LuKaSeKbP Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Ukonczylem budowe/modernizacje sieci komputerowej w pewnej firmie. Niewiem ile zazyczyc sobie pln`ow za to: -konfiguracja winxp home do wspolpracy z DSL + rozdzielenie przez ICS na inne komputery -1przeinstalowanie win98 + instalacja karty sieciowej -1format + duzo pieprzenia sie ze sprzetem+k.sieciowa -wlozenie w 3pc kart sieciowych +skonfigorwanie sieci +dostep do netu -wieszanie kabli 6h na podnosniku :roll: , +ze 3po budynku, Jest taka sprawa ze ja poprostu wymienialem siec BNC + doprowadzilem siec do innego kompa. Wiec mailem ulatwienie z zucaniem kabli (wiedzialem jak maja isc). Podsomowanie: 1.uruchomienie sieci stale ip 2. uruchomienie DSL`a + podzielenie go 3. 2przeinstalowane windy 4.3instalacje kart sieciowych w kazdym kompie jest net, pelny dostep do sieci Ile za to firmy biora? Jakies linki itp dzieki za rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot-dog Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 ja bym wziol jakies 400 - 600 zł PS nie ma ktos takiej fuchy gdzies w okolicach dawnego wojewodztwa zielonogórskiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 -konfiguracja winxp home do wspolpracy z DSL + rozdzielenie przez ICS na inne komputery : 200 PLN -1przeinstalowanie win98 + instalacja karty sieciowej 100 PLN -1format + duzo pieprzenia sie ze sprzetem+k.sieciowa 100 PLN + 100 PLN za kazda godzine pieprzenia sie -wlozenie w 3pc kart sieciowych +skonfigorwanie sieci +dostep do netu 50 PLN / sztuka -wieszanie kabli 6h na podnosniku , +ze 3po budynku, 100 PLN za godzine Czyli razem tam w zaleznosci od przelicznikow i perspektywicznosci klienta w okolicach 1000-1500 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieszko Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 możesz też policzyć po prostu stawkę godzinową od 50-90 zł za godzinę zasadniczo nie ma co oszczędzać cudzej kieszeni jeżeli jedna prowadzisz jakąś działalność gospodarczą i możesz ich zaopatrywać w sprzęt i materiały to możesz też zaproponowąć stałą opiekę (ze stałą opłatą mieszęczną). Tedy zawsze będą kupować u ciebie i z twojego polecenia, więc jest o co zawalczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 To ja jestem FRAJERRRRRRRRRRRRRRR bo za podobne rzeczy nie biore nic a tu taka kase moge trzepac . ALE JESTEM LAMA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtr Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 ja biore za takie cos 500pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Nawet do 2KPLN jak typ jest bogaty. Zależy ile w to energii się wkłada i jak się z typem współpracuje (np. czy nie wciska swoich teorii) ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 no koledzy maja racje; za takie uslugi sie bierze nie od tego co sie zrobilo tylko na ile klient wyglada; chyba ze masz przewrazliwione sumienie; no poza tym to ile zazadasz swiadczy o tym jak wysoko sie cenisz; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 no koledzy maja racje; za takie uslugi sie bierze nie od tego co sie zrobilo tylko na ile klient wyglada; chyba ze masz przewrazliwione sumienie; no poza tym to ile zazadasz swiadczy o tym jak wysoko sie cenisz;hmm ;] ale ja jestem gowniarz 16lat.. & nie wystawie im jakiejs faktorki czy cos, a oni z kasy tylko na faktore pieniadze moga wyplacic wiec trzeba kmbinowac [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...