia , o ile lepsza jest od Prolnika GF2 TI :) , a moze lepiej bylo kupic jakiegos GF FX 5200 Ultra

PEWNIE ŻE SIĘ OPŁACA- zwłaszcza dzisiaj!!!

Dodano 2003-08-27 09:19

PROMOCJA TYLKO DZISIAJ ZA 360 ZŁ.

Jeżeli oczywista sprzedający (ten sam, co sprzedawał tą Ti4600) jest uczciwy.

A w FX5200 nie pakuj się absolutnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche nei w pore na tym allegro sypnal tymi gf4 :-/. Jeden dzien wczesniej i bym qpil napewno, a tak to mam sklepowe ;-). Od miesiaca przegladalem kategorie gf4ti i nic nie bylo, a teraz chops taki klops :-). Ale trudno, ja tam i tak sie ciesze ze swojego nabytku, grafa jest w miare wporzo, memorki sei kreca slabo bo 555 mhz bez artefaktow, ale jadro na 295 idzie wiec nie tragicznie.... no i gwarancja :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ti4200 oem w lodzi jest po 390 zl. firmy nie podano :(

pewnie w Lucky Star?

kupilem i oddalem bo karta chodzila tylko na wybranych monitorach :( a serwisan w uparte ze karta jest ok bo u niego na monitorze zadzialala, ale te na ktorych testowalem juz go nie obchodzily dokladnie 5 sztuk w tym 2 nowiutenkie u kumpla w sklepie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...