rout Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 hejka mam p4 2,6 fsb 800 , epox 4pda2+ , msi fx 5600 , 2x512 kingston 400 mhz i... chodzi o to , ze np colin3 w 1024x768 32bit , bf1942 przy 1024x768 przycinaja mi sie:( a takze filmy gdy jest np wiecej efektow np. wybuchy :(((((( co moze byc tego przyczyna? na takim sprzecie powinno wsio hulac i powinno byc sporo rezerwy a tym czasem koopa :cry: help me pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Jeżeli filmy, to jakiś kiepski kodek masz. Postaraj się o nowsze wersje. Co do gier, to różnie może być. Grafę kupiłeś nie najlepszą. Za tą cenę wybrał bym radka 9000, czy coś w tym stylu. Ale i tak powinno chodzić jak należy. Wina moim zdaniem leży gdzieś po środku: tzn. brak stabilności sprzętu (chłodzenie) i kiepskie sterowniki. To tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Grafę kupiłeś nie najlepszą. Za tą cenę wybrał bym radka 9000, czy coś w tym styluKoleś co ty chrzanisz radek 9000 lepszy od gfx 5600 ?? Do rout - to jest pewnie kwestia jakiś sterowników i/lub ustawień w biosie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 mam p4 2,6 fsb 800 , epox 4pda2+ , msi fx 5600 , 2x512 kingston 400 mhz i... chodzi o to , ze np colin3 w 1024x768 32bit , bf1942 przy 1024x768 przycinaja mi sie:( a takze filmy gdy jest np wiecej efektow np. wybuchy :(((((( co moze byc tego przyczyna? na takim sprzecie powinno wsio hulac i powinno byc sporo rezerwy a tym czasem koopa Na tym sprzęcie Collin3 i filmy powinny działać płynnie. Przyczyn "zacinania" może być kilka: - niewłaściwy montaż procesora (chłodzenie) - źle skonfigurowany BIOS - ustawienia systemu windows Zakładam że masz zainstalowany winXP PROF, i nie instalowałeś żadnych sterowników poza tymi do grafiki. Jeśli tak, to: zainstaluj stery chipsetu, włącz DMA dla dysku i napędów CD/DVD. Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Grafę kupiłeś nie najlepszą. Za tą cenę wybrał bym radka 9000, czy coś w tym styluKoleś co ty chrzanisz radek 9000 lepszy od gfx 5600 ?? Do rout - to jest pewnie kwestia jakiś sterowników i/lub ustawień w biosie ... 5600 to najbardziej okrojony FX, tak jak kiedyś riva TNT 2 vanta. Cena i wydajność powinna być porównywalna z radkiem 9000 (9000 pro jak kto woli). Jak trochę grosza więcej, to radek 8500/9100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Jeeezu ludzie!!! co wy gadacie! to fx 5200 jest obcięty! fx 5600 to calkiem spoko karta- wydajność tylko trochę poniżej radka 9500, szybsza niż 9600. Moim zdaniem włącz dma, sprawdź chłodzenie i napięcia zasilki. zdefragmentuj dysk, jak nie pomoże, to przeinstaluj stery: 1. detonatory, 2.DX9. na takim sprzęcie powinno wszystko hulać! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Grafę kupiłeś nie najlepszą. Za tą cenę wybrał bym radka 9000, czy coś w tym styluKoleś co ty chrzanisz radek 9000 lepszy od gfx 5600 ?? Do rout - to jest pewnie kwestia jakiś sterowników i/lub ustawień w biosie ... 5600 to najbardziej okrojony FX, tak jak kiedyś riva TNT 2 vanta. Cena i wydajność powinna być porównywalna z radkiem 9000 (9000 pro jak kto woli). Jak trochę grosza więcej, to radek 8500/9100. Nie obraź się ale głupoty piszesz. Nawet GF FX 5200 jest troszkę wydajniejszy od Radeona 9000, a co dopiero GF FX 5600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 dokladnie FX 5600 porownywacie z R9000 lol. Na R9000 to by dopiero przycinalo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 wszystkie stery mam najnowsze , kodeki rowniez co do chlodzenia to... procek nagrzewa sie czasami do 70 C [przewaznie ok 65 C] ale to jest p4 2,6 z ht i slyszalem ze to jego norma karta graf hm... nie podkrecana wiec mysle ze ten standardowy uklad chlodzenia powinien dawac sobie rade niestety w 3dmarku 2k1se uzyskalem 10681:( radkiem 9600 pro bylo 11542 a gf ti4800se 12546 i teraz pewnie spytacie po co wymienilem radka i gf ti na tego fx? otoz dlatego ze radek mial mala stabilnosc [zawieszal kompa] , na gf lataly mi paski i dlatego wymienilem na fx-a zreszta na wszystkich 3 kartach tez mi przycinaly gierki:( pomozcie bo juz jestem kolowaty i serio zdesperowany:( srki za tak dlugiego posta pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin_n Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 70 C ?? To sporo jak na 2,6Ghz - sądze po prostu że włacza ci się ochrona termiczna i proc zwalnia [poprawcie mnie jeśli się myle] Druga możliwość- reinstalowałeś system po zmianach karty graficznej ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 eeee nie ... a powinienem? :? jakos tak narazie mi sie nie chcialo.