Skocz do zawartości
_Vip_

Wydajnosc chlodzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w kompie takie chlodzenie jak na www.moded-kompz.prv.pl(ciche chlodzenie).Pytanie brzmi czy to schlodzi Xp1800+@2000+ bo mam zamiar zaniedlugo zainwestowac w taki sprzecik.Na obecnym niekreconym duronie kiedy to pisze mam 41'C,a w obudowie mam 25'C.Przy podkreceniu ( Vcore 1.8 )w spoczynku jest 52'C natomiast przy graniu czy obrobka video max.64'C(tzn. tak bylo kiedys bo teraz jest ukruszony i dochodzi do 70'C).Wszystkie wiatraki chodza na 5V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezuuuu 70 st  :!:  Puść te wiatraki troche szybciej nie bądź BARBARZYŃCĄ  :!:  albo zmień cały cooler.

70 jest po ukruszeniu,wczesniej bylo max 63-64.Dlatego go zwolnilem na 850MHz.Poprostu ten proc zdycha i tyle :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak 63-64 st. to już nie barbarzyństwo tylko święta Inkwizycja 8O .

Zdycha to twoje chłodzenie a nie procek.

Zresztą jak zawsze miałeś taką temp. i do tego kręcony proc to nic dziwnego ,że może niedługo wyzionąć ducha... w imie ciszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam ,że masz dziwnego procka albo nieprawidłowe wskazania. Przy takiej temp. to radiator powinien być gorący co jest możliwe przy jego małych rozmiarach lub procku ,który wydziela d. duze ilości ciepła. Duron do takich nie należy. :idea: Może ci radiator nie dolega ? Sprawdź jego temp. jak bedzie ledwo ciepły to jasna sprawa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde musze sie pochfalic !

Mam 37 *C na procq !!! 8O (w windzie offkozz)

zmienilem uklad wentyli (jeden wywalilem nawet)

W budzie mam 24*C przy temp otoczenia 21*C, wiem ze latem bedzie gorzej :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe Reed niezle, ale powiem ci ze jak 3 dni temu pociolem kabel od cdroma to mam 34 idle i po 96 godzinach pod UD doszlo do 41 a grach np mohaa jedi II jest 39. Uzywam EVERCOOLa 725 cos tam i polecam wszystkim jest znakomity (po 4 dniach pracy non-stop radiator jest ledwo co cieply).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe Reed niezle, ale powiem ci ze jak 3 dni temu pociolem kabel od cdroma to mam 34 idle i po 96 godzinach pod UD doszlo do 41 a grach np mohaa jedi II jest 39.  Uzywam EVERCOOLa 725 cos tam i polecam wszystkim jest znakomity (po 4 dniach pracy non-stop radiator jest ledwo co cieply).

Jaki JEDI II ???

Czekam na JEDI OUTCAST, bedzie wypas, mam trailer do tej gry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy takiej temperaturze to kto by sie bawil w o/c pomysl nad chlodzeniem jesli chodzi o XP to potrzebne jest naprawde wydajne w szczegolnosci ze chcesz ja krecic jak wiadomo AMD XP jest bardzo wrazliwy na skruszenie jadra wiec przydala by sie ta pierdulka chyba nazywa sie: Copersmitch czy cos takiego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki JEDI II ???

To sie nazywa: Jedi Knight II: Jedi Outcast :D

BTW mam juz dawno ta gre ale na moim voodoo3 wyglada tak, ze darawalem sobie gre :x (brak nieba przemilcze). Musze wyczarowac radeona :D. Jak chcesz to moge poszukac linka do tego, tylko napisz mi na maila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe Reed niezle, ale powiem ci ze jak 3 dni temu pociolem kabel od cdroma to mam 34 idle i po 96 godzinach pod UD doszlo do 41 a grach np mohaa jedi II jest 39.  Uzywam EVERCOOLa 725 cos tam i polecam wszystkim jest znakomity (po 4 dniach pracy non-stop radiator jest ledwo co cieply).

Tasiemki tez mam zrobione na okraglo :)

Wszystkie kabelki zasilajace pospinalem opaskami w ladne peczki,

Teraz obieg luftu jest optymalny :)

W grach troszke sie "poci" , po 2 h gry w RTCW mial bodajze 44*C

Volcano tez jest wydajny zajebiscie (+coppershim) ale cichszy by mogl byc :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki JEDI II ???

Mam ta giere (Jedi Knight II Jedi Outcast) od jakis 3 dni i mowie wam wypas na maxa pierwsze fpp, ktore mnie oderwalo od mohaa :)). A tak wogole to gram w 1600x1200 32 bit detale na maxa i chodzi bosko.

Co llepsze to mozna grac multiplayer w necie na piracie tylko rozdzialke zmiejszona mam do 1280x1024 bo juz nie wyrabia przy takiej sieczce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro wszyscy się chwalą to czemu nie :wink:

Moje chłodzenie nie należy do najcichszych ale głośne za bardzo też nie jest :D

Na procku jak w configu mam:

Win(idle) 32^C

Max(stress) 35^C

Temperatury przy otoczeniu w granicach 21-23

I co wy na to?

Aha samo powietrze, żadnej wody, koreczek w środku i 11 wentyli (ale to najcichsze jakie dało się znaleźć, a Delta ma regulator obrotów podpięty)

Ostatnio zauważyłem, że najgorszy dźwięk wydobywa z siebie BlueORB, może dlatego, że pracuje skierowny w dół. Jak to jest u was, z BlueORB'ami, może Crystal będzie lepszej jakości (mój Blue jakoś dziwnie terkocze)?

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro wszyscy się chwalą to czemu nie  :wink:  

Moje chłodzenie nie należy do najcichszych ale głośne za bardzo też nie jest   :D  

Na procku jak w configu mam:

Win(idle) 32^C

Max(stress) 35^C  

Temperatury przy otoczeniu w granicach 21-23

I co wy na to?

Aha samo powietrze, żadnej wody, koreczek w środku i 11 wentyli (ale to najcichsze jakie dało się znaleźć, a Delta ma regulator obrotów podpięty)

Ostatnio zauważyłem, że najgorszy dźwięk wydobywa z siebie BlueORB, może dlatego, że pracuje skierowny w dół. Jak to jest u was, z BlueORB'ami, może Crystal będzie lepszej jakości (mój Blue jakoś dziwnie terkocze)?

Pozdrawiam,

Duncan jaki cooler masz na CPU ? :?:

Jezeli Volcano7, to powiedz mi, czy on tez wydaje takie dziwne dzwieki jak startuje ? 8O

Po okolo 10 sek jak wejdzie na wyzsze obroty , to juz normalnie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy kupiłem Blue Orba to nic nie słyszalem tylko szum potem zaczął terkotać Orange Orb jeszcze nie terkocze a Crystal zaczął po miesiącu potwornie trzeć to go zdjąłem z karty zerwałem ten grill na górze trochę go odsunąłem od wiatraka i juz jest cicho.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli Volcano7, to powiedz mi, czy on tez wydaje takie dziwne dzwieki jak startuje ? 8O  

Mój cooler jest w Configu i v7 to to nie jest ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój cooler jest w Configu i v7 to to nie jest ;-)

:oops: no tak , nie przeczytalem :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...