Skocz do zawartości
mechl!k

Firmowe PC2700 czy NONAME PC3200? Co będzie lepsze?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dawno mnie tu nie było... ale powracam :) ( na krutki okres czasu) (już do gdzieś słyszałem :) - T3) z pytaniem.

"Remontuje" kompa. Wymieniłem już moje stare mobo (Soltek 75KAV-X) na Epoxa 8RDA+.

Jak się każdy domyśla, na starym mobo jechałem na SDRach, ale teraz musze kupić DDR.

I tu się pojawia mój problem a zarazem pytania dla WAS: Kupić firmowe PC2700 czy jakieś NONAME (lub gorsza firma) PC3200?

Nie spotkałem się z nakim topicem na Tweaku i dlatego ten założyłem. Jeżeli ktoś mnie już uprzedził do proszę o podanie linku do tego topicu.

Chciałbym zaznaczyć że będe chciał podkręcać procesor jak i te pamieci...

Przeglądając Allegro znalazłem kilka ofert tanich PC3200:

512 MB DDR Hynix(Hyundai) 400MHz ! ! ! - za 360zł

NOWA Pamięć 512MB 400MHz DDR DIMM CL2.5 - za 350zł

Za taką cenę na Allegro można kupić PC2700....

Chciałem kupić 512MB w jednej kośći, ale słyszałem że do tego Epoxa korzystniej kupić 2x256 - Czy to prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej opłaca się kupić no-name PC3200 z wiadomych powodów: masz stuprocetową pewność żepujdą ci te pamiątki na 400mhz co do markowych PC2700 to mogą ale nie muszą wytrzymać 400mhz.

A co do liczby pamiątek to lepiej 2x256MB bo będziesz mógł sobie puścić je w dual-ddr co dać przyśpieszenie (ale wcale nie takie duże) bo dual-DDR pawera daje P4, amd już tak to niedopala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wziął firmowe 2700 np TwinMosy (pod warunkiem ze maja na Mtecach) > http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...1&cennikb=grupa , aczkolwiek wiem, ze taniej wyjdzie Ci kupic noname'y 3200 > http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...6&cennikb=grupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm..można tesz poszukac noname 3200 ale na dobrych kosćiach :D

Też racja mój kumpel niedawno kupił kości od szajsunga jako noname, pc266 o ile się nie mylę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...