CobraVerde Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 mam głośniki 5.1 podłączone standardowo do wyjść na płycie głównej ale potrzebuję teraz zwolnić Line-in, żeby podłączyć audio z tunera TV. ma płycie jest chyba cennector do podłączenia dodatkowego panela/śledzia audio. gdzie kupić takiego śledzia z wyjściami, żeby podłączyć do niego tylnie głośniki ? pytałem w paru sklepach ale nie mają :( i jak zrobić żeby prawidłowo działało standardowe Line-in i dodatkowe wyjścia ? robił już ktoś tak ? proszę o poradę i wskazówki pozdrawiam :) update: czy coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15575313 mi się przyda ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Ja takie coś kupiłem i wielkie G. Nie da się tego normalnie podłaczyć. W tym "brackecie" masz podłaczenie do wszystkiego naraz (cyfrowe i analogowe) a na płycie 8RDA+ to jest osobno.... Musiałbyś chyba rozpiłować tą wtyczkę i wtedy próbować podłączyć...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 pomijając kwestie nie pasującej wtyczki. Czy samo urządzenie działa poprawnie? Jak wygląda sprawa wykorzystania złącz cyfrowych? Głównie chodzi mi o złącze optyczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 mam głośniki 5.1 podłączone standardowo do wyjść na płycie głównej ale potrzebuję teraz zwolnić Line-in, żeby podłączyć audio z tunera TV. ma płycie jest chyba cennector do podłączenia dodatkowego panela/śledzia audio. gdzie kupić takiego śledzia z wyjściami, żeby podłączyć do niego tylnie głośniki ? pytałem w paru sklepach ale nie mają :( i jak zrobić żeby prawidłowo działało standardowe Line-in i dodatkowe wyjścia ? robił już ktoś tak ? proszę o poradę i wskazówki pozdrawiam :) update: czy coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15575313 mi się przyda ? Ja z tego powodu co piszesz (potrzebuje miec FrontOut, RearOut, Line-In i Mic-In) nie sprzedalem mojego SB Live! i chyba na chwile obecna to najmniejsze zlo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 pomijając kwestie nie pasującej wtyczki. Czy samo urządzenie działa poprawnie? Jak wygląda sprawa wykorzystania złącz cyfrowych? Głównie chodzi mi o złącze optyczne. Niestety, ale nie udało mi się tego podłączyć. Niedość, że wtyczka ma 2 rzeczy w 1, to nawet jak próbowałem podłączyć tylko część (odpowiedzialną za dodatkowe wyjścia analogowe) okazało się, że jest to jakby "odbicie lustrzane" wymaganej wtyczki. Wtyczka ma jeden otwór zaślepiony i on blokuje możliwość podłączenia. Podłaczać samego wyjścia cyfrowego nie próbowałem, bo nie było takiej konieczności (chodziło tylko o dodatkowe wyjścia analogowe) a poza tym nie miałbym tego jak sprawdzić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntiL Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 krootki - moglbys zobaczyc co ze zlaczem optycznym? Mi zalezy glownie na tym. W siriusie SPDIF do Epoxa kosztuje 91zl !! Jak bedzie wszystko ok ze zlaczem cyfrowym to chyba wezme to z allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Ale nie mam nawet sprzętu do sprawdzenia złacza cyfrowego :( Poza tym to komputer ojca a nie mieszkam z nim, więc naprawdę ciężko mi będzie to sprawdzić. Dzisiaj lookne na instrukcję Epoxa i ten bracket i zobaczę czy w ogóle będzie istniała możliwość podłączenia tego ustrojstwa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntiL Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 To w takim razie sprawdz czy da sie to wogole podlaczyc, a czy bedzie dzialac bede musial przekonac sie sam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 i Właśnie wychodzi ten problem o którym ostatnio wspominałem przy 8RDA+, co z tego że ma niby nieoficialnie SoundStorma jak nie ma dodatkowych wyjść analogowych i cyfrowych. :( Jak ostatnio sprawdzałem na stronie EPOXA, to nie ma on w ofercie sledzia tylko z wyjściami analogowymi. Jest w ofercie śledź z wyjściami analgowymi i cyfrowymi SPDIF ale jak ktoś już tu zauważył troszkę kosztuje I co z tego że zaoszczędziliśmy na płycie (8rda+) jak dodamy cene braceta to mamy tyle co za ABITA NF7-s -śledź czy jak kto woli bracket do FICa kosztuje 19zł (analogowy) -do solteka kosztuje 49zł ale ma wyjścia cyfrowe i analogowe a cena EPOXA no cóż już ją znamy :cry: Oczywiście przeciez można samemu pomajsterkować i zrobić wyprowadzenia z płyty subwoofera i tylnych (surround) koszt parę złotych na gniazda typu jack, trochę pomysłowości i dwie ręce, pod warunkiem że nie dwie lewe :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Marasek, tylko dobrze by było gdyby ten od Solteka pasował :evil: AnitL - ten bracket od Solteka na 99% da się podłączyć do SPDIF. I myślę, że prawie na pewno będzie działał. Jak widzę wtyczkę to problem jest tylko z wyjściami analogowymi, a cyfrowe powinno działać normalnie. Myślę, że można znaleźć takie dwie wtyczki 2x3 otwory i przełożyć te kabelki z wtyczki od Solteka i wsio będzie hulało. Heh, natchnęliście mnie do tego - poszukam takich dwóch wtyczek i spróbuje to "przerobić" o efektach dam znać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 22 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2003 Sorki za odgrzebanie starego tematu, ale moze sie komus przyda moje rozwiazanie. Otoz jezeli ktos potrzebuje analogowego Rear Outa i Line-In na raz to na plycie obok pinow CD-Audio jest tez Aux IN. Wystarczy zrobic sobie sledzia z gniazdem np mini jack i z drugiej strony podpiac to wlasnie do Aux In, wowczas mamy to co chcielismy (mozna tez podpiac to do CD-Audio piny sa takie same (Left,Ground, Ground, Right) . Ja tak zrobilem, ale z przykroscia musze stwierdzic, ze dzwiek z Soundstorma nie umywa sie do prostego SB Live, wiec zostaje przy zewnetrznej karcie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...