Le00nn Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Witam. Mam pewien problem z płytą MSI KT4V. Otóż nie mogę ustawić na procku Athlon XP 1800+ T-bred napięcia większego niż 16v. Czy jest jakiś sposób na rozszerzenie zakresu napięcia chociaż do 1,7v w postaci jakiegoś vmoda płyty lub ustawienia na stałe napięcia na procku poprzez połączenie mostków. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 No i większego napiecia niz 16V to chyba zadna mobo nie obsłoguje :lol: .Jak zapewnie juzwiesz podnoszenie napiećia no Twoim mobo jest ale tylko o 0.1V .Oczywisćie mozna to obejść ale o tym to juzszukaj bo było o tym na forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 wyjście jest jedno: pinmod vcoremod na układzie HIP 6302 nie zadziała w przypadku KT4V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 tak to juz jest z tymi MSI :) swoja drogą to ciekawe czemu tak to zrobili :) musisz sie pobawić drucikami w sockecie :> tak jak ci podali linka wyzej :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 tak to juz jest z tymi MSI :) swoja drogą to ciekawe czemu tak to zrobili :) musisz sie pobawić drucikami w sockecie :> tak jak ci podali linka wyzej :> A jak polaczyc tak male piny?? czym?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 ja proponuję nie łączyć pinów tylko dziurki w sockecie po prostu wkładając tam cienki drucik miedziany (obrany z izolacji 8) ) w kształcie odwróconej litery U Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 ja proponuję nie łączyć pinów tylko dziurki w sockecie po prostu wkładając tam cienki drucik miedziany (obrany z izolacji 8) ) w kształcie odwróconej litery Udokładnie, też tak zrobiłem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 ja proponuję nie łączyć pinów tylko dziurki w sockecie po prostu wkładając tam cienki drucik miedziany (obrany z izolacji 8) ) w kształcie odwróconej litery UA taki drucik sie nei przerwie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Jeszcze jedno jakiej dlugosci te druciki pin do pina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 A taki drucik sie nei przerwie?? nie przerwie, a nawet gdyby to po prostu sie wybrana opcja nie włączy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Żeby nie robić syfu na forum to podpinam sie juz pod drugi temat zwiazany z moim sprzetem . Mam ta sama płyte i antka 1800+ Napiecia jakie mam to vcore 1.6 ddr 2.7 Terminator 1.29 agp 1.7 Proc chodzi stabilnie na 12.5x 135 a wtym calym programiku ze stronki na takie taktowanie kazał mi zrobic pinmoda 8O 8O 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Żeby nie robić syfu na forum to podpinam sie juz pod drugi temat zwiazany z moim sprzetem . Mam ta sama płyte i antka 1800+ Napiecia jakie mam to vcore 1.6 ddr 2.7 Terminator 1.29 agp 1.7 Proc chodzi stabilnie na 12.5x 135 a wtym calym programiku ze stronki na takie taktowanie kazał mi zrobic pinmoda 8O 8O 8O 8O 8O Hmmm Czasami sie zastanawiam po co tak kombinowac po co ci bylo podnosci o tyle te napiecia .Co dalo Ic te twoje podnoszenia napiec i ustawianie takiego mnoznaika jak bez podnoszenia napiec takei ustawie przecierz to prawi maxymalne napiecia n msi ! dobre CI radz wlacz wszystkie napiecia na auto procz napiecia kloca ustaw je na 1,60 12*170 I masz efekt! