BRANDI Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Na wstępie pragnę zaznaczyć, że moje pytanie wymusiła raczej ciekawość niż jakiś problem z tą rzeczą związany... :P Niestety elektronikiem nie jestem,więc wolę zapytać fachowców: 1) Jaki jest okres żywotności takiej bateryjki? 2) Czy może mieć ona wpływ na stabilnośc przy O/C ? 3) Czy można dokupić taką baterię np. w jakimś sklepie elektr.,RTV,etc...? I ile ona kosztuje? 4) Jak sprawdzić i czym zmierzyć stan("kondycję") takiej bateryjki? Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 To jaj mam poważniejsze pytanie u qmpa bateryjka rozładowuje się po 2-3 tyg uzywania. Szokuje mnie to bo poprzednie mobo miałem 2 lata i ani razu nie zmniemilem bateryjki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 ad1. dokladnie niewiem ale wczesniej mialem plytke glowna 2 lata i niezmianilem wcale ad2. raczej nie ad3. tak ad4. niewiem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 1. Stary kompa pracuje od 98 roku i dopiero tera sie bateryjke zuzyla ... 2. Nie 3. Tak do 5zl tyle kosztowal jak ciotce kupowalem ... 4. Ja baterie mierze miernikiem ... jak daje duzo nizsze napiecie niz powinna tzn ze jest rozladowana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 1. no pare lat, z4-5 bez problemu 2. nie 3. cena 2.5-5 zeta 4. nie barzdo wiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harcerzyk123 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 1. Ja mialem plyte glowna pod P100 a bakteryjka dzialala od 96 roku do listopada 2002 kiedy to kumpel posadzil te plyte glowna :) 2. A nie wplywa ona na O/C tylko na to czy BIOS "zapamieta" ustawienia po wylaczeniu zasilania plyty glownej. 3. A mozna te baterie dostac w praktycznie kazdym elektroniku za grosze. 4. A niegdy nie sprawdzalem ale P3le ma dobry pomysl. Miernikiem zarazka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Na wstępie pragnę zaznaczyć, że moje pytanie wymusiła raczej ciekawość niż jakiś problem z tą rzeczą związany... :P Niestety elektronikiem nie jestem,więc wolę zapytać fachowców: 1) Jaki jest okres żywotności takiej bateryjki? 2) Czy może mieć ona wpływ na stabilnośc przy O/C ? 3) Czy można dokupić taką baterię np. w jakimś sklepie elektr.,RTV,etc...? I ile ona kosztuje? 4) Jak sprawdzić i czym zmierzyć stan("kondycję") takiej bateryjki? Pozdrawiam! 1. Zależy, 2-8 lat. 2. LOL 3. Można, kilka złotych 4 miernik, albo w biosie/progsie monitorującym napięcie oznaczone "Vbat" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...