Janusz_K Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2003 Siemka. Mam taki dziwny przypadek. W mojej sieci co jakas godzinke cos pada i nikt nie ma netu. (Siec na Neo+) Wyglada to tak ze siedzem sobie i nagle bach nie ma netu. Pinguje stronki i nic, bez odzewu :( Takie cos sie robi na wszystkich kompach, czyli to nie wina kompa. Polaczenie w sieci to modem --> router (3 osoby do routera) --> switch (chyba 10 osob) i internet pada tym od routera i od switcha. Jak "admin" jest to resetuje router. Jezeli go nie ma to polaczenia nie ma przez jakies 10 minut i samo wraca do normy. Takie rozlaczanie nie jest regularne. czasami caly dzien spokuj a czasami potrafi pare razy na godzine pasc :( Jezeli ktos ma jakies pomysly co to moze byc niech pisze bo to sie robi meczace !!! Nie jest to wina swith bo testy robilismy na 3 roznch !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Prawdopodobnie pada z powodu za dużej ilości połączeń (często takie rzeczy generują programy p2p typu osioł). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieszko Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Innym powodem może być modem tepsy. Spotkałem się już z czymś takim. Ponadto tepsa zdaje sobie z tego sprawę i nie jest zdziwiona reklamacjami........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz_K Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 a czy da sie to jakos sprawdzic dokladniej czy to problem modemu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Ja mysle ze to jest przekroczony limit na net jak mniemam kazda siec ma ograniczony limit gb na usera , gdy mialem adsl tez tak mialem i tez myslalem ze to modem niestyt to nie byl modem ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...