LuKaSeKbP Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 jak w temacie ;> na jakim sprzecie udalo wam sie to uruchomic, tzn na jakim wam sie udalo sie uruchomic o minimalnych parametrach.. mam problem: sprzet: celeron400MHz 32mbram k.graf, k.muz. zintegrowana sieciowka d-link 100mbit HDD 260mb <--? Instalowalem Winde normalnie.. pierwszy start i wyskakuje error ze za malo pamieci, i zeby wyzucic programy ktore kozystaja z pliku autoexec.bat bo malo pamieci?? spotkal sie ktos z cyzm takim ? :> thx za podpowiedz [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Najmniejszy konfig na którym uruchamiałem to 75Mhz, 8MB Ram, HDD 120 MB. Moze masz jakies stery nie potrzebne załadowane do Autoexec.bat i config.sys ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 a jak niemam? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 w95? Poszło na 386/33 z 4mb ramu ;] Chodziło to jak żółw, ale chodziło. Ogólnie dobrze już było na 486 z 16mb ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 jak w temacie ;> na jakim sprzecie udalo wam sie to uruchomic, tzn na jakim wam sie udalo sie uruchomic o minimalnych parametrach.. mam problem: sprzet: celeron400MHz 32mbram k.graf, k.muz. zintegrowana sieciowka d-link 100mbit HDD 260mb <--? Instalowalem Winde normalnie.. pierwszy start i wyskakuje error ze za malo pamieci, i zeby wyzucic programy ktore kozystaja z pliku autoexec.bat bo malo pamieci?? spotkal sie ktos z cyzm takim ? :> thx za podpowiedz [; działałem na 486/40 MHz i 8MB ramu - nie było to może jakieś speed machine, ale do worda sie nawawało. NA celeronku 300 A i Matroxie g200 dałem radę divXy oglądać. Ogólnie twoja konfiguracja dla tego systemu to "cieplarniane" warunki. Będzie śmigał aż milo ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Na tym celeronie powinno chodzić jak burza, ale jeśli się nie chce odpalić 95 (jak zakładam przynajmniej osr2) to spróbuj jeśli możesz zainstalować 98. Pewnie coś ze sprzętu się gryzie z 95, na 95 częśc sprzętu nie chodzi... Niedawno instalowałem 98se na p150 z 32mb ramu u kumpla i tyle moge powiedzieć, że chodzi lepiej niż wcześniejsze 95 które tam miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 umnie na pracaowni z elektry jeszcze poltora roku temu jak chodzilem do teknikoom były 3 demony szybkosci w postaci 1 386 8mb ram 500 mb dysk, 2 486 16ram 1,2 dysk i wkoncu high end 3 p133 32mb ram i 4,3 gb dysk na wszystkich był win 95 i nawet skoki chodziły (na tym ostatnim ) :) , takze u ciebie powinno hulac az sie patrzy, moze masz walnie ta kop.. co jo godom orginała? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 na 486 o 8 MB ramu dysk jak pamiętam 210 MB. Zmieścił się Windows 98, Word 97 zainstalowałem Operę bo mała i wydajna i jakoś to wszystko chodzi. do pisania w wordzie, przędlądania www się nadawał. bo w sumie do tego został złożony na tym celeronie to nie wiem z czym masz problem, a że za mało pamięci to zapewne chodzi o pamięć pod DOS te 640KB, i przerzucenie naprzykład NC do pamięci rozszerzonej. Oj już dawno się w to nie bawiłemna 486 o 8 MB ramu dysk jak pamiętam 210 MB. Zmieścił się Windows 98, Word 97 zainstalowałem Operę bo mała i wydajna i jakoś to wszystko chodzi. do pisania w wordzie, przędlądania www się nadawał. bo w sumie do tego został złożony na tym celeronie to nie wiem z czym masz problem, a że za mało pamięci to zapewne chodzi o pamięć pod DOS te 640KB, i przerzucenie naprzykład NC do pamięci rozszerzonej. Oj już dawno się w to nie bawiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 jak w temacie ;> na jakim sprzecie udalo wam sie to uruchomic, tzn na jakim wam sie udalo sie uruchomic o minimalnych parametrach.. mam problem: sprzet: celeron400MHz 32mbram k.graf, k.muz. zintegrowana sieciowka d-link 100mbit HDD 260mb <--? Kpisz sobie, przecież na tym sprzęcie to win98 powinien śmigać bez większych problemów, więc problem napewno nie tkwi w wymaganiach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 win95 na prockach około 350-400MHz i powyżej faktycznie ma jakies problemy spowodowane za dużą szybkością proca, z tego co pamiętam (w pracy mam na starym kopmpie win95 na k6 350) potrzebna jest jakaś łatka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Ja miałem Win95OSR2 na C500 128Ram i 4,3GB i zero problemów. a Win98 instalowałem na P100 16MB Ram ale to była tragedia. W czasie instalacji winda wrzeszczała non stop o dyskietke 1,2,3,4,5,6, itd :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 na laptopie 486/33 4MB chodzil mi, ale o pracy na nim mozna bylo tylko pomarzyc, wymaga min. 16 MB tak mi sie wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@di Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 P133Mhz 16Ram i HDD 100mb a sam Windows zajmował 10mb po odchudzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...