michael_21 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 mam nadzieje ze na tym forum mi ktos pomoze ;) a wiec, problem moj tkwi po podkreceniu graki na ponad 400 mhz ,a mianowicie spada wtedy napiecie +5V na okolo 4.7V a nawet niekiedy nizej i obraz staje w miejscu ,wydaje mi sie ze wlasnie powoduje to ten spadek napiecia gdyz po zmniejszeniu taktu cpu na 2200 mhz i vcore 1.550 dalo sie ja podkrecic na 405 co wczesniej nie bylo mozliwe ,dopiero przy ponad 410 pojawil sie znowu ten problem :( ...co wy o tym myslicie i czy zmiana zasilacza cos pomoze ;) .....acha mam zasilacz levicom 450 W (reszta patrz sig) pozdrawiam i dzieki za pomoc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Jak masz możliwosćto zapodaj specyfikacje tej zasiłki bo z nazwy to jest dla mnie egzotyczna. No i oczywiście jak masz możliwosćto podłącz jakiś inny zasilacz lub od swojego odłacz wszystko poza niezbędnymi komponentami i wtedy testuj. Jednak spadek +5 poniej 4,8 to zagrozenie dla stabilnosci wiec chyba mozesz sie domyslac odpowiedzi na swoje pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 To ta zasiłka? http://www.levicom.de/shop/modules.php?op=...pnprodukt&id=23 Czy ta? http://www.levicom.de/shop/modules.php?op=...pnprodukt&id=22 Czy jeszcze inna? Bo jak ta pierwsza, to troche śmieszna bo ma 450W i 32A na linii 5V- a mój fortron 300W ma 30A... Podaj linka albo przepisz specyfikację prądową swojego zasilacza, to pokombinujemy, jak pisał kolega. Update: ktoś mógłby zacząć importować to do polski, bo sprzęt wygląda całkiem do rzeczy, a ceny niezłe -- zwłaszcza panele wyglądają całkiem całkiem 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 niestety nie mam drugiego zasilacza wiec dlatego sie pytam ,tak bym juz dawno przetestowal :( i jesli trzeba wymienil :) levicom 450W +5V-30A +3.3V-28A +12V-15A -12V-0.8A -5V-0.3A 3.3V i 5V total output 210W taki wynik jest jak cpu pracuje na 2400 mhz i 1.700 vcore a graka na standardowach ustawienich : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Eeee, ale jak ten zasilacz ma mieć 450W z taką specyfikacją? Ma rzeczywiście dokładnie takie amperaże, jak mój poczciwy fortron 300W z allegro- co do amperka, na każdym napięciu. Przykro mi, ale ten zasilacz NIE MA PRAWA uciągnąć Twojej konfiguracji -- poprostu nie możliwe :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Patrząc na tego screena to powiem że te 450W to chyba pisze na opakowaniu. Ja na swoim chieftec'u przy procu na 2320MHz v core 1,775, vdd 1,95 fsb 220 mam 5v=4,95 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 dzieki za pomoc ....trzeba bedzie sie rozejzec za nowym zasilaczem :) .....ach znowu wydatek :evil: pozdrawiam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Eeee, ale jak ten zasilacz ma mieć 450W z taką specyfikacją? Ma rzeczywiście dokładnie takie amperaże, jak mój poczciwy fortron 300W z allegro- co do amperka, na każdym napięciu. Przykro mi, ale ten zasilacz NIE MA PRAWA uciągnąć Twojej konfiguracji -- poprostu nie możliwe :? Ma, ale "PMPO" z 15 - 20 sek. :lol: Tak ludzikow w penis pakuja :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 BTW teraz zauważyłem: proc startuje Ci na 2200Mhz przy 1.55V??? 8O 8O 8O Kolega się nie pomylił? :roll: Edit: pozazdrościć chyba? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 ten akurat byl przy obudowie ,jak bym wiedzial ze to takie go...o bym w innym sklepie kupil :( edit. na vcore 1.500 idzie bez problemu do 2150 mhz ;) ...a vcore moge tylko do max 1.750 ustawic dlatego tylko 2400 mhz ;( pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 a co powiecie na ten : enermax Leistung in (Watt): 460 Bauart: ATX - FMA Strom Leitungen: 8x 5.14", 2x 3.5" DC Output +3.3VDC (A): 35 DC Output +5VDC (A): 35 DC Output -5V (A): 1 DC Output +5Vsb (A): 2.2 DC Output +12VDC (A): 33 DC Output -12V (A): 1 Lüfter: 2, Active PFC (Lüfter sind Regelbar) Zubehör: Handbuch, Stromkabel (Schukostecker) Besonderheiten: Noise Lüfter, sehr leise pozdrawiam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Nie; to dobry zasilacz, ale nie. Szukaj takiego z minimum 40A na linii 5V. Chieftec 420W jest niedrogi a dobry, acz ostatnio zdarza się niepokojąco dużo niedorobionych egzemplarzy nie trzymających fabrycznie napięć :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 znalazlem z tej samej firmy czyli Levikom ,niedrogi i troche mocniejszy ;) jego dane : Leistung in (Watt): 550 Bauart: ATX Strom Leitungen: 8 DC Output +3.3VDC (A): 37 DC Output +5VDC (A): 45 DC Output -5V (A): 1 DC Output +5Vsb (A): 2 DC Output +12VDC (A): 21 DC Output -12V (A): 1 Lüfter: 2, 90mm Lüfter Zubehör: Stromkabel (Schukostecker) Besonderheiten: Ultra Silent Modell qrde tylko nie pisze ze jest cichy :?...hmmm no albo ten : zalman Leistung in (Watt): 400 Bauart: ATX Strom Leitungen: 5 DC Output +3.3VDC (A): 28 DC Output +5VDC (A): 40 DC Output -5V (A): 0.3 DC Output +5Vsb (A): 2 DC Output +12VDC (A): 15 DC Output -12V (A): 0.8 Lüfter: 1 (temperaturgeregelt) Zubehör: Adapterkabel um bis zu vier Gehäuselüfter am vierpoligen Anschluss des Netzteils anzuschliessen Besonderheiten: super Noise, fast lautlos, Aktiv-PFC, Pentium 4 geeignet ten drugi by mi lepiej odpowiadal gdyz jest bardzo cichy i nie dmuchal by cieplego powietrza do obudowy ;) pozdrawiam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 albo lepiej tego tylko ze kosztuje 119 € blackline +3,3V: 26A +5V: 52A +12V: 28A -5V: 1.0A -12V: 0.8A +5Vsb: 2.5A :D pozdrawiam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...