Skocz do zawartości
daen

SSE?

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie dlatego to dla mnie jest troche dziwne. Ten procek kupilem 2 tygodnie temu, przedtem mialem Durona i SSE bylo. Teraz przypadkiem zauwazylem ze w tym procku nie wyswietla. Wie ktos dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEST SSE  JEST SSE  JEST SSE JEST SSE

Albo sie bawiłeś paintem albo niewiem co bo mi na tej MOBO pokazuje wszystko OK

Nie, niczym sie nie bawilem :)

Chyba nie zakladalbym topic'u gdyby wszystko bylo OK...

WTF? :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciag z 3DMark2001 SE (to samo w PCMark2002).

Manufacturer: AMD

Family: ThoroughBred

Internal Clock: 1.53 GHz

Internal Clock Maximum: 1.53 GHz

External Clock: 66 MHz

Socket Designation: Socket-A

Type: Central

Upgrade: LIF Socket

Capabilities: MMX, CMov, RDTSC, 3DNow!, Extended 3DNow! - chyba tu powinno byc napisane...

Version: Model 8, Stepping 1

CPUID: 0x00000681

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozliwe, ze plyta nie widzi, bo ona w gruncie rzeczy nie obsluguje w ogole Athlon'ow XP, ale po update BIOS'u procek poszedl, dzieki czemu nie musialem kupowac nowej plyty. Nie wyswietla znaczy tez, ze nie uzywa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozliwe, ze plyta nie widzi, bo ona w gruncie rzeczy nie obsluguje w ogole Athlon'ow XP, ale po update BIOS'u procek poszedl, dzieki czemu nie musialem kupowac nowej plyty. Nie wyswietla znaczy tez, ze nie uzywa?

Jeśli piszesz ze ona nie obsługuje XP to domyslam sie ze masz najstarszą wersje tej płyty. Na mojej nawet na pudełku pisało ze obsługuje XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty gadasz ta płyta normalnie jak każda inna obsługuje oficialnie Athlony XP.

Niewyświetla ale i tak używa!! Sprawdz wydajnosc w sisofcie i porówaj z innymi procaqmi tego typu i bedziesz wiedzial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty gadasz ta płyta normalnie jak każda inna obsługuje oficialnie Athlony XP.

No nie obsluguje... Pewnie najstarsza wersja.

Duron - max 950 MHz

Athlon - max 1400 MHz

Jak ja kupowalem nie obslugiwala jeszcze XP, bo one dopiero chyba wychodzili na rynek. Nie pamietam dokladnie. Zakupiona w pazdzierniku 2001.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mylisz sie. Morgany były od 900 MHz.

Pokaż mi tylko gdzie tak pisze to z chęcią przyznam Ci rację - a jeszcze lepiej- z miejsca kupię taki procesor :) Bo nawet jeśli były to w Polsce takich raczej nie uświadczysz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mylisz sie. Morgany były od 900 MHz.

Pokaż mi tylko gdzie tak pisze to z chęcią przyznam Ci rację - a jeszcze lepiej- z miejsca kupię taki procesor :) Bo nawet jeśli były to w Polsce takich raczej nie uświadczysz
Źródło>> strona AMD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok - znalazłem odpowiedni .pdf - ale czy ktokolwiek widział na oczy durona morgana poniżej 1000 ?? - bo nie wydaje mi sięzeby były takie handlowo dostępne

do daen :

nie masz się co przejmować nieobecnością SSE jeśli w benchmarkach wypadasz podobnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok - znalazłem odpowiedni .pdf - ale czy ktokolwiek widział na oczy durona morgana poniżej 1000 ?? - bo nie wydaje mi sięzeby były takie handlowo dostępne

do daen :

nie masz się co przejmować nieobecnością SSE jeśli w benchmarkach wypadasz podobnie

W POLSCE min jaki miałem w rękach i jaki wogóle widzialem to był 1000Mhz,ale skoro gostek mial 900 MORGANA to i pewnie brał go w POLSCE. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko mi się już chszani ( z nerwów :|) . Morgany były od 1000 Mhz włacznie do 1400 Mhz.

Chyba, że zaczniemy wliczać układy do laptopów, to tam rzeczywiście były też 900-tki, że o Athalon 1400 XP tylko wspomnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...