Skocz do zawartości
SoBiEcH

AGP2x na 4x ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam plyte abit be6-II i chcialbym przerobic ja na agpx4 [normalnie jest na 2x] Kiedys dowiedzialem sie ze mozliwa jest taka przerobka . Jesli ktos zna adres strony na ktorej jest to opisane badz sam wie jak to zrobic to prosze o pomoc. Denerwuje mnie to gdyz mam piii 700 ale bez problemu pracuje z czest. 933, ale wtedy agp zwalnia do 1x .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeee coś ci się chyba zdaje BX ma na stałe agp 2x (i to jest absolutny max) jedynym mod'em jaki można zrobić to zablokować pci na stałe ale to trzeba lutować o ile pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewno ze sie da potrzebujesz tylko przelutowac czipset na dowolny obslugujacy twojego proca i agpx4 np apollo pro133 potem jeszcze troche pokombinujesz dla czego nie dziala kupisz nowa plyte i masz agpx4 a nawet x8!! :-D

[no ofens tylko lol]

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeee coś ci się chyba zdaje BX ma na stałe agp 2x (i to jest absolutny max) jedynym mod'em jaki można zrobić to zablokować pci na stałe

Jeśłi PCI niby się da zablokować na stałe to może i AGP :?: Czy jest jakiś mod to umożliwiający :D lub ewentualnie wprowadzający dzielnik 1/2 lub jakiś inny niż 1/1 i 2/3 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...