frstjob Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Jeżeli wezmę tego 9600 będę musiał zrezygnować z płyty Asus-a A7V8X-X, na jakąś płytę główną za ok 210 zeta(fak!@*). Będę brał z PTR-a - mam blisko domu i w miarę niskie ceny www.ptr.pl. Pomóżcie-z ram-u mogę zrezygnować: z 512 na 256(chodzi -rzecz jasna- o pamięć na płytę główną . Kartę chcę mieć na conajmniej rok i zapierdzielać np. w Doom-a 3. A więc minus dla Prolink-a(DX 9.0) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin_n Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Wybrałbym Ti4200 - 9600 jest cholernie nieopłacalne , a o tym by ci Doom3 nam tym zapier...niczał to może zapomnieć :( IMHO 256 MB to już troszkę za mało jak na dziś więc zainwestuj w 512 pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Ale widzisz -Radeon 9600 kosztuje tutaj 533 zł (Internetowy PTR) a Prolink TI4200 64MB AGPx8 TV-out BOX kosztuje 430 zł.Niby "tylko" stówa. Ram na płytę oczywiście DDR 333 (do proca-którego też kupuję:Athlon 2000+ (266)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Ja bym brał GF 4 Ti. Jest zdecydowanie szybszy od Radeona 9600. Co prawda w FSAA Radeon wypezedza GF 4 Ti, ale wyniki jakie osiąga i tak są słabe. Do tego Radeon jest droższy, więc wybór dla mnie jest oczywisty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 No cóż a ja tam poleciłbym ATI9600 najlepiej z PRO /sam posiadam Sapphira 9600PRO 128mb i jakoś nie narzekam :)/ wtedy pod każdym względem przebija tego GF-a,... bez PRO może i ciut gorzej ale ma obsługę Dx9.0 która przydałaby się w przypadku takich gier jak właśnie DOOM III a jak trafisz dobry egzemplarz to możesz nadrobić straty podkręcaniem :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Jeżeli wezmę tego 9600 będę musiał zrezygnować z płyty Asus-a A7V8X-X, na jakąś płytę główną za ok 210 zeta(fak!@*). Będę brał z PTR-a - mam blisko domu i w miarę niskie ceny www.ptr.pl. Pomóżcie-z ram-u mogę zrezygnować: z 512 na 256(chodzi -rzecz jasna- o pamięć na płytę główną . Kartę chcę mieć na conajmniej rok i zapierdzielać np. w Doom-a 3. A więc minus dla Prolink-a(DX 9.0) Przede wszystkim wystrzegaj sie takiej firmy jak MINT - to zlom zlom i jeszcze raz zlom. Przede wszystkim jesli chodzi o jakosc obrazu. PS To jak to bedzie? Doom 3 nie bedzie chodzil wogole na kartach nie osblugujacych hardwarowo DX90? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 poczytałem trochę postów na forum i chyba wezmę Ti - na 70% jestem do niego przekonany. Dobra-a teraz czy no name ze 128 MB (za 440zł), czy w/w Prolink 64 MB za 431 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 ja tez opowiadam sie za ti4200 . Jak ktos madry powiedzial, bez sensu jest qpowac teraz karte pod doom3. Doom wyjdzie za pare miesiecy , a wtedy ceny pojda w dol i pojawai sie nowe chipy graficzne. A ti4200 za pol roku sprzedaz z niewielka strata.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 nigdy nie kupuj no-name. stracisz na podkręcaniu, jakości obrazu, jakości chłodzenia itp. wersja 128 MB jest nieopłacalna, nic na tym nie zyskasz. prolink jest spox, ładnie się podkręca i ma dobry obraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 prolink jest spox, ładnie się podkręca... ..ale nie kazdy. sklonny jestem twierdzic ze rev. A1 kreci sie lepiej nish A2, a najlepiej A3.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Kupilem GF 4800se gainward. 2 dni i wymiana na nowy tydzien czekania jest nowka. Wkladam znow kibel. Obraz drzy. Wymienilem za doplata na gf4200 gainward PP GS na bga. To jest sprzet. Kosztuje 780. Duzo. Gdybym mial mozliwosc wzialbym r9600pro. Bierz gf. Na allegro kupsz za 400. nowke. Podkrecilem swoja. Core 300 Memory 640. Mam karte szybsza od 4600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Dzisiaj jade po kompa - Prolink 4200 Ti 64 MB, 256 DDR, Athlon XP 2000+ (266), Asus A7V8X-X, Samsung(SM) :P 755 DFX :lol: Maaaaasa.Dzięki za "rozwiązanie" problemu dotyczącego grafiki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...