Skocz do zawartości
tomekaa

HELP!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronce bios.pnet.pl napisane jest że należy włożyć czystą dyskiete do napęde przejść do trybu ms-dos i wpisać format a:/s!! Robie to samo o po wpisaniu format a:/s wyskakuje mi informacja że dyskietke startową moge zrobić w panelu sterowania. Tylko że jak ją tam zorbie to zajmuje 3/4 miejsca na dyskietce i nie mam jak upchnąć biosu i programu flaszującego??

prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to wystarczy, napewno bo nie chce sobie skopać płyty??

na dyskietce powinno zostać:

IO.sys (podsystem wyejścia wyjścia systemu MS DOS)

MSDOS.sys (plik systemowy)

command.com (interpreter poleceń)

oprócz tego nie ma być nic na dyskietce z plików systemowych

wgraj tam bios i program flasciach!ący i do dzieła !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> nic nie działa

napisz do mnie na priv - to podeśle ci dyskietkę systemową (samoropakowywalny plik *.exe) - wywalisz wszystko oprócz tych plików które wcześniej podałem, a jak coś spieprzysz to zawsze masz obraz dyskietki w poczcie

wal na wojwar@yahoo.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potrzebne sa 2 dyskietki, jedna to dyskietka starujaca zrobiona przez ta komende format a: /s, a na drugjej nagrywasz bios. uruchamiasz kompa z dyskietki startujacej jak juz sie uruchomi to wkladasz dyskietke z biosem i odpalasz program z niej do upgredu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi