Skocz do zawartości
stranger

FX 5800ultra,5900,5900 ultra, 9800pro?producent?

Rekomendowane odpowiedzi

podkreciłem ja troche  

standardowo było  

tryb 2D 300/700  podkreciłem na 371/790  

tryb 3D 400/700  podkreciłem na 450/790  

ale wynik wzrósł mi z 4753 na 5210  ( byc moze format cos pomoze bo i tak chciałem go zrobic )

.. w sumie mógłbym i jeszcze podkrecic bo nic złego sie nie dzieje

Przez najblizszy czas nie robie juz nic z kompem bo takie upgrady kompa co niewiele daja to naprawde na to SZKODA KASY !!!

Owszem gram teraz w BF na HIGH 1024x768 z wygładzaniem krawedzie x 2  ale czy ja wiem czy to jakas Ogromna roznica niz gdy miałem wczesniej GF 3ti200 i grałem na mniejszych ustawieniach  8)

drprzem: Spokojnie chodzi na 480/990 w 3d. aha i jesli chcesz jeszce kilka pkt. wyrwac to polecam omega drivers.

No i ten Lx oprocz tego ze tanszy, to tak naprawde kreci sie identyczne jak nie LX. Nie wiem czemu, ale czytalem ze powinny byc kosci 2,9ns; rozebralem karte i mam 2,2ns. Gdzie sens gdzie logika??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RADEON 9700 PRO w 3DMARKu wychodzi w testach ok 4400   wiec nie jest tak zle moj FX go pobija :) - przed podkreceniem 4753 po podkreceniu  5210 a chyba jeszcze troche podkrece przynajmniej pamieci )  

Dałem wygładzanie krawedzi x 2    wynik w 3DMARKu   4225

Dałem wygładzanie krawedzi x 4   wynik w 3DMARKu   3738

.. oczywiscie po tym moim podkreceniu.

pozniej dam jeszcze anizio x 2 i x 4 to zobaczymy jak wyjdzie

Tą kartę to raczej powinieneś porównywać z R9800 i R9800Pro.

Uważam że popełniłeś błąd opierając się na opiniach tylko jednego

serwisu. Ja przymierzając się do zakupu szukałem wszystkiego co zostało napisane na temat FX5900 i R9800. Zastanawiałem się chyba 2 tygodnie.

W moim przypadku wybór padł na Radeona i nie żałuję.

Ktoś tu wspominał o kompatybilności wstecznej NVidii, nie zgadzam z tym zdaniem bo mam 2 gierki (takie dla dzieci) które nie ruszą już na GF3 GF4 i FX.

I jeszcze jedna mała uwaga o ile się orientuję(mogę sie mylić) wersja FX9500Ultra jest sprzedawana z 256MB Ram, a nie z 128.

Pozdrówka

Ps. Oddaj tą kartę w colere i wymuś na sklepie aby ci przysłali FX5900 a nie jakiegoś LX.

cos słabo przegladales, sa wersje 128MB no ale może nie trafiles.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote="stranger

cos słabo przegladales, sa wersje 128MB no ale może nie trafiles.......

Czyli jednak się myliłem - tak jak napisałem :wink:

Jakoś tak się dziwnie składało że jak już ktoś testował Ultre to miał z

256MB Ram.

Ale to było jakiś miesiąc temu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wprawdzie nie mam plyty na enforce, ale tez z AMD i nie mam zadnych problemow. Trudno mi porownywac fx5900, ale pozyczylem gf4 ti 4200 64mb od znajomej (poprzednio mialem GF256 32mb ddr) i w Morrowindzie predkosc oscylowala w granicach 20-40 klatek (1024-768) a na Radeonie 170-190, wiec przesiadka totalna.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

drprzem: Spokojnie chodzi na 480/990 w 3d. aha i jesli chcesz jeszce kilka pkt. wyrwac to polecam omega drivers.

No i ten Lx oprocz tego ze tanszy, to tak naprawde kreci sie identyczne jak nie LX. Nie wiem czemu, ale czytalem ze powinny byc kosci 2,9ns; rozebralem karte i mam 2,2ns. Gdzie sens gdzie logika??

Ty nie szukaj sensu ani logiki, Ty sie po prostu ciesz. Wygląda na to że dostałeś normalnego FX5900 w cenie FX5900SE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...