Skocz do zawartości
Avandrel

lcd 17" sony s71r - moje wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie zakupiłem wyżej wymieniony monitorek, tu są parametry: http://www.monitory.com.pl/?click=1&id_mon...105b4d4d66bf866

Na pierwszy rzut oka super, tylko miałem pewne problemy z wyregulowaniem fazy. Obraz ostry, dobre kolory. Praktycznie brak smużenia. Tylko wydaje mi się że mnie oczy bolą od niego bardziej niż na crt 8O - może coś źle ustawiłem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam samsunga SM 171p i tez jestem w 100% procentach zadowolony , i wreszcie jestem spokokojny o oczy :) , nie ma zadnych smuzen lux monitorek takze polecam wszystkim .

PS avandrel ten twoj soniak ma wyjscie DVi ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przed kupnem monitora LCD, długo się wahałem czy kupić w wyjściem DVI czy bez (spora różnica w cenie, ale czy w jakości obrazu?). Moje wahania się skończyły kiedy zobaczyłem obraz generowany (niepokojąco wyraźny i ostry :) przez nowy model Iiyama E380S z wyjściem D-Sub.

Ustawieniem ręcznym Clock i Phase nie musiałem się w ogóle bawić, przycisk auto zrobił to za mnie tak że lepiej już nie można.

Co do wzroku to mogę się wpatrywać godzinami w panel i nie odczuwam skutków ubocznych a przy CRT oczy szybko się męczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam takie pytanko, jest jeszcze jeden model Soniaka oprucz S71r a dokładnie S71 jest on tanszy od tego poprzedniego srednio o 400zl moglibyscie powiedziec czym one sie roznia?

S71 ma DUŻO gorsze parametry od s71r. Zobacz na www.monitory.com.pl - można u nich wybrać monitor a kupić tam gdzie taniej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...