KoKoT Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Mam bardzo wkurzający problem! Podczas przęłączania kanałów TV na tej karcie słychać dziwny "trzask" w głośnikach! Niby mała rzecz, ale denerwuje! Boję się o moje głośniki, że może się z nimi coś stać! Trzask jest trochę głośny i uciążliwy! Proszę o pomoc! Co z tym zrobić? Drugim moim problem jest dźwiek z głosników Creative 4.1! Dźwiek słychać tylko w przednich głosnikach, a w tylnych nie! Da się to jakoś wlączyć? Thx z góry :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.a.R.e.K Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 HEHEH, cały urok kart AverMedia, a raczej oprogramowania dla nich, sam nie wiem czy oni tego nie słysza jak testuja? mam to samo, cholerne trzaski jak wlanczam to tez, az serce podskakuje, na win98 jest lepiej, a mam karte avermedia tvstudio 103. WYMIANA SOFTU NA INNY CZEKA CIE. MOze ChrisTV 3.20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Eee ja mam win2003server i te trzaski slysze moze za 1 razem potem jakos ucicha i nic nie slychac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 heh tez mialem te trzaski przy przelaczaniu kanalow, ale na stronce http://www.avermedia.de/ jest service pak zainstalowalem i juz jest spoko tunerek mam 303 instalowalem sp1 wtedy nie bylo innego efekt dodatkowy cale menu po polsku . Co do tego zeby miec dzwiek we wszyskich glosnikach to u siebie na Abicie ustawilem line in jako wejscie zdigitalizowane w opcjach i mam wszystkie dzwiek na 4 glosniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.a.R.e.K Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 heh tez mialem te trzaski przy przelaczaniu kanalow, ale na stronce http://www.avermedia.de/ jest service pak zainstalowalem i juz jest spoko tunerek mam 303 instalowalem sp1 wtedy nie bylo innego efekt dodatkowy cale menu po polsku . Co do tego zeby miec dzwiek we wszyskich glosnikach to u siebie na Abicie ustawilem line in jako wejscie zdigitalizowane w opcjach i mam wszystkie dzwiek na 4 glosniki. Szkoda ze ten sp nie jest do AverMedia TVStudio 103 :( Kiedys napisalem do nich o tym i mi w odpowiedzi przyslali taki progs, co jest w folderze C:program FilesAver2k czy cos takiego chacck.exe, ale nie wiem co z tym zrobic, zczytuje on poprostu z roma karty cos do pliku inf ale niewiele mi to mowi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoKoT Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 heh tez mialem te trzaski przy przelaczaniu kanalow, ale na stronce http://www.avermedia.de/ jest service pak zainstalowalem i juz jest spoko tunerek mam 303 instalowalem sp1 wtedy nie bylo innego efekt dodatkowy cale menu po polsku . Co do tego zeby miec dzwiek we wszyskich glosnikach to u siebie na Abicie ustawilem line in jako wejscie zdigitalizowane w opcjach i mam wszystkie dzwiek na 4 glosniki. No dopra, zainstalowalem SP2 (bo SP1 jest chyba czeski albo pomylilem z SP3 :P ) i trzaski sa nadal... jedynie obraz sie poprawil i menu jest po Polsku... P.S. Gdzie ustawiales te LineIn? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 hm line in ustawielm w panelu sterowania nvidia nforce, ja instalowalem sp1 wtedy nie pisali na stronce ze jest dla pepikow poprostu innego nie bylo, a po instalacji nie mam juz zadnych trzaskow ale momi sprawdze jeszce cosik i dam znac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 sprawdz jeszcze ustawienia w opcjach karty tv wejscie audio i zrodlo ja po przestawieniu zrodla z line in np na video mam spowrotem trzaski podczas przelaczania kanalow tylko na ustawieniu line in jest normalnie bez charczenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoKoT Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 sprawdz jeszcze ustawienia w opcjach karty tv wejscie audio i zrodlo ja po przestawieniu zrodla z line in np na video mam spowrotem trzaski podczas przelaczania kanalow tylko na ustawieniu line in jest normalnie bez charczenia No ustawilem zrodlo na LineIn i tez sa trzaski :( ciach!owo! :P a moja karta to sound blaster 4.1 (wiec do glosnikow pasuje) Wydaje mi sie ze te trzaski sa jak on ustawia pomiedzy STEREO a MONO... Wqrwiaja mnie juz :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Eee u mnie tak jak wspominalem bez zadych service packow chodzi dobrze, tylko jedynie co zle chodzi to TELEGAZETA!! Kompletnie nie dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoKoT Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 no wlasnie! telegazeta tez nie dzial :/ raz tylko mi strona jakos przypadkowo wskoczyla, a tak poza tym nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 No wlasnie a to jest przydatne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoKoT Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Wczoraj cos narylem... nie bylo trzaskow, ale byl dzwiek tylko mono! Wiec musialem zainstalowac stery od nowa! A jesli chodzi o telegazete to wiem jak zrobic zeby dzialala! Sciagnij ze strony AVerMedia w tym samym miejscu gdzie sa service packi(tylko nizej) plik o nazwie teletext. Jak go zainstalujesz to nie bedzie Ci sie wlaczal teletext z pilota, ani z tego miejsca gdzie zaisntalowales(bo bedzie wywalal jakis blad). Wiec wejdz do katalogu z oprogramowaniem od tunerka i wlacz tamten plik od teletextu! I jak go wlaczysz to powinienes miec telegazete :P uffff... Ale dalej nie wiem co z tymi glosnikami... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Eee to jak mam robic? Wlaczyc tv ustawic program, wylaczyc i wlaczyc telegazete? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoKoT Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Eee to jak mam robic? Wlaczyc tv ustawic program, wylaczyc i wlaczyc telegazete? a do tego to jeszcze nie doszedlem :PPPP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 No to jak Ty wkoncu to robisz ?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 To jest dokładnie tak jak mówisz. Ustawiasz kanał najlepiej tvp1 i włączasz telegazete np z pilota i czekasz i się po chwili wczytuje. Napoczątku też myślałem że nie działa ale potem zadziało i działa do dziś :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Hmm nic juz nie rozumiem. Tobie dziala telegazeta bez zadnych tych patchy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.a.R.e.K Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 No i jak nazwać takich programistów z Avermedia? To jest porazka soft. Zeby QU**A nie zauwazyc, nie uslyszec ze sa trzaski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Wiem co zrobic aby nie bylo trzaskow u mnie pomoglo :) Zmiencie w menu z Microphone na Line IN (tak jak na screnie) Pomoze 100% :) ( przynajmniej u mnie pomoglo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.a.R.e.K Opublikowano 13 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2003 Wiem co zrobic aby nie bylo trzaskow u mnie pomoglo :) Zmiencie w menu z Microphone na Line IN (tak jak na screnie) Pomoze 100% :) ( przynajmniej u mnie pomoglo) Ja mam 4.31.2.3 aplikajce i nie widze tej opcji, natomiast kiedys mialem ktoraś z wczesniejszych wersji i to bylo a mam avermedia tvstudio 103 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...