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 oki nie wiedzialem jestem nowicjuszem jezeli chodzi o podkrecanie probowałem na tych napieciach i przy cl3 (z cl2.5 standartowych) 12.5 x166 i kupa 8O zwis jak sto psow sprobuje twojej metody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Le00nn Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Dzięki za wszelkie odpowiedzi!! :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 No i lipa zrobilem tak jak mowiles i zwis :( znowu wiesz moze to wina moich pamitek ja mamm ddr 266 mhz kingstone cl2.5 a ty masz 333 mhz ram wiec moze w tym jest przeszkoa jak myslisz czy zmiana pamieci na szybciej taktowane pomoże w tym przypadku ?????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 No i lipa zrobilem tak jak mowiles i zwis :( znowu wiesz moze to wina moich pamitek ja mamm ddr 266 mhz kingstone cl2.5 a ty masz 333 mhz ram wiec moze w tym jest przeszkoa jak myslisz czy zmiana pamieci na szybciej taktowane pomoże w tym przypadku ??????????Ustaw na chama 266 na ram! i powinno dzialac ramu nie ruszaj jak jest slaby staw na standard . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 No i lipa zrobilem tak jak mowiles i zwis :( znowu wiesz moze to wina moich pamitek ja mamm ddr 266 mhz kingstone cl2.5 a ty masz 333 mhz ram wiec moze w tym jest przeszkoa jak myslisz czy zmiana pamieci na szybciej taktowane pomoże w tym przypadku ??????????Ustaw na chama 266 na ram! i powinno dzialac ramu nie ruszaj jak jest slaby staw na standard . No i lipa zrobilem tak jak mowiles i zwis :( znowu wiesz moze to wina moich pamitek ja mamm ddr 266 mhz kingstone cl2.5 a ty masz 333 mhz ram wiec moze w tym jest przeszkoa jak myslisz czy zmiana pamieci na szybciej taktowane pomoże w tym przypadku ??????????Ustaw na chama 266 na ram! i powinno dzialac ramu nie ruszaj jak jest slaby staw na standard .jak nie 170 to 166 ustaw 166*12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Napisz dokłądnie jaki masz sprzęt.Jak masz pamieći 266 mhz to daj im na amxa V i timingo normal.Powinnno isć.Też miałem kingstony 266 i pozmianie napiecia chodziły na 333 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 wlasnie anpisz dokladnie nie zapomnij o temperaturach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Napisz dokłądnie jaki masz sprzęt.Jak masz pamieći 266 mhz to daj im na amxa V i timingo normal.Powinnno isć.Też miałem kingstony 266 i pozmianie napiecia chodziły na 333 mhz Dobra moj sprzet to antek xp1800+ z msi kt4v 256ram ddr 266 cas 2.5 gf 2mx 400 32mb sdr 2 dyski 40Gb U6 i Fujitsu 6gb Nagrywara combo lg moj dzwiek to ac97 :) Bo live sie spalił :( Co do zasiłki to jakiś noname ale 350 watt podobno ma, uciagnela gf 4200 2 dyski segate karte dzwiekowa, tuner tv ,itp w sumie znajomy miał wszystkie sledzie pozajmowane w kompie i nie narzekał. Aktualnie mam ta zasiłke bo w poprzedniego kompa mi piorun trzasnoł. Biedny dureń 950:((((() z mojego dalszego sprzetu to gf 2mx 400 32mb sdr 2 dyski 40Gb U6 i Fujitsu 6gb Nagrywara combo lg moj dzwiek to ac97 :) Bo live sie spalił :( i co dalej mam sprawdzic napiecia czy jak co wogole robic ??????? Powtarzam jestem zielony jezeli chodzi o podkrecanie Aha temperatura na procu to 58 stopni przy 1800+@2000+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 A do twojego pomyslu Funfel to lipa nie wstał :( wogóle dałem mu napiece maksymalne na kości ustawilem w biosie żeby czytal je jako 333 mhz i dup .......... Nie wstał musiałem wyjać bateryjke żeby sie odpalił :( Co do pamiatek to wyjołem je i na kosciach jest napisane nanya a na labelu Kingstona widnieje napis KVR266x64c25/256 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 na jakiej technologii jest procek?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSI Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 z tego co mi wiadomo to jest 0,13 i to jest na bank Thoroughbred Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...