Skocz do zawartości
LuKaSeKbP

Minimalne wymagania win95

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie ;> na jakim sprzecie udalo wam sie to uruchomic, tzn na jakim wam sie udalo sie uruchomic o minimalnych parametrach..

mam problem:

sprzet:

celeron400MHz

32mbram

k.graf, k.muz. zintegrowana

sieciowka d-link 100mbit

HDD 260mb <--?

Instalowalem Winde normalnie.. pierwszy start i wyskakuje error ze za malo pamieci, i zeby wyzucic programy ktore kozystaja z pliku autoexec.bat bo malo pamieci??

spotkal sie ktos z cyzm takim ? :>

thx za podpowiedz [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak w temacie ;> na jakim sprzecie udalo wam sie to uruchomic, tzn na jakim wam sie udalo sie uruchomic o minimalnych parametrach..

mam problem:

sprzet:

celeron400MHz

32mbram

sieciowka d-link 100mbit

HDD 260mb <--?

Instalowalem Winde normalnie.. pierwszy start i wyskakuje error ze za malo pamieci, i zeby wyzucic programy ktore kozystaja z pliku autoexec.bat bo malo pamieci??

spotkal sie ktos z cyzm takim ? :> 

thx za podpowiedz [;

działałem na 486/40 MHz i 8MB ramu - nie było to może jakieś speed machine, ale do worda sie nawawało. NA celeronku 300 A i Matroxie g200 dałem radę divXy oglądać. Ogólnie twoja konfiguracja dla tego systemu to "cieplarniane" warunki. Będzie śmigał aż milo !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym celeronie powinno chodzić jak burza, ale jeśli się nie chce odpalić 95 (jak zakładam przynajmniej osr2) to spróbuj jeśli możesz zainstalować 98. Pewnie coś ze sprzętu się gryzie z 95, na 95 częśc sprzętu nie chodzi... Niedawno instalowałem 98se na p150 z 32mb ramu u kumpla i tyle moge powiedzieć, że chodzi lepiej niż wcześniejsze 95 które tam miał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

umnie na pracaowni z elektry jeszcze poltora roku temu jak chodzilem do teknikoom były 3 demony szybkosci w postaci 1 386 8mb ram 500 mb dysk, 2 486 16ram 1,2 dysk i wkoncu high end 3 p133 32mb ram i 4,3 gb dysk na wszystkich był win 95 i nawet skoki chodziły (na tym ostatnim ) :) , takze u ciebie powinno hulac az sie patrzy, moze masz walnie ta kop.. co jo godom orginała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 486 o 8 MB ramu dysk jak pamiętam 210 MB. Zmieścił się Windows 98, Word 97 zainstalowałem Operę bo mała i wydajna i jakoś to wszystko chodzi. do pisania w wordzie, przędlądania www się nadawał. bo w sumie do tego został złożony

na tym celeronie to nie wiem z czym masz problem, a że za mało pamięci to zapewne chodzi o pamięć pod DOS te 640KB, i przerzucenie naprzykład NC do pamięci rozszerzonej. Oj już dawno się w to nie bawiłemna 486 o 8 MB ramu dysk jak pamiętam 210 MB. Zmieścił się Windows 98, Word 97 zainstalowałem Operę bo mała i wydajna i jakoś to wszystko chodzi. do pisania w wordzie, przędlądania www się nadawał. bo w sumie do tego został złożony

na tym celeronie to nie wiem z czym masz problem, a że za mało pamięci to zapewne chodzi o pamięć pod DOS te 640KB, i przerzucenie naprzykład NC do pamięci rozszerzonej. Oj już dawno się w to nie bawiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem: 

sprzet: 

celeron400MHz 

32mbram 

sieciowka d-link 100mbit 

HDD 260mb <--?

Kpisz sobie, przecież na tym sprzęcie to win98 powinien śmigać bez większych problemów, więc problem napewno nie tkwi w wymaganiach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi