seeb Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 czy ktos moglby mi powiedziec czy przy zabezpieczaniu (izolowaniu)plyty i procka przed skraplaniem sie wody trzeba wszystko silikonem smarowac czy wystarczy pianka neopranowa oblozyc dokladnie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 http://www.overclockers.pl/txt.php?id=peltier_install Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Trzeba izolować silikonem !!! http://www.overclockers.pl/txt.php?id=peltier_install Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeb Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 ta czytalem to tylko nie bardzo rozumiem o co chosi w kroku #8 ;) czy oni kaza tam polac procesor silikonem tez or smth... "Połóż wycięty z papieru kwadrat na warstwie izolatora aby był nietknięty podczas montażu." "Wciśnij trochę dielectric grease w dziury socket'a i włóż procesor." mozesz mi to wyjasnic bo nie bardzo rozumiem mam zalac dziury w sokecie silikonem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 zeby ci sie pod procesorem nie zrobila woda? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeb Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 zeby ci sie pod procesorem nie zrobila woda? :) no ta ale jak zaleje to silikonem to przecie nie wyciagne tego procka juz !!! silikon wyschnie i po ptokach a jak wyschnie przed wsadzeniem procka to nie wsadze tam prock przeciez !! ?? czy cos nie tak rozumuje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 mozesz nalac i zostawic zeby wyschlo :) ps. fajne wyniki, tez chce miec takie... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 zeby ci sie pod procesorem nie zrobila woda? :) no ta ale jak zaleje to silikonem to przecie nie wyciagne tego procka juz !!! silikon wyschnie i po ptokach a jak wyschnie przed wsadzeniem procka to nie wsadze tam prock przeciez !! ?? czy cos nie tak rozumuje ?? Wszystko sie zgadza, z malym wyjatkiem : chodzi o paste silikonowa, nie klej ( 8O ) Smarujesz takowym "smalcem" i spox, nawet da sie to ponoc szczyscic, ale ciezko chyba, silikow sie trudno usuwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeb Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Wszystko sie zgadza, z malym wyjatkiem : chodzi o paste silikonowa, nie klej ( 8O ) Smarujesz takowym "smalcem" i spox, nawet da sie to ponoc szczyscic, ale ciezko chyba, silikow sie trudno usuwa. no wlasnie tego rodzaju odpowiedzi mi brakowalo...ale powiedz mi jeszcze czy ta pasta zostala uzyta wszedzie czy tu chodzi o to ze ta pasta proc i piny malowali a normalnym silikonem reszte czyli mobo i wnetrze socketa ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...