Nive11en Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Po kilku miesiecznej nieobecnosci G-Gnome wreszcie wrocil i powiedzial ze juz zaczal *konczyc* projekt! Wreszcie! Slinka mi cieknie! Tu mozna znalezc jego najswiezszy post: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?...3630#post583630 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 ciekawe....czym nas jeszcze zaskoczy.......moim zdaniem to juz nie ma co tam zmieniac......ale jak znam zycie.......zapowiada sie całkiem niezła robota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 :zonk::zonk::zonk::zonk::zonk: kopara do ziemi ... nie ma lepszego komentarza niz kogos z tamtej strony SWEET HOLY MOTHER OF MODDING! Man, if there's a God, IT'S YOU! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreed Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 ejj ludzie wszystko pieknie respect ale jak mu sie cdrom popsuje to co on zrobi :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 ejj ludzie wszystko pieknie respect ale jak mu sie cdrom popsuje to co on zrobi :D:D:DTo nie bedzie komp do uzywania, tylko do wystawiania, wiec problem ewentualnego padniecia cdromu nie ma zadnego znaczenia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Wery nice :) - widzialem to juz kiedys a teraz widze ze on to dalej rozwija ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 koles - mistrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 ale jak mu sie cdrom popsuje to co on zrobia co ma niby zrobic? wykreci o kilka srubek wiecej niz normalny user i wymieni ... :lol: i nie sadze zeby to byl komp jedynie do wystawiania. na pewno wezmie udzial w paru konkursach, ale spodziewam sie, ze gosc bedzie go normalnie uzywal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Jeśli chodzi o konkursy, to w zasadzie będzie bezkonkurencyjny w kategorii PC made out of plexi lub include "some" plexi in ur case ;D Zap Wizard się może zbliżyć do Niego, bądź ludzie z The Best Scenario ;O Next sprawa, to to, że piszą o jego projekcie w gazetach o PCtach, udzielał już wywiadów serwisom związanym z Moddingiem, jeszcze tylko chyba nikt nie wspomniał o jego dziele na Slash Dot ;]]] W każdym razie to już prawie rok pracy nad Orac^3, a oba tematy mają ponad 1 mln odsłon nie licząc artykułów na stronie głównej Bit Tech'a ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 no i stalo sie Gnome ORAC 3 Skonczony http://bit-tech.net/article/135/ Part-1 From Power Suppy to Junction Box http://bit-tech.net/article/114/ Part-2 From VFD to Front Bezel Switches http://bit-tech.net/article/116/ Part-3 From DVD Drives to Radiator http://bit-tech.net/article/118/ Part-4 From Hard-Drive Rack to Pump Mods http://bit-tech.net/article/119/ Part 5 - From Motherboard Covers to Completion http://bit-tech.net/article/135/ PS. moim zdaniem za duzo jest chromów i bajerw.......pomyslec ze zeby wymienic proca.......trzeba rozkrecac calego kompa......a wymiana trwa 2 dni....chociaz jesli chodzi o wykonanie....pomysl to mistrzostwo świata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIOR Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Mistrzostwo, tyle moge powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zamieszanie z wężami trochę psuje efekt estetyczny, ale :shock: I to jest pierwsza modyfikacja w życiu! :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 a mi sie wydaje ze te kable sa specjalnie tak zrobione i jak dla mnie nadaja one specyficzny klimat budzie :) oczywiscie wole porzadek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Spoko wymiata, wykonanie i pomysł jednak jako całosc to mi sie nie widzi ( taki jakis dziwny przerost formy nad treścią ), bardziej mi sie podobaja prace pilouxa ( teraz robi demo pc dla valve ), mashiego, zap wizarda ( tez jakis pc dla amd chyba buduje ) i paru innych typow z bit-tech. Choc praca zacna. Ps. Tyle luda sie tam dobija ze transfer z bit-tech niecałe 2 kilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Przewody zasłoniły całą pracę we wnętrzu - trochę szkoda. Ale przy takiej ilości sprzętu upchanego do wnętrza trudno się dziwić - może trzeba by zrewidować pomysł i trochę lepiej pogrupować przewody i zmniejszyć ich ilość - bądz troszkę inaczej je poprowadzić... Ale jakość wnętrza ktoęgo niewele widać imponuje. Koszt tej imprezy też jest przytłaczający :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Pięknie wykonane, ze smakiem (mozna by sie zastanawiać, czy ta plątanina w środku musiała być tak gęsta ale...) i "pionierskie" :) Jednego sobie tylko nie mogę wyobrazić: sprzątania w środku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Mam małe pytanko?? Czy ktoś z was widział może w polsce taką plexe jaka zostala uzyta w tym modzie ??? fluorescencyjna ewentualnie moze byc innego koloru <niebieska, czerwona, zółta> szukam i szukam i nigdzie nie moge jej znalesc......jesli ktos z was widzial gdzies w sieci jakis namiar na sklep lub hurtownie bardzo prosze o jakis namiar? Moze byc ewentualnie inny kolor.....z gory dziekuje za pomoc...i pozdrawiam PS. Jedyne co znalazlem to obudowe na zasilacz.......z podobnej pleksy....pisalem do producenta......ale nie chcą powiedziec gdzie mozna ją kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Niestety niewidziałem jeszcze na oczy takiej pleksy. Gość miał super koncepcja, w polsce jeśli nie jesteś bosem mafii to raczej marne szanse na stworzenie takiego moda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Jeśli chodzi o konkursy, to w zasadzie będzie bezkonkurencyjny w kategorii PC made out of plexi lub include "some" plexi in ur case ;D Zap Wizard się może zbliżyć do Niego, bądź ludzie z The Best Scenario ;O (...) A ja mam takie dziwne wrazenie, ze jak bedzie jakis konkurs, to bedzie na drzwiach wywieszka ]If your nick is G-Gnome, you have no entry[ :lol: Wykosil wszystkich, jezeli chodzi o plekse. Chociaz jak teraz widze te obudowe, to troche za duzy balagan w niej z tymi rurami/rurkami/rureczkami no i kablami/kabelkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 jak ogladalem to wczesniej (part 1 i 2 chyba) to bygladalo to ladnie teraz mi sie nie podoba... wykonane jest pieknie i kazdy szczegol jest dopracowany ale nie podoba mi sie juz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 i pomyśleć ze to jego pierwszy mod w zyciu PS. a swoją drogą jestem ciekaw ile go to kosztowalo......nie licze pracy jaką w to włożył tylko kase.........chodzi mi o wszystko....uslugi chromowanie, czesci- obudowa, plexa, lcd, WC i inne .... a z drugiej strony za ile by ją sprzedał......wydaje mi sie ze to bylaby kupa kasy.......20.000-25.000 PLN.....bo napewno jakies 15.000PLN musial w to wsadzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Mam małe pytanko?? Czy ktoś z was widział może w polsce taką plexe jaka zostala uzyta w tym modzie ??? fluorescencyjna ewentualnie moze byc innego koloru <niebieska, czerwona, zółta> szukam i szukam i nigdzie nie moge jej znalesc......jesli ktos z was widzial gdzies w sieci jakis namiar na sklep lub hurtownie bardzo prosze o jakis namiar? Moze byc ewentualnie inny kolor.....z gory dziekuje za pomoc...i pozdrawiam PS. Jedyne co znalazlem to obudowe na zasilacz.......z podobnej pleksy....pisalem do producenta......ale nie chcą powiedziec gdzie mozna ją kupić Może to: http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=26930982 "...plexi o lekko zielonkawym zabarwieniu świecąca w promieniach UV..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 PS. a swoją drogą jestem ciekaw ile go to kosztowalo......nie licze pracy jaką w to włożył tylko kase.........chodzi mi o wszystko....uslugi chromowanie, czesci- obudowa, plexa, lcd, WC i inne ....Dowiemy się tego już niedługo, być może wyjawi tę małą tajemnicę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 i pomyśleć ze to jego pierwszy mod w zyciu PS. a swoją drogą jestem ciekaw ile go to kosztowalo......nie licze pracy jaką w to włożył tylko kase.........chodzi mi o wszystko....uslugi chromowanie, czesci- obudowa, plexa, lcd, WC i inne .... a z drugiej strony za ile by ją sprzedał......wydaje mi sie ze to bylaby kupa kasy.......20.000-25.000 PLN.....bo napewno jakies 15.000PLN musial w to wsadzic no co ty chromowanych czesci jest kilka wyswietlacz kolo 100$ zreszta mozna zobaczyc na matrix-orbitalu co jeszcze ... plexi tez pewno nie jest taka droga i kabelki z marketow budowlanych jeszcze jakies dodatki ... mysle ze cos kolo 2-3k MAX btw jak sie wycina zaokraglone rogi ?? http://bit-tech.net/images/article/118/a3ud51g.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Żarło, żarło i zdechło, jak mawiał mój ticzer, detale całkiem ładne, a jak to złożył, to komputera spod tych wszystkich kabelków nie widać. Staranność wykonania nieledwie wzorcowa, detale i smaczki w rodzaju złotych śrubek i platynowych klamek też dobrze, ale wolałem jak to był "nju prodżekt started" i wszyscy się podniecali prysznicami i chromowanymi napędami :> Nie podobywa mi się po złożeniu, nic na to nie poradzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...