Skocz do zawartości
batkm

skąd sciagnać banki brzmień do s.b. live 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

W zasadzie jedyne godne polecenia soundfonty (zgodne z General MIDI) to Utopia, ale nieoficjalnie raczej ich nie ściągniesz, trzeba zapłacić: http://www.utopiasd.com

Proponuję Ci inne rozwiązanie którego ja również używam - ściągnij sobie ze strony Yamahy programowy syntezator SYXG-50 (jest tam wersja pod Windowsy 9x oraz XP/2000 WDM): http://www.yamaha.co.uk/xg/html/midplug/m_mid8.htm

Jest to wersja trial 30-dniowa, ale dla chcącego nic trudnego :)

Oprócz wysokiej jakości próbek brzmień instrumentów zyskasz ponadto pełną zgodność ze standardem XG (Yamaha) i TG300B (Roland). Ściągnij ten soft i posłuchaj sobie przykładowych utworków - zobaczysz, że XG naprawdę rządzi :D Aha bym zapomniał - wersja pod XP/2000 jest nowsza i działa dużo lepiej. W internecie jest bardzo dużo gotowych aranżacji XG, wystarczy wpisać w wyszukiwarce XG MIDI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyrażę swoją opinię : YAMAHA S-YXG 50 to naprawdę fajne brzmienie i rzeczywiście zdecycowanie lepsze od GM

problem następuje jednak jeśli chcemy na tych próbkach grać za pomocą klawiatury podłączonej do kompa przez midi in. pojawia się opóźnienie między naciśnięciem klawisza a usłuszeniem dźwięku

używając sound fonty nie ma tego problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wracając do pierwszego topic'a : chciałbym spytać, czy udostępnianie soundfontów jest legalne? np. mam CASIO WK-3500, przesampluję je i podaję gotowe banki do ogólnego dostępu. mam także sound fonty pościągane z różnych miejsc, kolekcjonowane przez pewien czas

jeśli pojawiłby się ruch, to jestem w stanie otworzyć serwer ftp, na którym możnaby rozkręcić wymianę sound fontami

czekam na komentarze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi