Skocz do zawartości
frstjob

Radek 9600 MINT-a czy Prolink 4200 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli wezmę tego 9600 będę musiał zrezygnować z płyty Asus-a A7V8X-X, na jakąś płytę główną za ok 210 zeta(fak!@*). Będę brał z PTR-a - mam blisko domu i w miarę niskie ceny www.ptr.pl. Pomóżcie-z ram-u mogę zrezygnować: z 512 na 256(chodzi -rzecz jasna- o pamięć na płytę główną . Kartę chcę mieć na conajmniej rok i zapierdzielać np. w Doom-a 3. A więc minus dla Prolink-a(DX 9.0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale widzisz -Radeon 9600 kosztuje tutaj 533 zł (Internetowy PTR) a Prolink TI4200 64MB AGPx8 TV-out BOX kosztuje 430 zł.Niby "tylko" stówa.

Ram na płytę oczywiście DDR 333 (do proca-którego też kupuję:Athlon 2000+ (266))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż a ja tam poleciłbym ATI9600 najlepiej z PRO /sam posiadam Sapphira 9600PRO 128mb i jakoś nie narzekam :)/ wtedy pod każdym względem przebija tego GF-a,... bez PRO może i ciut gorzej ale ma obsługę Dx9.0 która przydałaby się w przypadku takich gier jak właśnie DOOM III

a jak trafisz dobry egzemplarz to możesz nadrobić straty podkręcaniem :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli wezmę tego 9600 będę musiał zrezygnować z płyty Asus-a A7V8X-X, na jakąś płytę główną za ok 210 zeta(fak!@*). Będę brał z PTR-a - mam blisko domu i w miarę niskie ceny www.ptr.pl. Pomóżcie-z ram-u mogę zrezygnować: z 512 na 256(chodzi -rzecz jasna- o pamięć na płytę główną . Kartę chcę mieć na conajmniej rok i zapierdzielać np. w Doom-a 3. A więc minus dla Prolink-a(DX 9.0)

Przede wszystkim wystrzegaj sie takiej firmy jak MINT - to zlom zlom i jeszcze raz zlom. Przede wszystkim jesli chodzi o jakosc obrazu.

PS To jak to bedzie? Doom 3 nie bedzie chodzil wogole na kartach nie osblugujacych hardwarowo DX90?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez opowiadam sie za ti4200 . Jak ktos madry powiedzial, bez sensu jest qpowac teraz karte pod doom3. Doom wyjdzie za pare miesiecy , a wtedy ceny pojda w dol i pojawai sie nowe chipy graficzne. A ti4200 za pol roku sprzedaz z niewielka strata....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem GF 4800se gainward. 2 dni i wymiana na nowy tydzien czekania jest nowka. Wkladam znow kibel. Obraz drzy. Wymienilem za doplata na gf4200 gainward PP GS na bga. To jest sprzet. Kosztuje 780. Duzo. Gdybym mial mozliwosc wzialbym r9600pro. Bierz gf. Na allegro kupsz za 400. nowke.

Podkrecilem swoja.

Core 300

Memory 640.

Mam karte szybsza od 4600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...