Skocz do zawartości
Anti2k

Maly modzik, sposob na nude (fotki)

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis mi sie nudzilo i postanowilem wykonac swiecacy znaczek radioactive. Co prawda nie mialem za duzo czasu, zeby doszlifowac robotke, mimo wszystko chcialem pokazac uzyskany efekt. I co o tym sadzicie ?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jak juz bedzie tip top, to zrobie lepsze fotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nooo zgadles :)

ale jest jeszcze kilka usprawnien, np sa dwa kolka z pleksy (folia i kartka sa wlozone miedzy nie), tak ze mozna wymieniac znaczki ze srodka, podswietlenie jest zrobione 1 dioda (swiatlo odbija sie od folii aluminiowej, daletego znaczek jest rownomiernie podswietlony). Musze jeszcze zrobic kilka poprawek, zeby swiecil sam symbol radioactive, a nie obwodka, ktora jest wynikiem zlego spasowania elementow (naprawde ciezko jest zrobic idealnie gladkie kolko, i tak wyszlo lepiej niz sie spodziewalem). No nic bede rzezbil dalej, moze dzis tez wpadne na jakiegos pomysla :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogi kolego Mutos, a umiesz wyginac plekse w polkole, tak zeby sie nie uszkodzila i zachowala ksztalt ??? Wiekszego znaczka nie dalo sie zrobic domowymi sposobami, klapka obudowy nie jest plaska, co znacznie ogranicza rozmiar. Poza tym wzor na przodzie ma dodawac uroku a nie oswietlac w nocy pol pokoju, nie jestem zwolennikiem robienia z kompa choinki. Jest to maly detal, ktory ma cieszyc oko i nie razic swoimi rozmiarami.

Dodatkowa funkcjonalnosc malego znaczka pozwala na wymiane wzorow, trwa to nie dluzej jak 5 min, wystarczy pomysl i corel. Chodzilo mi raczej o wykonanie i spasowanie wszystkiego w calosc, wzor to raczej sprawa drugoplanowa. Dodatkowo bedzie zrobione podwojne podswietlenie (ew. potrojne), co pozwoli swobodnie przelaczac sie miedzy kolorami. Jakie one beda, jeszcze nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi