Skocz do zawartości
unuk

Obudowa jaka ? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar wreszcie kupic sobie dobra obudowe i mam maly problem z wyborem :)

podobaja mi sie dwie tylko ze nie wiem jaka wybrac moze mi pomozecie ???

oto one:

Chieftec HiFi Black DX-01-BD-U + zasilka 420w

http://chieftec.pl/nowe/dx-01b-d-u.jpg

lub

Antec SX 1040B II EC 400W ATX

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6504&sid=1

Chiefteca widzialem i jest bardzo fajna a Antca nie widzialem moze ktos ma ? i sie podzieli wrazeniami

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak naprawde to budy Anteca to przerabiane Chiefteci. Obie na pewno sa super, wiec wybierz to ktora Ci sie bardziej podoba.

Tak naprawdę to ja czytałem, że Chiefteci są wzorowane na Antkach, więc byłbym ostrożny z takimi sugestiami.

Wybór jest jedeb... Antec :!: :!: :!:

Bierz, nie pożałujesz. Mam podobną budę Antka tyle, że z serii Performance Plus z dodatkowym wentylem po boku, chyba z innego materiału i mocniejszym zasilaczem. Odlot to mało powiedziane :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich bo juz dawno mnie nie bylo

ja bym bral tego Anteca, jest drozszy ale wg mnie lepsze wykonanie i marka :) (za prestiz sie placi), chociaz chieftec tez wymiata (ja mam codeshita :P )

:lol: ....obudowy....ANTEC=CHIEFTEC...to to samo...klepie to jedna firma...Chieftec, tak samo wykonuja obudowy dla Themalteka... :)

obudowy wyglądaja inaczej więc powtorze słowa Enta:

"Tak naprawde to budy Anteca to przerabiane Chiefteci. Obie na pewno sa super, wiec wybierz to ktora Ci sie bardziej podoba."...niezaleznie co mówia i piszą Chieftec to firma robiąca obudowy dla Anteca i Thermalteka...oczywiście nie wszystkie ale większość...i to nie Antec jest wzorem tylko Chieftec... :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym bral tego Anteca, jest drozszy ale wg mnie lepsze wykonanie i marka :) (za prestiz sie placi), chociaz chieftec tez wymiata (ja mam codeshita :P )

:lol: ....obudowy....ANTEC=CHIEFTEC...to to samo...klepie to jedna firma...Chieftec, tak samo wykonuja obudowy dla Themalteka... :)

"Tak naprawde to budy Anteca to przerabiane Chiefteci. Obie na pewno sa super, wiec wybierz to ktora Ci sie bardziej podoba."...niezaleznie co mówia i piszą Chieftec to firma robiąca obudowy dla Anteca i Thermalteka...oczywiście nie wszystkie ale większość...i to nie Antec jest wzorem tylko Chieftec... :!: :!: :!:

no niby tak ale jak komus powiesz ze masz obudowe chiefteca to spoko :) , ale antec to juz wg mnie to lepszy prestiz :) wszyscy sa juz przyzwyczajeni do chiefteca, a antec to juz cos mniej popularnego na naszym rynku. (przedstawie moze troche glupie porownanie, ale jak widzisz na ulicy Ferrari (teoretycznie :P ) to robisz tak 8O wow ferreri, a jak widzisz jakies Lamborghini to wtedy zrobisz tak 8O 8O 8O wwwwoooww lamborghini :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niby tak ale jak komus powiesz ze masz obudowe chiefteca to spoko :) , ale antec to juz wg mnie ma lepszy prestiz :) wszyscy sa juz przyzwyczajeni do chiefteca, a antec to juz cos mniej popularnego na naszym rynku. (przedstawie moze troche glupie porownanie, ale jak widzisz na ulicy Ferrari (teoretycznie :P ) to robisz tak 8O wow ferreri, a jak widzisz jakies Lamborghini to wtedy zrobisz tak 8O 8O 8O wwwwoooww lamborghini :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tego chiefteca i jestem zadowolony Dołączona grafika a antec to dlamnie tylko inne szczegóły i design Dołączona grafika [a przy zakupie budy u mnie decydował czynnik finansowy który przeważał na bude chiefteca którą kupiłem za 250 zeta [zasilke już miałem] Dołączona grafika ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niby tak ale jak komus powiesz ze masz obudowe chiefteca to spoko :) , ale antec to juz wg mnie ma lepszy prestiz :) wszyscy sa juz przyzwyczajeni do chiefteca, a antec to juz cos mniej popularnego na naszym rynku. (przedstawie moze troche glupie porownanie, ale jak widzisz na ulicy Ferrari (teoretycznie :P ) to robisz tak 8O wow ferreri, a jak widzisz jakies Lamborghini to wtedy zrobisz tak 8O 8O 8O wwwwoooww lamborghini :) )
no niemoge LOL :lol:

