batkm Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 jak w temacie bo te seryjne to sa lipne.pomozcie pracuje nad muzyka a tamte sa za słabe,z góry dzieki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Tzn, chodzi Ci o soundfonty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 http://alive.singnet.com.sg/download/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batkm Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 chodzi o soundfonty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 W zasadzie jedyne godne polecenia soundfonty (zgodne z General MIDI) to Utopia, ale nieoficjalnie raczej ich nie ściągniesz, trzeba zapłacić: http://www.utopiasd.com Proponuję Ci inne rozwiązanie którego ja również używam - ściągnij sobie ze strony Yamahy programowy syntezator SYXG-50 (jest tam wersja pod Windowsy 9x oraz XP/2000 WDM): http://www.yamaha.co.uk/xg/html/midplug/m_mid8.htm Jest to wersja trial 30-dniowa, ale dla chcącego nic trudnego :) Oprócz wysokiej jakości próbek brzmień instrumentów zyskasz ponadto pełną zgodność ze standardem XG (Yamaha) i TG300B (Roland). Ściągnij ten soft i posłuchaj sobie przykładowych utworków - zobaczysz, że XG naprawdę rządzi :D Aha bym zapomniał - wersja pod XP/2000 jest nowsza i działa dużo lepiej. W internecie jest bardzo dużo gotowych aranżacji XG, wystarczy wpisać w wyszukiwarce XG MIDI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matroks Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 wyrażę swoją opinię : YAMAHA S-YXG 50 to naprawdę fajne brzmienie i rzeczywiście zdecycowanie lepsze od GM problem następuje jednak jeśli chcemy na tych próbkach grać za pomocą klawiatury podłączonej do kompa przez midi in. pojawia się opóźnienie między naciśnięciem klawisza a usłuszeniem dźwięku używając sound fonty nie ma tego problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matroks Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 wracając do pierwszego topic'a : chciałbym spytać, czy udostępnianie soundfontów jest legalne? np. mam CASIO WK-3500, przesampluję je i podaję gotowe banki do ogólnego dostępu. mam także sound fonty pościągane z różnych miejsc, kolekcjonowane przez pewien czas jeśli pojawiłby się ruch, to jestem w stanie otworzyć serwer ftp, na którym możnaby rozkręcić wymianę sound fontami czekam na komentarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...