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spideroso Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 A ja mam inna teorie, a to po doswiadczeniach z dyskami. Zobacz czy dysk jest w porzo, tzn czy cos sie z nim zlego nie dzieje. A druga sprawa to jest pamiec wirtualna. Ustaw na sztywno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 dysk mam caviar 120 8mb cache i jest wporzo... hm .. a co to znaczy na sztywno?:? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Grafę kupiłeś nie najlepszą. Za tą cenę wybrał bym radka 9000, czy coś w tym styluKoleś co ty chrzanisz radek 9000 lepszy od gfx 5600 ?? Do rout - to jest pewnie kwestia jakiś sterowników i/lub ustawień w biosie ... 5600 to najbardziej okrojony FX, tak jak kiedyś riva TNT 2 vanta. Cena i wydajność powinna być porównywalna z radkiem 9000 (9000 pro jak kto woli). Jak trochę grosza więcej, to radek 8500/9100. LOL ... R9000 > FX5600 ... Oto porprawna wersja: R9000<R9100<FX5200<FX5600<R9500PRO Nie no Benito ja bym ci powiedzial SZUKAJ zanim takie cos napiszesz. :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 LUDZISKA!!!!! Czego jeszcze szukacie??? Przyczyną jest za wysoka temperaturka procesora. U mnie na celku 1,7 kiedyś miałem 63* i już ledwo chodził. rout>>jaki masz cooler na procesorze??? Jeżeli masz boxa, to zerwij tą czarną blaszkę obsmarkaną jakąś gumą i nałóż srebrnej pasty termoprzewodzącej. No chyba jeszcze została sprawa założenia coolera - czy wszystkie zaczepy są na swoich miejscach(albo czy wogóle są) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 A mówią żę intel i nvidia to naajlepsze rozwiązanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harcerzyk123 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Coz moim zdaniem temperatura procka troche za wysoka. Pytanie gdzie ten komp stoi. Poprobuj z lepszym chlodzeniem kompa (zdejmuj bok obudowy lub wstaw dodatkowe wentylatory do srodka czy cos w tym stylu). W koncu temeraturka w wakacje trche wyzsza niz zima. I poprbuj ze sterownikami. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harcerzyk123 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Coz moim zdaniem temperatura procka troche za wysoka. Pytanie gdzie ten komp stoi. Poprobuj z lepszym chlodzeniem kompa (zdejmuj bok obudowy lub wstaw dodatkowe wentylatory do srodka czy cos w tym stylu). W koncu temeraturka w wakacje trche wyzsza niz zima. I poprbuj ze sterownikami. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 a ja zaproponuje jeszcze jedno - sprawdź czy masz włączone DMA dla dysku i cd :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harcerzyk123 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 sorki za te trzy odpowiedzi ale cos mi sie net krzaczy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 wszystkie stery mam najnowsze , kodeki rowniez co do chlodzenia to... procek nagrzewa sie czasami do 70 C [przewaznie ok 65 C] ale to jest p4 2,6 z ht i slyszalem ze to jego norma Kto tak powiedział? Zobacz tam: Intel Jeśli zmieniałeś kartę z ATI, to konieczne jest dokładne usunięcie poprzednich sterowników i powtórna instalacja DirectX. Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 o shit:( a co do proca to qpilem boxa i all zaczepy sa na miejscu , pasta jest [jakas taka jasnozielona] obudowe mam otwarta i 1 wiatraczka w obudowie z czujnikiem temp mam... k sprobuje z tym resem sysa thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...