a to porownanie samochodow :lol:

biez co ci sie bardziej podoba/ma mniejsza cene, z tej i z tej bedziesz zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... :lol: ....obudowy....ANTEC=CHIEFTEC...to to samo...klepie to jedna firma...Chieftec, ...

srutu tutu :P

firma ktora robi te obudowy to Chenming a ANTEC, CHIEFTEC, TT i jeszcze pare to "przerobione" OEM'y Chenming'a

http://www.chenming.com/

No i wszystko jasne :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niemoge LOL :lol:

a to porownanie samochodow :lol:

biez co ci sie bardziej podoba/ma mniejsza cene, z tej i z tej bedziesz zadowolony

:) no co?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie będe tworzyć nowego tematu tylko zapytam się tutaj...

jaką doradzicie mi obudowe za cene 200-300 zł?? mam zamiar mieć PIV 2.8c, p4p 800, ram kingstone HyperX 434MHz i oczywiście procek podkręcić. Chodzi mi o to czy do kręcenia moge mieć zasilacz 300W czy musze mieć już 350?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie będe tworzyć nowego tematu tylko zapytam się tutaj...

jaką doradzicie mi obudowe za cene 200-300 zł?? mam zamiar mieć PIV 2.8c, p4p 800, ram kingstone HyperX 434MHz i oczywiście procek podkręcić. Chodzi mi o to czy do kręcenia moge mieć zasilacz 300W czy musze mieć już 350?

]

Nie zadawaj takich pytan przed uprzednim szukaniem a zapewniam Cie, ze jezeli by to zrobil to bys znalazl odpowiedz napostawione tu pytaniepytania.

Do krecenia tego Pentiumka to minimum Chieftec 360W PFC a najlepiej Chiefetec 420W albo Antec jakis, a w inny szmelc sie nie pchaj dlaczego? Poszukaj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takiego Anteca tylko ze 1035BII czyli z 350W zasilaczem.

Rozni sie ona troche od Chiefteca.

Dodawane sa dodatkowe wentyle (w moim przypadku 2)

Z przodu instalowany jest filtr powietrza (nie wiem jak w Chieftecu)

Z przodu pod klapka mam wyjscia USB i FireWire

Samo wykonanie wydaje mi sie troche staranniejsze. Zalezy ile masz kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciężko będzie z kasą, ale chyba sie znajdzie, najwyżej dodam to co sam zaoszczędziłem, sądząc po wypowiedziach, to ta kwestia jest bardzo ważna dla całego kompa, skłonny jestem do Chiefteca jakiegoś 420W, ale nie moge znaleźć nigdzie takiego wraz z obudową w sprzedaży, wszędzie są 360W, jedynie odzielnie jako zasilacz moge dostać 420W, z kolei na sirius.pl znalazłem niezłą obudowe Anteca z 400 Watowym zasilaczem, hmm ale ta cena jest troche dla mnie szokująca :( 592 zł http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6504&sid=1 , do niedawna myślałem że tylko idiota by takie coś kupił, ale teraz zmieniłem już zdanie, jak za samą dobrą zasiłke można dać 300 zeta i niespodziewałem sie że kiedyś wydam więcej niż 200-300 zł za całą obudowę :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety za marke i jakosc trzeba zaplacic.

Ale spojrz na to z drugiej strony obudowa jak monitor - nie trzeba jej co pol roku wymieniac.

no fakt, swój monitor mam juz 8 lat i jeszcze sie trzyma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale spojrz na to z drugiej strony obudowa jak monitor - nie trzeba jej co pol roku wymieniac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...